Rabu, Disember 30, 2009

lama x jumpe :P

Dah lama tak hang out ngan kawan2 skola or poli....
So, bile dak2 neh rancang nak kuar pe salah nya kan if acik join...ngeee....
yela, tau je laa acik ni camno...Berbulu atas bawah je bile ajak acik kuar ramai2..ado yoo alasan eh ekau nak bagi..
kah3...mane taknye tatkala beliau ajak mesti ada hal..so, alhamdulillah that day dapat gak acik berjimba scr tenang hoihh....
Kuar dalam 2 lebeh...janji 3 lebeh, sempat la acik gi kenduri kawen tp kesian si neena ngan ayu tunggu lama.. Tula awat x cakap awal2 kalau tak mesti acik tak gi kenduri kawen tu.hoohhohohh....
fara, neena, ayu n acik la tu hoihh

ayu, sepupu ayu n acik againn... :P

farah n neena..mantopp seehh...egegegeegee


ni part acik pling suke..kebetulan mse si neena cpture acik n dak kecik ni saling pandang..huwaa :)
sweet je...rambut dak ni pun kerinting2 cumelll....tak silap acik nama die nursaiba.maybe...egegege
tibe2 teringat lagu " oh saiba....oh saibaa...."
agagagaggagaa.......


ehem..ehem...acik pn x tau motip letak gmaba ni...kesimpulannya, acik suka akan ia..ngakk tau dong..egegege...
Pape pun korang..thanks ek...Ayu, belanje makanku itu.....Jasamu dikenang...
Farah, thank jugek sebab takmo amek duet minyak..hampeh kan uolss...Sian dia.. :(
Neena thanks jugak sbb sudi nyanyik2 byk lagu..egegege...Kira hiburan hujung minggu la tuh, uh laa laaa...
Gelek tak hengaatt.. :P
Erh..Nanti kite gi Karok lagik ek...Jempot artis tu..Neena n Farah ala.. kumpulann Bomm bomm Ceeittt...egeggege....

Hepi hari lahir......yihhuu...

Assalamualaikum sume....hhiih
Lama x hapdet..manyak kije weh..betol, siyess....
mane nk bg ikan makan, nk meladang lgik..adoyaii...agagaga

Ni cite lame dah ni acik peram kasik masam sket br nak tepek..hihhhiih.....
Besday Boy yg baju putih tu..MUhamad Danial Firdaus dah umor 7 tahun...
budak itu sgt demand....
masa besday die tu, sume la wish2...beli hadiah...die leh cakap "hari jadi kena ada kek. ni bukan ari jadi sbb takde kek"..
Hamboii.. sabaw je le....

So, acik ni kan seorang kakak yg baik hati lagik penyayang...miahahhaa....
Beli2 bahan kek...dan buat..betol neh..x tipu..egegege....
Sonang yo....


Die tertido. Bile bangun da takde mood nk tiup lilin....


acik kasik pemain bola ni maen bola jap kt ataas kek...egegege.....cumel kan?hiihi


Takde tulis2 eh...buatan sendri..x kuasa..huhuhu...

Dia suka kek tu...acik lgik la suka...Sbb mule eh acik nk buaek cam biasa je tp jalan punye jalan..Woww, besh gak erh mainan ni...leh letak atas kek..
Weh3...Xde ke hiasan camni bentuk umah ke?kereta ke?Barbie ke?nice an?an?

ps : YUmmy3.....teringin nk makan kek plak....aduhh :P

Rabu, Disember 09, 2009

Barang lame usah dikenang...


Salam Ollss....

Wah Tajuk nak kasik bunuh dirik je..hahaha
Arini da 09 Disember tinggal beberapa ari lagik je nak gi ke tahun 2010.
Pantas je masa ni berlalu....Macam2 yg berlaku kat acik ni ha...
Gumbira, Sedih, manis, pahit...masam sume ado....
Tapi sume tu la yg leh acik wat sempadan dan panduan....
INsyaallah...Selepas beberapa pengalaman yg acik lalui ni akan dapat mematangkan acik dalam segala hal..ewahh ngko!!
Hish...
Cam x cayo plak da nak abes taun...Azam taun ni pn x tercapai laie...ngeh3.....
Kawan2 acik sume camno?Ok dak?da tercapai ape2 yg lum dicapai ker?huahua.....
Same2 la kite perbaiki apa yg kurang ok.....
JUmpo laie....Daaaaaa.......

Rabu, Disember 02, 2009

Iyeke nih??


~umangaihh kocik plak gamba eh...nk nengok bossa klik kt gamba okeh...~tq


Leh tahan gak erh...ade sangkut paut ngan acik gak neh....
wah...xleh tahan...."sukar melupakan pasangan walaupn dilukai." umangaihh.....
not bad...

alahai....sukar jatuh cinta tu x dapek la acik nak mengomen kan nye....
hati ni lembut sangat tp x tau la pulakkan....
hurm...musykil3.....yehaa.......

#continue ngemas sambil intai2 PC....ihhikkss......

Membizikan diri



salam...
Wah...first2 je da muke cik temah kan..
Appa leh wat kan...khihkik
Adeslaa...Acik duk gigih2 ni kemas bilik....nk settlekan ape yg tangguh....
Pening...tu la Ziela...ko galak bersfesbuk....meladang, mengikan lagik...hahaahha

Sayonara.....Jumpo laie......miahaha....
Fesbuk i misshh uu.......hadoihh....

Disember yg Menyakitkan...

Salam uols..Pe kaba?
Sehat?....Cam xdo mood yo nak mengarut skang ni.....

Maaf Ollsss..
Skang ni ade sesuatu dalam fikiran Acik.....

Soklannye :
Betulke kebanyakkan Mak Jan MENGGATAL?
Maaf kalau acik ada buat sesiapa terasa ati atau terkucil hati eh terkecik ati...
Seriously, acik da terkena dgn beberapa MJ ni...
Why...why laki org, pakwe org, tunang org, bapak org ape2 berkaitan dgn org yang KO nak erk?.......
Carik la...anak bujang org ke, duda org ke....
Hurm.....susah tuk describe...asal erk?

Sudahla merampas pastu kikis duet2 org tu...Hey bitch......
Nak duet gi la keje...byk lgik keje halal yg boleh kamu buat wahai si Mak Jan....
Jgn mengharap belas kasihan org dgn cerita2 bengong kamu tu....

Acik x anngap sume MJ camtu....Makcik2 Acik pn ade je yg pegang tittle MJ tuh..tp dorang ok...Leh survive walaupn xde LAKI....maybe sbb da Veteren kot...fikir anak2...kehidupan...Pd yg MUDA lagik tu.HAve Fun yg penting Acik Oiiii.....
Ape aku kesah balak org ke, laki org ke...Janji Leh manje2 pastu kikis ape yg ada...Sudehhhh.....kan??

kesimpulannya, kalu acik dapat itu MJ siap...hihii....
Acik x faham...amat x faham.....

ps: x payah nak merayu bagai supya aku trime ko semula...Sbb mak aku pesan, jgn pandang sampah yg kite da buang...sbb nnt MPS datang amek....(hahahaaa...aku pn x paham pe yg aku merepek neh....) kesimpulannya.......
Pergi Jauh dr idup aku...dan jgn sesekali dtg tuk semakkan lgik kepale aku tuk fikir pasal ko......nothing...!!(EMo lebih ko ni Acikkk...maiahahaa)

Selasa, November 24, 2009

Club Blog Bicara Sempoi

Salam uols...
Da lame x jengok2 blog sendiri...rajen sangat...huwaa...
Bukak2 je tgk kt shoutbox ade bicarasempoi kumen...
search nengok..owh...bestnye...x sangke plak blog acik yg menyawang ni ade gak org nengok kan..hihihi...
tp cam sedeh laaa....sikit je org dtg jengok......bile dah ada peluang camni..x salah acik cobe...hihhi

Acik Rase Blog-Blog Bicara Sempoi Camne? :
~bg acik blog bicara sempoi ni sebuah blog yang bagus dan terbek dr ladang sebab blog ni bgi peluang kat semua blogger2 kongsi link.yang jauh didekatkan, yg x kenal dikenal2 kan..x gituk..x susah pun syarat2 nya..yang penting silaturrahim kite sebagai rakyat malaysia tak putus....x semestinya kita akan kongsi kisah-kisah seharian, banyak tips, nasihat, pedoman dan sebagainya yang dapat kite manfaat dan share...

Kenape Acik nak wat BLOG neh?
~blog ni bg acik sebagai "diary"...all oh memories....kesedihan, kegembiraan yg acik hadapi lebih senang dan molek acik kongsi kat sini...bila acik menulis, walaupn takde pembace..sekurangnya yg terbuku kat hati ni terlerai jugek la kan...hihi ewahh.......ape yg penting..kejesamaa...(camtu erk?)...Kadang2 apabila kite berkongsi cerita dan nasihat sekurangnya kite dpt mempelajari sesuatu dan dapat pahala sebab berkongsi kebaikan..Dan yang penting dapat tambah ramai kenalan...dan merapatkan silaturahim dgn kwan2 blaja acik dulu..yehaaa...

*arap2 pasni betambah2 byk kawan acik hoih...hihhihh....
Mari2...jual selonggok seplohh inggit....seploh inggit....hahaaa...(acik jual cik ti2 yg acik ternak sbb da lame x berblog..ngeh3...)

~TERIMA KASEHH DAUN KELADI BLOG-BLOG BICARA SEMPOI~

Rabu, November 18, 2009

Malas Bapak...

Salam uols...
Pe la nak jadik ngan cik tipah skang ni...Duk malas2 nak hapdate blog beliau.....
Hahahaa.....
Skang ni acik duk gile ber fesbuk uolsss...
Meh3 la add acik kat sinun okeh.....
fesbuk
Mariii.........ngeh3...

ps : Nak Jage anak Ikan...nak jage anak ikan....

Selasa, November 10, 2009

Mengantuk nye wehhh.

Breeppp..breeeppp
Acik live dr OPIS ku terchentaaaa ni weh...
Aduh, letehnye dol...
Ase nk pitam, nk guling2 kt lantai...
Nak titooonn...Helpppp me......

Isnin, November 09, 2009

DugaanMu...Ya Allah

Tahun 2007
Petang Ahad

Hari tersebut merupakan Majlis Perkhawinan Angah dan Cek Amir(Jiran), majlis tu kat Taman Greenwood.
Meriah, tapi hatiku masih tak tenteram. Sejak beberapa hari ni hati rasa lain, mcm ada sesuatu je.
Kebetulan aku cuti 2 minggu. Cuti Semester..Syukur alhamdulillah dapat bersama keluarga..
dan kebetulan juga Mak Incek dan Pak Incek perlu ke Kelantan, ada Jualan barangan DONA.

Selepas majlis tersebut, aku mencadangkan kami ke rumah Mak Long di SG Merali, nak khabarkan mak dan ayahku akan ke kelantan dan meminta jasa baik untuk tengok2 kan kami adik beradik di rumah.
Hari yang Indah, dengan hilai tawa keluarga.

"Nak mesej siapa erh, kan ade banyak mesej free.."kataku.
"Mesej la Ibu tu...bla bla (x ingat la...) kata mak.

sambil menaip2 mesej dan berkata2 apa yg ku tulis....
Seronok, entah kenapa.....
Bergelak, suka...dam mcm2 lagik...
Sampai di suatu simpang ke Padang Balang...

"Ehhh bang, nape Van tu......"kata mak.
DAMMMMMM............
tanpa dapat meneruskan kata, aku dapat merasakan aku berada di atas jalan dan kenderaan yg ku naiki berpusing2 tanpa henti..Masyaallah.....
Ku gagahkn pegang penyandar besi..begitu jua adik bongsuku....
Tak terkeluar satu perkataan pun, kejadian berlaku amat pantas..

selepas beberapa saat kejadian berlaku aku dapat lihat ramai orang dapat membantu..Kenderaan itu ditegakkan semula..

"Semua ok ke?"tanya mak dalam kekalutan.
Aku melihat abah tdk dpt mengerakkan kakinya, kerana tersepit.Aku dan juga adik bongsu tiada apa.Tetapi, aku x dpt dengar suara adikku yg ke 3, Ika...Kami hanya berlima, Alyn di rumah Mak Long.

Entah bila mak keluar dari Van pun aku x dapat nk agak...Tau2 dah ada di luar meminta bantuan orang supaya keluarkan kami semua.
tapi dalam memberi bantuan, pakej mencuri skali..handphone mak hilang...

Aku cuba panggil Ika, tapi tiada jawapan..
"Argh..sudah...."dalam hati...

Ika tersepit di tempat duduk belakang sekali.aku x dapat nk capai tangan yang boleh hanya tarik tudung.
Subhanallah..Pertama kali ku lihat tangan kiri dan lutut adikku itu berlubang, isi2 daging bercampur darah bersepah di jalan..
Ya Allah...kuatkan la Adikku.....

"Ika, kau dengar x aku cakp ni"..kataku
"haa...haa..."itu yg mampu diluah....

mulut dan idung nya berdarah....
Mata tertutup...aku berulang kali ingatkan "Lawan...jgn tido.....Mesti lemah....ingatku...
Sabar Ika....

Dalam beberapa minit, semua ahli keluarga ku dapat dikeluarkan..
Ya Allah, pilu nya...
Melihat ayahku dan adikku terbaring di tepi jalan.
Hujan renyai2..
Aku dah tak mampu nak berdiri..Melihat semua tu..
Ambulan lambat.ada org tolong hantar ke hospital.
Mak, Abah, Ika dan Aja dihantar ke hospital..
Mak suruh aku tunggu jiran2 datang..(yg masih ada di majlis perkhawinan angah)

Alangkah terkejut rakanku, Ibu(acik Zie) dan Jiran sebab tak berapa minit berjumpa atau mesej..dapat berita kami sekeluarga accident.
Aku dibawa ke rumah terdekat.Aku dah xleh nak fikir apa..Family..family.....
merisaukan abah dan ika..
Alhamdulillah aku, mak dan aja cedera ringan sahaja.Syukur Ya Allah.....

sesampai je aku di hospital, nampak abah kat kerusi roda..
Alhamdulillah...sikit aje..tp nampaknye abah trauma..X dapat nak ingat ape..
anak2 pn da x ingat...

Ika.....
aku x nampak...aku da wat check up. syukur tak ada apa yang teruk, cedera ringan.
Kesian mak, ke hulu ke hilir nak settlekan pasal ika..
Masa wat X ray tu nurse tanye pasal eksiden tu then die ckp pasal ika..
Allah....Ika bole berckp dgn nurse..Maknanya Ika selamat..Ika xde ape2...
Alhamdulillah.....Syukur....Allah berikan aku waktu kesempatan bersama keluargaku lagi..
tapi kecederaan yg dia alami amat teruk.
Aku rasa sedih + tertekan + pitam + nk meraung...segala2 nya bercampur baur..
Berat sungguh ujianMu padanya Ya Allah....Setahun sebelum kejadian, Ika jatuh masa nak jawab PMR last paper..patah tangan kanan..dan tahun itu lagi sekali die di uji...
Muge Tabah ye dik.....

Terima kasih, pada semua yg amik berat psl keluarga aku, yang byk membantu, semua laaaa...yang melawat...tiada ape yg dapat kami balas hanye terima kasih dapat kami beri..Smuge Allah membalas jasa baik kalian..

Ya Allah, kau berikanlah kami kekuatan utk menghadapi hari2Mu dgn tabah dan sabar.Kau, ampuni dosa kami...Amin...

pintu ni orang tarik aku n aja keluar dr van..


yang ni pintu belah aku..yang dilanggar van durjana tu,,huhuuu

Setelah hampir 2 tahun kejadian itu berlaku, tiap kali aku teringat kejadian tu mesti ase nak nangis..mcm x percaya...
Teringat time tergolek2 kt jalan...Ya Allah..takutnya....
Berhati2 ye rakan bwk kereta...
Kdg2 kite dah sehabis berhati2 tp org laen??jadik nye sama2 lah kite berhati2..bertimbang rasa.....
Smue kite semua di berkati oleh Allah..Amin.... :)




Khamis, November 05, 2009

Nak Jugekk.... :P

Assalamualaikum uolss...
wahh da bersemak blog acik ni...byk jugak hasil ternakan haiwan2 yang acik ternak tuh...lalalalla
okies3... Arini nak share sket Kejadian Ciptaan Allah s.w.t
Ni acik Cilok kat blog buaya merah...terjah erh blog beliau...
Macam2 cite best ada..Pasti berbaloi...hihkik

Ni kalu Mak Incek nampak nih...
Hadoii....xleehhh tahann nyahhh.....
Normah Becok pon kalahh...huhuuu
tempat x bape nk pasti tapi ini membuatkan acik ingin je ke sanun tu..Ape kehaaii nye kan..
Mane erhh...Buaye merah, info please (nmpak naww malas nk baca, sedap tgk derriaan manyaak naww..)


saje takmo crop bagik kecik..nak nengok beso2 aje....heheehe
besshh... (sambil air liur meleleh kat keyboardd....hahaa)


Siap berpagaw uolss...yelaaa, andai kate la buah derian ni jatuh kan...kire da masak le..nnt ade plak "hantu durian" amek..hehe...
Ke tuan tanah derian ni takut "OPET" amek derian beliauu...miahahhaa....Pape pn Acik udahh terlioorr...
Sapa2 mau jawab??Jawab sendirik udahh...kan..hehee

Teringat dulu2...(cam da tua sgt aku nih...)
Mak Incek penah pesan..salah satu ciri menantu yang beliau nak uolls tau ape??
teka laaaa...
pleasee tekaa....hihkik

>>>>>>

"MESTI KENA ADA KEBUN DEERIIANN "

~Mane nak dapek zaman ni mummy oii....hehehe....
Adeke pemilik kebun Deriaan yg Tampan, Segak, Bergaya....Cam Fahrin Ahmad......


-Feeling lagu Azean Irdawaty... "Bawalahh dakuuu...Bersamaaaamuu...ewaahhhh

Nota Vontot : Tatap shayang sama itu si Hitam maniss laaa...(Dah2...x yah nk take over koje Normah Becok..miahahaha)

Khamis, Oktober 29, 2009

betulke?

terdetik di hati kecil..
Erh, paa dia yg aku rasa nie...
Hapuskanlah Oii...
Mana mungkin ia akan berlaku..

Godek-godek fon,
masih x berbunyi..
Hurm..kebosanan jugak kalau keseorangan ni..ewahh :P
tapi xpe..
Aku percaya ada sesuatu di sebalik kejadian yg dicipta Allah..

Jam menunjuk ke waktu untuk bangun dr kerusi empuk.
Siap sedia untuk jumpa cheche..
Kepala Ligat fikir masakan apa nak di hidangkan di atas meja kayu nanti..
Otak jadi beku..Sesungguhnya nampak la aku seorang yg pandai masak..hehee

Hati berbelah bagi..
Senyum sendiri..
Mengenangkan proses ketuaan aku yg agak rumit...
Menjadi agak tersipu malu bila mengenang sang sahabat...
Hish...mana bisa terjadi....
hihihh....

Jumpa lagi.....
(nampak naa acik malas nk hapder..banyak cite ni uolss...hehehee)

Pemalas LIpass :P

Belek - belek muka kat cermin pintu.
"hurm....bukan main selekeh ko ziela arini..."
abes bedak barangkali....

kembali ke meja komputer, godek fesbuk...
oh alangkah girangnya hati buat2 tiada masalah walaupun kepala berserabut...

masih menanti mood berblogging kembali....
hurm....apa la nasib... :P

Selasa, Oktober 13, 2009

gelabah ke risau?

Salam Uolss....
Lintas langsung dr kedai telepon Kak Ela...
Miahahahhaaa.....

Huwaaa....Suksesss!!Sukses!!!
Acik beriya la ingatkan acik salah save koding ke...Delete ape2 ke...Sampai background Blog ni xdek....
Ropenye komputer entik opis acik tu la punye hal....kihkhihkikh

Sukenye weh......Meh2 Acik Lanje roti canai sume.....
Tapi tunggu acik kawen ngan artis laaa wokeh?huhuhuu.....
Ok..ok..hati sudah gumbira......

Rakan2.....
Kat sini nak promote sket...
Kalu ada sape2 berminat nak beli broadband sila roger2 acik k..
Kak Ela ni kire dealer Celcom..
So....Kite enjoy...hahaa....(cam nk kena lempang je an...)

Murah2 sajerk.....
Sila Call Acik keh........
Acik sedia menjawab call anda....ihikss......

ps : HATI GUMBIRA!!!!!

Jumaat, Oktober 09, 2009

Background Macam Cha Ya Bai.....

Salam Uols....
Harap Maaf...
Nombor yg anda Dail...eh, ape kejadahnye tetibe nombor terbabit...

Eii.....makin membengkak tinge acik ni uols...
Asal la...tu la ko Chee, gatal sgt nak tuko background..
Godek sane...godek sini...Satu haram jadah kaler pun tak kuor....

Adehlaaa....Help Me!!!Help Me!!! ( Sambil wat tangan cam ngah renang Kuak Lentang...)
Apola nasib Badan......

Xpe, Chee ko kena Usaha tangga eskelator sket...
Bagik background kaler2....
Kusam lagik Masam uolsss kalu background Puteh aje....ngehngeh.

"Saya Akan Berusaha!!!Tapi Esok Je......."

Daaaaa Diiii Duuuuuu :)

ps :Ngah Duk berkire2 nak pakai baju cemane erh nk gi Open House Opis kat Melaka Ahad nie....Tema nye UOlss "gLeMeR RaYE" glemer sgt ke ngko....ADusss........ (Tetibe je terbayang Baju "OPAH" yg menang "Glamour Raye" taun Lepas...ngehngehngeh

Jumaat, Oktober 02, 2009

Allah........Berkatilah Kami

Salam...
Bertafakur dan bersyukur ke hadrat Illahi tatkala melihat Musibah yg menimpa saudara2 kite di Indonesia.
Terasa kesakitan yg amat.... Tangisan Isteri, anak2, saudara mara melihat org yg mereka sayang ditimbus runtuhan rumah, Allah.....Sakitnya tak terperi....
Baru beberapa saat kita mulai gembira menyambut aidilfitri..Sekelip mata punah segalanya...

Petunjuk Allah barangkali.....
Kita hamba Allah yg Alpa..
Allah...berikan aku hidayahMu, Jadikan aku hambaMu yg solehah....
Aku ingin SyurgaMu Allah....

Ya Allah, betapa indahya bumiMu ini...
Hanya Al-Fatihah sahaja yg dapat aku kirimkan..
Memohon Keberkatan untukmu Disana nanti....

Biarpun hanya sedikit kesan gegaran terasa, ingatlah saudara2 ku....
Apa Jua bisa berlaku..Allah Maha segalanya..

Ya Allah,
Diri ini sering melupankanMu,
Diri ini bukan hambaMu yg soleh,
Diri ini lalai dgn perintahMu,
Diri ini Berdosa pd Ibu dan Ayahku,
Diri ini amat Hina di sisi Mu Ya Allah..

Ku Mohon PadaMu Ya Allah,

Kau ampunilah Segala Dosa2ku,
Dosa Kedua Ibu Bapaku,
Dosa Adik2 ku,
Dosa Saudara Maraku,
Dosa Rakan2ku,
Dosa Org2 Islam..

Berikan aku hidayahMu,
Kuatkanlah Imanku agar tdk melakukan perkara2 mungkar,
jadikanlah aku sebaik2 manusia..
Menurut perintahMu...
Setiap saat mengingatiMu..
Bakal menghuni SyurgaMu..

Isnin, September 28, 2009

Mari Bercuti

Setiap tahun, aktiviti hari raya keluarga acik adalah sama..

1. Makan2 kat umah, bermaaf maafan bagai then kuar
2.Menziarahi Kubur di Hulu Kelang and
3.Melawat Pakcik Makcik sedare belah Pak Incek di sepanjang jalan (xdela sepanjang, adelah 2 3 kedai..haha) yg jual Lemang tuh...(Meh2 singgah ye, ke GEraI Lemang PAK DIN - Promote Uolss)
4.Terus Ke Umah Mak LOng ( Kakak Mak Incek) kat Setapak..

Tapi Uolss, dis year ada kelainan sikit..Org Sibuk duk balik kampung, Beraya Umah sedara Mara...
Kami ke PENANG...yehaaa
Yela Uolss, Nasib badan org da tak ada kampung..Makanya harusla bercuti :)
Thank bebnyak kepada Family Pn Shina dan Suami serta anak2 (ewahh, ko ziela...cam ucapan raya da..)
sbb sudi bercuti-cutian bersama kami sefamily.......


Penang......Kami Terjah :) ( Sat Lagi neh mesti ade org sound aku "HEBAT SGT KE PEGI PENANG" muahahahaa)


Kami menginap di Hotel Gurney...Cantek, besa dan mantopsss :)


Harusla muka acik enterprem dulu kan..kan......


Lihat itu, mereka2 yang sedang bersantai di bawah pohon nan merimbun :)


Lawatan sambil blaja ke Rumah Kelahiran P.Ramlee ( Blaja tau..hahhaa)


Ada Baguss!!!!kuikuiii


Itu dia...Pn Shina ( Baju Maroon)...Mintak mahap beribu ampun pd Suami beliau krn tdk ada gamba utk ditepek di sini....(ayat....ngehngeh)

So far, Penang bole dikatakan tempat yg best jugak untuk bercuti...Byk tempat bole pergi antara larat ngan tak je laaa....
Mcm2 Ada...Jeruk, Nasi Kandar..(Perghhh...Berlari2 anak DIET acik oii!!)

Udah berjimba di Penang 3 ari, haruslah pulang ke KL....Ingatkan udah abes berjalan..Ado Laie tompek ditujunya aiiii....
SEPPPPPIIIIII.......GOOOO!!!!!
Go to mane uolss??Cameron HIghland la puloksss... :)
Tak de gegedikk ameks gamba byk2.....ngehngehh

Tu blakang tu ladang teh acik laa...Rase2 nak minum teh...Datangla ye...kuikuiiii
Teh je leh sponsor, Laen bwk sendrik..lalalalalalallaaaaaa

Jumpa lagikk...Daaadaaaaaa :)

Selamat Ulangtahun Cik Tembam aka Alyn :)

Arini bersamaan 28 September 2009 adalah ulangtahun kelahiran adik acik yg ke-2 iaitu Noor Azlin bt Amiruddin (Siap nama bapak uolsss)


ahaksss....ni gamba time selim melim nehh...(ampunnn, maafan di hari raye..kuikuiii)

Smuge ko :
1. Murah Rezki, panjang Umo (bukan panjang kaki...ngedett je tau...lalalaal)
2. Naik Gaji, leh blanje aku...
3. Dapat pe yg ko nak....(ala2 Impian ko yg x tercapai la...hukhukk)

Pesan Daku :
1. Take Care, naik bas hati2( see uolsss, acik ni akak yg prihatin tau.kahkahak)
2. Dengar ckp Mak Bapak (Degil ni dak ni uolss...Slalu melawan....hahhaaa)
3. Jimat2 Duet Gaji......(Boros yg amat ni, make up je tau......matikkss laa aku)
4. Jgn Pakwe2..Mak mara...!!kuikuikuiii

Tu aje yg nak di ngarutkan tuk engko di hari lahirmu itu.....
E ehh..Jap....
Pagik tadi uolss, acik bangun cepat....Nak gi Toilet la...Sejuk Oh...
Pastu, alang2 da pukol 6, trus je gosok baju....Tetibe minah ni bangun letak baju kat sebelah acik, and die masuk toilet..
Ewah..dgn harapan acik nk gosok baju die la tuh...
Yela, acik ni kan kakak yg solehah dan penyayang, acik gosokkan la jugak....
Siap2 sume, die da kuar Gi keje...Sambil2 Mak Acik Bising :

" Ko ni Lyn, Bawak Kueh raye banyak giler...Smalam da bawak...Nnt org dtg umah xde Kueh da"...
Hasiyooo..uolss tgk..Die ni memang..hahaaa...
Sbb tu weolss nak pasang penggera yg kalu die kuar umah bawak brg2 umah nnt munyikk...Padan Muke..ahhaaaa

Acik pn Mesej La die .... :)
Acik : Slamat Ari Jadi Mock!!
Cik Bam : Tq "L"...Patut ko gosok baju aku td, ingt mimpi buang t*** tadik......(cilakak je ayat die kan.....kuangjaqqq nye pompuannn....hahahahhahhaa)

itu aje......Nak nunggu kek die?hampeh uolss....Mak acik da celebrate untuk Mereka ber 2 di Penang....(Cik Bam ngan Cik ketot...) kuikuiii

Lebaran yg Dinanti

Assalamualaikum....Selamat Sejahtera...
Ewah...tajuk, Lebaran yg Dinanti....huhuu...
Memang dinanti Uolss...Tapi malang sekalik Baju raya Daku TAK SIAP!!Huh....
Tapi x ape.. Dengan segera pantas acik berjimba mencari baju raye. lallalalaalla

Dipagi raya yang Indah itu, seperti biasa bangun pagik2..
e ehh..memang slalu tiap pagik raya ok Acik bangun paling awal..ewah, mane mak cik2 yg ada anak teruna ni :) kuikuii
siap2 mandi, kejutkan si cik tembam bangun nk gi samayang raya...liat oh... "setan dah kuar" - bak kata abg hariz...

Kasik layan gambar acik yg muka nak tido lagik tuh... :)

sesi bermaaf - maafan..ewah, x mantop betul si camerawoman neh.....kasik gegarr!!!hehe

Ni anak2 dara Pn Hasnah n En Amir ..E eh ada lagik sorang tertinggal, jap..jap..gambar next...huhuuhu
masa ni die cakap pe "ek elehh gamba aku gak yg takde..." kuikuii
ko kena jadik photographer machaaa :)

u see....aku letak gamba ko solo lagik tau...mane dapat org laen nak enteprem kat blog nih..hahahahaaa
duhaii bunda....duhaii ayahanda......dengarla rayuan anakanda yg jauh dimata....(jauh ke uolss??haahaa)
So far...Alhamdulillah syukur ke hadrat Illahi kerana sekali lagi tahun nu kami sefamily dapat beraya bersama...Doaku , agar saat2 manis bersama keluarga akan sentiasa berlaku dan dapat berkumpul bersama2 hingga ke akhir hayat..Amiin :)
Banyak kenangan pahit, manis berlaku tahun2 lepas masa bulan puasa..Nk berhari raya.....
Tapi, sume tu membuatkan acik sefamily lebih tabah dan sabar menghadapi dugaan...
Syukur Allah, berikan kami kehidupan semula dan kebahagiaan........
Aduh...Sedih2 plakk....
Gambo2 makan x sempat nak snap...Sebab terlalu pantas acik bersiap..Nak makan pn X sempat..
Nasib baik da curik2 makan rendang sebelum gi sembahyang Raya :) ngeeeee ........

Jumaat, September 25, 2009

Selamat....Selamat Sume

Assalamualaikum Uolss...
Pekaba sume?

Pergh...lama sgt2 dah x berblog2 bagai nih...Ampun Maaf Diminta....
Nak Ucap Selamat ape tah pn tak tau...
Yela, dah la ucapan berpose tak ada..tibe2 nk cakap selamat ari raye kan..Ape Bagus nye itu uolss??

Ok..ok....
tidak kisahlah Selamat ape pn Uolss, Acik masih ingin mengucapkan :

1. Slamat Berpose untuk thn 2009
2. Slamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin

sekiranya Acik yang tak bape nk vouge ni selalu la membuat sahabat handai berkecil hati, pening kepala, rasa nak tumbuk org, rase nak cili mulut Acik ni haa...Acik menyusun 60 Jari ( Siap Pinjam ahli Rumah acik punye Jari wokeh..)
memohon kemaafan dan keampunan di Dunia dan di Akhirat...Smuge Persahabatan kite tidak kira la di Alam maya ataupn Nyata kekal hingga ke Syurga..Tak gituk Uolss??hehee

Banyak sebenarnye yg nak dicelotehkan, tp ya udah...nnt disambungi lagi ya...Apakah bagus uolss tetibe nk tukor jadik??
Jumpe Laen Sesi Suai kenal ye....

Rabu, Ogos 19, 2009

Family Planning...

Nyahahaa..tajuk tak nak kalah uolss..
weekend aritu, weolss telah berjimba2 ke PD...
Yela, kan da nak dekat puasa, makanya baiklah kita mereleas tensionkan diri kita nie.... (apakah uolss??)


Teratak yang hampir dimamah usia...tapi best uolsss,besa n sume aircond....
walaupun ade beberapa masalah teknikal sket..tetap acik bersyukur okeh...hehe
Weolss disitu selama 3 ari 2 malam (ewahh..cam iklan)
bersama-sama family Kak Ina & Abg Rahim serta anak2...huhuuu


wah...gedikksss, ni kira nak menunjukkan keheppian la uolss...kuikuii



Nampak tak itu, ayah dan anak nya...."im sorry" gamba golapp....


pemandangan yang baik punye...huhu
best kan, bila da banyak problem....dengan tension segala, bile duk tepi pantai nie sambil dengar2 lagu feeling2 sikit...umphhh, harusss dibuai angin sepoi2 bahasa gituk :) hahaaa


Bersedia semuaaaa :)
Jum serang Nilaaai.......
For what uolssssss?
Gi Sedekahkan duet memasing kat Kedai2 yg patut... :)
Mereka ni mmg baik hati lagik penyayang.........


Umangaihh...Panas erh...amat2 panas....(Api Neraka lagik panas uolss..sambil genggam tangan macam nk nyayik lagu nasyid.....)Subhanallah........

Sebanyak sedikit dapatlah acik ni duk tenangkan fikiran yg makin kusut....
Melupakan apa yang patut...
Betulkan nawaitu......
Muhasabah dirik...

Alhamdulillah makin tenang dan tenteram.....Syukur

Dihari Jumaat yang Indah....ngeee :)

Kenduri + Tunang

Aduh....
Cito ni sebona ehh hampir2 kebasian...
Tapi halal la erh uolss...kuikuiii.....

Di kesempatan ini acik ingin mengucapkan selamat bertunang kpd Akak Siti dan tunangnye(tak tahu name weh.... :))

Cik siti Khadijah.....Kembar beliau(Ayit) dah kahwin...So, nexxxxx :)
Mase cik Siti ni bertunang, Acik tiada di tempat kejadian..Maka, gambar nye pun ala kadar je...huhuu....

Tak Mantop betol la Camerawoman yang acik tempah tuh..hahaaaa, ni mesti belum dapat sijil neh..ngeee :)
Gambo atas ni pulak kenduri Arwah seminggu sebelum majlis bertunang tu berlaku....
Ni team masak memasak Mak Cik Ani Deboom...hahaaa(Acik Ani yg Bertudung tu ye..Ngah potong apo ntah... )

-Sesiapa nak buat tempahan catering boleh call cik Ani .....Memang berbaloi baloiii...... :)
Dan jugakkk...........
Acik nak ucap Tahniah wat Dak Intan yang dah dapat Baby Boy...Muhammad Hakimi (ade lagik blakang tu namenye acik ni lupo sket..)
Cumell.....(tu yang kat pintu pegang baby tu...)
Smuge ang jadik seorang Isteri dan Ibu yang Terbaik ok.....

Dak Intan:) (Sila abaikan muke acik yg legam tatkala itu...huhuhh )
p/s : Mak teh, bile lagik nak wat kenduri?tempah catering plzzzzz :) (ayat nak ngelak dari wat keje masak memasak...Ampun Pakkkk :)

Apo Dio?

Salam uolss...
Lame tak update....Cuti Kawen(kahkahkahhh...)Im sorry.....
Takpe...Pasni acik update blog secara Marathon wokeh....huhuu


Budak Danial yang "bertuah punye budak" neh...(paham dak? :)

Dak kecik kat atas ni call my Mum.
(Cenggini la ye sesikit cite die....ala2 betul la die punye perbualan tuh..ngeee)

Daniel : Mak, Along Demam ni.....Along kena H1N1.....
Mak : oii..betul ke ni....(camtu kot mak acik cakap..hahaa)
Daniel : Boleh tak minggu depan Along nak gi umah Mak?
Mak :haa?X boleeeee......huhuuuu

Rupe- rupenye Budak kecik ni cuma "suspek" je,Kena kuarantin itu aje..yela nokss kat Putrajaya kan banyak kes tu...
Syukur, Alhamdulillah tak adalah melarat atau serius sangat kes nya... (Pehal tetibe kepala aku plak yg pening ni...hahaaa)

Nota Kening Cik Bedah : Bersama -sama lah kita menjaga kesihatan mental dan fizikal.. :)

daaa......

Khamis, Ogos 13, 2009

tulun la sayeee......

huwaa.....(tetibe nak nangess....hahaa)

uolss,
i need ur help......
Acik laa ni ade beberapa problem yg masih tak dapat nak diselesaikan dengan tenang dan senang..nyahaha

1. macam mane nak bagik tekak ni pulih seperti biasa..aduhai cik bedah punye suara dah kalah amy search uolsss....please kasik tipss sket...malu gilak nak cakap ramah tamah ngan org, keji ok....hahahaa....

"ni nape sore rock sgt neh"
"nape tak amik mc"
"dah gi klinik lum ni?"
"ayooo......tak dengar laaa....hahaa, sakit tekak ke"

gituk laaa.....segan gile babsss nak cakap ngan org dah nokk.......tulunnnn cik salmaah weehh :)
settle yg itu........

no 2 : eh uolss, kalu nak wat lesen P (lesen tau, bukan nk gi "ambik lesen P" ok.....berapa hengget uolss?untuk 2 years kan.....dengar2 rm40...dengar lagik skalik naik harga...weh cakap la bebetulll....acik ni dah lah comel lagik pemalu (matikss pujik diri sendirikk..kahkahhh...)

haaaa.......haiissyoo, apaakaah ini wehh??takot lor nak kuar gi jenjalan jauh jauh tu..
yela, acik ni dah la batuk2 pastu suara pulak serak2 ala ala ELLA..huhuuu
permata biru..berhati2 lah selalu...lalalallalaall..... (sambil lompat2 cam nyemot..hahaahha)

bye uolssss..... :)

Innalillahiwainnailaihirojiun................

Salam semuaa....

Sepertimana yg uolss tau ustaz Asri, penyanyi utama kumpulan Rabbani telah meninggal dunia pada jam 11 pagi tadi....
Acik mengucapkan salam takziah untuk keluarga allahyarham ustaz asri....
Semuga rohnya ditempatkan dikalangan hamba2 yang soleh..Amiin..........

Sesungguhnya ajal dan maut itu datang tidak mengira masa dan tempat...
Subhanallah....

Sabtu, Ogos 08, 2009

Suksesss!!Suksess!!

Salam uolss....
Syukur alhamdulillah, segalanya berjalan lancar....
Acik juga tergolong dalam salah seorang pemandu berhemah wokeyy...hahahaaaa
Boleh le kite berjimba jimba dengan lebih jauh lagi ye dak??


diriku di celah2 kabinet wohhhoooo... :)

Semalam pergi lagik klinik yg kerek gile babsss tu.....sebab sura xde, batuk2.....
Aduh, kono laie acik...

Acik : Kak, tumpang tanye bole?patient ramai x?
Pembantu (yg preggy tu) : nape??da x tak bole tunggu ker?
Acik : hurm....xdela tak boleh tunggu..masalahnye kalau ramai baik sy balik dulu..
xlaa org cakap sy ni x reti bersabar!!!!!
Pembantu : erm..jap erh.isi borang..

aduss...bengangnye acik aiiii.... gua tanye leklok, bleh plak die sound gua bertubi tubi cenggitu kan....tumbuk perut baru tau..ahaksss (tak baek la nokksss)
Its ok, nasib baik acik punye suare agak segan2 nak keluar, kalau elok...siap aku mengadu dengan doktor tu..hahahaaa.....
Ada ubi ada batas..Tak ada lori aku naik teksi...kuiikuiii....
Habessss........ending nya yg hampehh :)

Rabu, Ogos 05, 2009

Hatiku gundah :)

Ececehhh..tajuk nak ngetop jer kan....
sesaje je letak tajuk tu..bukan nak feelings sedeh dan bagi org maki2 acik ok...hehehe
Sebenarnye entry ni untuk fifi jer..

(Jangan rase acik ni gediks ok.... Acik punye blog, acik punye suka la nak letak entry banyak2 biar nampak panjang sket kan....sambil kembang dan kuncupkan idung..)

To Fifi,
Kite mintak maaf andainya setiap bait2 kata kite ade menyinggung peha erh bukan menyinggung hati dan perasaan kamu....Kite tak berniat....Kite suka kawan dengan kamu, kamu baik, sopan, tak suka cakap besar, suka gelak gelak, suke ym dengan kite ( jgn bgtau bos erhh...nnt bos mara ym mase keje..huhhuh), suka makan roti, suka datang kerja awal dan balik lambat....Semua kite suka....
Dah tu kalau kamu tak kawan ngan kite...Siapa nak cool down kan kite bile kite dilanda badai (ewahh ayat kau zielaaa....)
Dah erk.....Kite salam-salam semula ye....:)

p/s : Acik tak dapat bercakap secara terang terangan lagik bersuluh dengan fifi...so, dengan itu acik wat la entry utk fifi....fifi majuk, acik nak majuk jugek..zasss...
Jum balik......

Nota Kening : Ape erh mak acik suh beli tadik, kelapa?erh bukan.....oh, ikan kembung rebus lor, serai dengan sayur ape2 aje...ok...Acik berangkat dulu....Daaaaaa...Assalamualaikum.....

Itu Diaaa....

Esok, Khamis 06.08.2009
Acik ado test JPJ....
yang adoo...kena pergi sendirik ada ke patot??
patot x kawan2???tidakkkk :)

Tapi takpe uolss, tabah dan sabar je...Dah la takda peneman..Aduss, gementar sehh :)
Sape nak teman acik weh??
Pleasee teman kannn (sambil kelip2 mate...)


huh...kite kena gi dengan cheche( sebutan cici) je laaaa.....cici sape??tu..tu pic kat atas tu, heheheehee( cam hampeh uolsss, nak name cheche...cam nk kena lempang pakai lutut je kan...hahahaa)sabo..sabo....

Doakan shaye yeeeee :)
Aminn....

Acik pon bulehhh....

Semenjak menjak tengok kak peej panas2 tu da lost beberapa kg sebab diet..teruja uolsss, so teringin jugak nak sebegitu kan.....

Nan Ado, sambil berdiet...Sambil sedey, sambil menung2, sambil2 sakit hati, sambil feelings2....
Acik try2 berdiri di atas kaki sendirik di timbang...Yeahhh....im got it(sebut mcm Yus raja lawak....u got it, i got it....hahahaa)
lost 3 kg's tu yg acik timbang pagik tadik laa.....Seronok, hepi, suke....siap lompat2 pose gituk di atas timbang....

ok...ok....bab kurus mengurus ni bukannye sebab nak carik pakwe baru ke, takut org x nak ke ape ke kan...itu tak penting bg acik sekarang...dan yang penting nya acik mendapat kesihatan yang baik, cemerlang, gemilang dan terbilang...ok fine.....sori takde attach gambar....malas nak transfer..(bole??)

nanti arr..acik dah jadik kurus gegile(bkn cam org giler k) barula acik akan mempamerkan diriku yang still gedebak macam lori balak nih erk.....

to kak noorma : yg berada di kampung(kelantan..)
i miss u kakakk......kite xde tempat da nak ngomong2 tau...
seb baik fifi ada...die je la yang semakkan kepala die dengan cite2 tak berapa nak vouge neh....fifi, fifi......jgn gi keje kat tempat lain tau...hahaahhaaa(apo ayat aku ni....cam nak kena sepak dgn lutut jee...haha)

Daaaaa....Doakan acik bahagia erk...pastu, doakan ending Cerita NGARuT tu berakhir dgn BAIK...Aminn


me wit kak noorma..mish u kakak.... :)
i need to say something wit u kakak......alik laah kl...... :( sad

Tabah....

Salam uolsss...
Sori, lately entry cam hampeh sket.Asik layan sesedih kan...
Layankan aje la ye uolsss....hahahaaa
Selagi terdaya kan :)

Kenapa erh?
kenapa pompuan tuh suka mainkan ati org?
kenapa pompuan baget cantik padahal muka yang ado....
kenapa pompuan tuh suke perabis duet org?
kenapa pompuan tuh bagi harapan menggunung kat die?

and last...
kenapa pompuan tu leh cakap " i ngan u hanya teman tapi mesra"

laaaa...nape la bah*** sangat kamu ni minah??
ko da perabes duet die....
ko da cintan2 ngan die......
ko da tangkap muat leving2 ngan die....
ko dah berjimba2 nagn die ntah mane2 tah....

Ko leh cakap "persahabatan kita akan teros kekal kalu mcm ni"...Umangaihh :(
ok....tutuppp..naik bengang acik kalu nak fikir pasal sume ni....
ada jugak manusia yang x da hati dan perasaan....

"Ello girl, u ada hak untuk bahagia dan dia jugak ade hak utk itu..jadik kalu kamu da x suke die let her go from ur life...........aku bosan dgn cite ni sume :(
No waiting, no feelings and no more excuse......

Aku kena tabah dengan ni sume......
Ya Allah berikanlah aku kekuatan untuk menghadapi hari-harimu yg penuh dugaan dan cabaran.Sesungguhnya aku adalah insan yang x kuat dan lemah......
Aku perlukan hidup yg lebih tenang dan aman.....
Kau limpahkanla rezeki dan kesihatan yg baik padaku dan juga keluarga ku..Amiin......

p/s : Thanks fifi, sebab selalu baik dengan kite...selalu bg nasihat kat kite....selalu jd kawan kite...nnt kite belanja roti erh...... :)

Selasa, Ogos 04, 2009

bahagie...

Labuchee Sedey dalam kegembiraan :)
Semuga Kenyataan itu akan betul2 menjadi kenyataan :)
Hurm....Masih bersedih dan harapan akan bahagia akhirnya :(

Sambung nanti....................

Sabtu, Ogos 01, 2009

Shaye Sehat :)

Salam Uolss, Slamat pagik....
Alkisah nye, kan acik cakap yg acik risau bonar pasal gejala2 x sehat tu..
Selesema, Demam, Batuk, Sakit Tekak....Aduss Skang ni telinga pulak cam perit :)
Semalam, lepas ambil ika balik dari kerja terus menuju puncak, hahaa....
Mesti la menuju ke klinik panel iaitu Klinik Keluarga Dr S.....
Huh..punye la ramai orang.....
Uolss, tau la yg tak tahan sakit...yang bawak baby...Sume nye nak masuk jumpa doktor cepat. Dah tu yang Hingus meleleh tak boleh disekat2 ni macam mana pulak ye ??hahaaaa
Yang paling membuat kan acik bengang tahap dewa ni ape tau, pembantu klinik tu dah lah mengandung.Pastu dah la tak hormat orang.. Ok, ada satu pakcik tu tak tau la kaki die kejung ke ada bisul ke kan asik mengerang je.. X tahan sakit lah tu ye dak?
Boleh pulak ada satu hasben n wife bawak baby datang terus daftar dan masuk jumpa doktor..
Iye betul, baby kan...tp baby tu bukan sakit cume nak injection apa jadah nya ntah.
Acik kesian jugak...
Ingatkan pak cik tu kena sorang rupanya daku pun kena jugak..Selamba je yang baik2, borak2 dengan dia semua nye cepat..
Apo laa...
Acik : Erm..kak, tumpang tanya..Lame lagi ke ye?Saya dah tunggu lama da.Saya tengok yang datang selepas saya semuanya dah masuk
Pembantu kerek : Kitorang panggil sume ikut urutan..Sape daftar dulu die la yang masuk.
Acik : Dah tu saya ni tak DAFTAR ke?
Aduhai mentang2 la, aku guna panel tak keluarkan duit aku 1 sen pun. Punya lah kerek tahap dewa..Fine. Acik pun tunggu la kan..
Pembantu 1 : bla..bla...blaa(butir2 kat x dengar sangat...)
Pembantu 2(yg pregnant tu) : tu lah payah nya kalau org takde sikap sabar(sambil jeling2 acik)
Wahhh.....menanah telinga uolsss, Weh minah gaji ko pun bergantung pada patient tau x??
Huh....Bengang nye :(
Dah abis jumpa doktor, lega selega2 nya sebab doktor S tu cakap acik tak ada ape2 pun cume demam selesama yang biase.
TANDA2 H1N1 :
1. Demam mencecah 39 - 40
2. Sakit Kepala
3.Sengal2 Badan
4.Sukar untuk bernafas
itu je info sikit yang acik tau, selebihnya sila jumpa doktor ye rakan-rakan..
Kalu demam terlalu panas or ada simptom2 yang diperkatakan sila berjumpa dengan doktor anda ok...Scary kan :)
saya adalah sihat, Alhamdulillah............
p/s : Jagalah kesihatan anda sebelum anda tidak sihat :)
Motif??lalalalalalalaaaa

Jumaat, Julai 31, 2009

Aku bukan sedara Bos.....

Salam Uolss...
Hahaa..tajuk tak nak kalah keh.....

Ya, Memang kamu saudara Bos.........
Kamu rapat dengan bos.......
Kamu dah lama kerja dengan Bos.......
Kamu gaji banyak, Bos kasik......
Kamu Boleh buat ape yg kamu suka dan Kamu leh tunjuk esyen kat kite.....

Tapi..........
Kakak Bos x Cakap ape pun.....
Kakak Bos x pernah nak cakap cenggitu kat kite.....
Kakak bos jugak menghargai keje yg kite buat dan bagi support......
Kakak BOs dan Juge Bos dan Juge Empunye Syarikat(Datuk) nie x pernah cakap cenggitu kat kite......

Please la, if u think u ade banyak kuasa nak down2 kan org....U leh jadik bos..Bukak Company sendiri... U leh cakap ngan pekerja u yg :

"Awak da Sign Kat Company nie, So awak kena buat apa je yg disuruh"
FINE.......mesti company U malatoppp punyeee......

Ok settle.....acik da luahkan segalanye....
Ampun Maaf dipinta............
Halalkan ape saje yg pernah ANDA berikan pada saya.......

p/s : Da tak do mood nak pi maen bowling with Elite Ventures Staff....... :(

Khamis, Julai 30, 2009

Responsible siket...

Fuh.....
Nooraziela anak Cik Amir, bawak2 bertenang ok....
Seperti mana yang uolss tau yang acik ni masih lagik pemegang Lesen Agung :)
Ade L wokeh....

Alkisah, patut nye test JPJ acik berlaku pada hari ini, Khamis 30 Julai 09.
Tapi disebabkan tak ada sikap bertangungjawab sesetengah pihak terpaksa lah ditunda pada tarikh yang tak tetap lagi...

Wah, ayat macam nak wat karangan BM cikgu Jenab....huhuuu :)
Weh, please la kalau korang x berangin ke??
ya yaaa yaaaaa, memang tak baek buat org macam tu..FULL ok aci bayar tanpa hutang 1 sen pun.....aduss Apakah ini uolss??

Apakah acik ni terlalu mementingkan diri? perlu membiarkan test itu ditunda dan ditunda sehingga acik beranak 2?? mesti la tak kan uolss?tapi please laaa........
Takkan la nak kenakan org camni....Dahla SEDARA wehh :(

Hurm...Tapi x baek kan nak marah2...tak elok, kan ko pose zila......Saba dan Saba yo :)

p/s : Doakan kejayaan Acik erh mase nak test JPJ sok..... :)

Huh....Sadis

Salam Sume...
Sebenar nye xde la sadis sgt..hehehee
Lately ni kan, rase badan tak berapa nak sihat je....
Petang2 Badan rase macam nak demam, tekak gatal2, batuk2..Apakah ini uolss?
Maybe sebab puasa kot..hurm, x logik jugak kan sebab selalunye biase je...

Ya Allah, DugaanMu.....

Yela Uolss, sekarang ni orang dok risau penyakit satu tu la...
takut jugak, sebab kite duk jumpa orang mane2 kan...
Aduss, risau lor.....
Ingat nak gi check darah ke............nak gi Klinik Panel, umangaihh dah la punya mahal tapi ubat ubatan dia x berkesan langsung :(
Takut bile sakit ni berlarutan, batuk2 la esok2 asthma acik tu datang balik... tu rupe dah payah tu, subhanallah.... Muge2 dijauhkan dari penyakit yang tidak2..Aminn :)

Tekak gatal, nak minum air..Arini puasa...SAbar je laaa....
Aduhh.........

Rabu, Julai 29, 2009

Aduhai Bos

Salam Uolss.....
Bos : Ziela....Zielaa
Chee : Ye, saye..
Bos : Ziela, nanti awak buat memo ye..
1. Memo penggunaan telefon, kan aritu bil melambung2 bagai dilambung..ahaksss
2.Memo pasal chit chat..hahahaaaaaa........
Chee : Baek BOSss.....(sambil mate kelip2..)

Apakah ini????

Ok...uolss, jangan nak kate acik yang empunya angkara wokeh, ada satu orang bikin panas line...huhuu...alkisahnya, bos acik tu x berapa nak kisah staff main internet or ape2 aje but if menganggu kerjaa dan menghanginkan suhu badan bos acik maka itu bos amat laa berangin......

Nak kate beliau mara, oh....
Beliau add facebook acik wokey :)
larikssssss.......................

Pada rakan2 sepejabat ku sekalian, maafkan daku jika Memo itu mengganggu emosi kalian....ahakksss :))
Nota jari kelingking : Jangan main Internet di opis....hahahahaaa

Khamis, Julai 23, 2009

Sale...Sale....Sale

Hamboi, tajuk cam sale gegile je...
Hari ni bersamaan 23 Julai 2009 adalah jatuhnya hari membeli belah untuk Jcard Member uolsss....Apo laie, jum gi serang le Jusco yang berdekatan...
Alkisahnya, insan-insan yang suka pada sale ini termasuklah Bonda Acik yg tersayang...huhu

Mak : (Cakap kat Abah Acik le) Esok Kalu Dorang tanye nape mak x datang keje cakap mak sakit kepala erh?
Abah : Yela..(Pasrahh..)

Huahuahuaaaa...tak aci laaaaa, org kena keje...Mak mane bole berjimba2 keseorangan..Nnt takde teman berbual (alasan....ngeeee)

SELAMAT MEMBELI BELAAAAHHH :)
sAMBIL jELes2.....

Inila Mummy ku yang sedang enak2 mencuci mata......hehe :)
Mak, nanti belikan orang sepasang sepatu ye, bilan depan kire (ewah, ayat....sopan lagi penyayang :) )

Bengang nye Haku :(

Salam uolss....
Pagi pagi lagi kepala otak acik ni...
Bole ke trime dek akal??waaaaaaa..........

Acik Ichaam : Esok kamu xyah puasa erh. kite belanje kamu breakfast..
Aku : Yeah...Ingat tau, kul 7.30pagi, kite tunggu kat opis
Acik Ichaam : ok..kite jumpe esok.
Aku : Confirm erh....
Acik Ichaam : Iye, confirm...daaaaa

So, dengan tak berape megah nye aku nunggu laa kat bawah opis aku ni ha, amik ko da kul 745 die still x sampai..aku nak kol handphone die hilang....

Aku : Salam, Angah..Sham tido lagik ye?
Angah : A, ah..Jauh la angah nk bagi tipon kat die...
Aku : Ok..Xpela..Trime kaseh

Adeh, teros asap kepanasan hati keluar berambu-rambu....ewah, gitu la nak menunjukan kemarahan kan....Terlepas 1 day ok, puasa....puasa... :)
Hurm, teros order kat pak cik tu "teh ais" 1....bole plak ais tak sampai lagi, hampeh uolss....

HOW DARE U ACHIK ICHAAAM......I H ATE U!!!hahahaa, tetibe emo kan....

asal tetibe mate aku nampak juling..arghh abaikan ok...teknik ambik gamba yg salah...ewahh :)

Selasa, Julai 21, 2009

BERCUTI SEMENTARAA :)

Salam Uolsss.....
Lame doh tak update2 neh...Jeles tau ngan mike2 yang selalu mengupdate blog...nyahaha
Buat mase beberapa saat ini saya isytiharkan saya akan berehat(wah..berangan macam blog ko ni ramai org tgk..)
sobab musabab eeh , biase la kan dah nak akhir-akhir bulan ini tigas sy bermula lagi "BUAT GAJI"

Maka nya sy amat lah sedih...x laa, da menjadi tangung jawab as pekerja kan..harus buat...
aduhaii...bilik aku ni da mcm tempat sampah sarap da.penuh ngan kertas..nape kamu malas AZIELA.....tulun, mahap pada semua yang berasa semak apabila masuk ke bilik saya..
Saya akan menyettelkan bilik ini seperti sedia kala apabila h ati saya udah tenang dan tenteram...
matiks laaaa kena kutuk ngan orang...haaaha

Sekian sahaja tazkirah dari Professor kellon LABUCHEE..
Wasaalam.
Jumpe nex time :)

Isnin, Julai 13, 2009

Single AJe.....

Sebenar nye gamba yang ni acik nak masukkan dalam entry bertunang nunang tadik...Lupo ar...
Tinggal Kami bertiga..huwaa.....mesti zured dulu, kan..kan...
aku chop last keh....
seha, me and zuraida

hehe.aku ke paling tinggi : )
dak fairus dah x leh join org2 single se malaysia wokeh....

motif letak gamba ni... " kami kawan forever"
~sekawan x sepakwe~
nota gigi : kalu mak acik baca ni abes..lalalalallallaaaaaaaaa

windu gilerz weh nak ke zaman sekolah dulu....
belajar rerajen, baik- baik ngan kawan(alala tok...), baik ngan cekgu....
mesti skang ni acik dah jadik angkasawan ( pe kes plak kan, duk kelas ekonomi tetibe nak jadi angkasawan..jgn sawan dah acik chee oiii)

kengkawan politeknik acik pulok..semesti nye single mingle lagik sebab mereka belajar lagik...huuu.....

lela, wani, ros, me, ena n ain....
cingleeee wehhh : )


aku cop last weh...korang janji 2010 kan...huhuuu
me, ros, wani n ain....dak wani adalah pelajar..makanya belajar ye syg weh....ngee :)
p/s : love u maa fren :)
u love me dak??kalu love blanje arr wehh....kahkahh

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini