Jumaat, Februari 25, 2011

INGATAN IKHLAS DI BULAN FEBUARI. wowww..

Eh, boleh tak kalau acik cakap belog aku,sukati aku la nak taip ape. ahahahhahaa.
Jangan sentap beb, acik bukan cakap korang. iye bukan korang. Acik sayang pe korang ni... Jangan la mara, meh cemolot sket.

Alkisah, belog ni tempat kite nak cakap ape sahaja yang kita rasa. Yela, kita punya belog, kita punya suka lah kan. Ape kes?Kau dah baca2 post orang pastu kau ulas kat belog ko. Kire aci ke? kau nak kondem orang. Boleh?Kenape?kenapa?

If suka, kau leh baca. Kau leh kumen. Kau leh datang bila2 masa.
Tapi if tujuan kau nak mengondem, lupakan niat itu.
Rezeki masing2 beb.

Tuan empunya nak luah perasaan ke, nak tarik perhatian ke, nak raih simpati ke itu hak beliau. betui tak?
Itu je medan dia ada nak luah ape yang terbuku kat hati dia. Die jua manusia biasa ok. Japgi dah kondem, taip plak. ini tiada kaitan dengan sesape, jangan terasa eh. camtulah konon2 ayat.

Jangan...jangan cepat melatah. Jangan cepat pandang jengkel kat orang. Kita hidup ni sementara. Kalau bole takmo begado2 sakan sangat. Weh, camni lah. Acik pn tak tuju kat sape2. Cume nak tulis ape yang dirasai.

Harap jangan selalu merasa bangga.ahahahaahhaaa...

Uols, meh ler link acik (sambil kelip2 mate...)

Khamis, Februari 24, 2011

Camtu pun Ado kan..

Hari tu orang berebut rebut kutip duit syiling, ni orang sakan mengutip beras.

Juling mata ek bile nampak menda2 besepah kat jalan?
sampaikan nyawa orang korang buat tak nampak je.
Sentap beb!

Kutip bang kutip.... Over btol la korang.
Simpan Stok sebulan ke setahun tu?

Ambik la banyak mana yang korang nak.
Tapi HALAL kah?
Menjawab korang kat akhirat sok.

Duk mengutip beras, nyawa orang kemalangan tu camne?
Beras lagi penting ek?
Sebab korang punya sikap takperikemanusiaan tu, mangsa kemalangan tu maut.
Baik gile korang..
Malu,kesal,sedih bercampur baur pasaan acik skarang.
Takziah kepada keluarga mangsa.

Welcome Ahmad Syahrin :)

Ahmad Syahrin,
Petang semalam lepas mummy balik keje, mummy bgtau ibu kamu dah masuk wad.
Sebab ada darah tinggi, kesian ibu kan..
Kata mak lang, ibu kamu kena paksa bersalin. Yela, patutnye jangka kamu lahir mac nanti.

Tengah malam tadi, mak long tido lambat saje layan perasaan. Mummy bagitau, ibu kamu sudah selamat melahirkan kamu la Ahmad Syahrin. ewahh..
Wah,eksited tau.. Maknanya kamu berkongsi bulan kelahiran dengan abah la, nanti boleh ler celebrate sesame. ececeh..

Selamat Datang baby Syahrin.
Mak long doakan kamu menjadi anak yang baik dan soleh.
Takmo noti noti okeh, sebab mak ngah bagitau pusar kamu ade 2??Huyoooo....
hehehe... Be a good boy sayang.. :)

Amboi, masham nye muke.. Mak ngah polok kuat yeh. ahahahaha

Kena bedung ye. ahahaha.. Japgi ayah cakap ape? "kuarkan tangan die,die nak bebas." ahahahhaa..
Ahmad Syahrin yang asik tido.
Mak long ingat nak gi gomol2 kamu esok. tapi, dengar cite esok kamu dan Ibu dah boleh discharge. tak sempat ler mak long nak menggomol. ahahaha..
Tapi dun worry, mummy cakap nak gi umah kamu wiken ni. Insyaallah.

Ahmad Syahrin,
Mak long nak gi maen fesbuk jap ek.
Dah lama maklong tak main game, hahahahahhahaaaaa....
Pape pun kamu dah jadi anak buah maklong. hehehehe..
Luv..luv..luv u banyak2!!

Eh lupe pulak, untuk IBU Ahmad Syahrin..
Take care akak. Berpantang di rumah sendiri berhati2 ok.
Ape de hal mesej2 okeh. hehehe.
Jaga kesihatan, jangan emo2 dan fikir yang bukan2.
Nanti weols serang umah akak ye. ehhehe :)

Hati Berdebar uols :(

Dah 2 3 hari ni memang acik asek la rasa berdebar debar.
Erm, korang penah rase tak bile kita leka pastu ada orang terkejutkan?
Lepas tu korang rasa ape?
Dada bergoncang2 tak? ahaha.. apakah yg bergoncang plak kan. dush! dush!

Maksud kite cam jantung korang laju gile kan?
Camtu la kite rase akhir2 ni..
Sebab tu kalau ada makhluk Allah yang membuta tuli buat acik tekejut kompem acik tarik muke sentap 14 uols!
Kang ke mati aku kt situ sape nk tanggung? kannnnnsss :P
Adakah jantung acik Lemah?????
Siyesly.... sedih.

Petang semalam balik kerjaan, seperti biase. merempit dengan sopan, nak keluar simpang boleh pulak pakcik keta tu main cak cak... nak kuar ke tak.
Acik dah duk tengah weh,ingatkan die nak kuar. Sekali dia berhenti pulaks.
Mengucap panjang la. Treler selaju laju menuju, pelik betul jalan yang kecik dalam kawasan kilang pun nak bawak laju ke. Hey u! Terkezuttt mak tauuu *sambil pukol2 bahu..

Alhamdulillah, masih bernyawa. Pengajaran beb, acik dah macam takmo lalu dah kat situ. :(
Tapi ajal dimana2 kan. Sudah ditetapkan. Astaghfirullahalazim. :)
Balik cakap dengan mak, mak cakap :
"Ko berangan ek bawak moto?"

Tsk.. tsk.. tsk
Mana sempat weh acik nak berangan. Korang bayangkan la dah la kuar simpang. ehhehehe
Ya Allah,jauhilah aku dari bala bencanaMu.Amin

Malam tadi, mak cakap Kak Ila da admit sebab darah tinggi.Sian beliau, sebab tu kena paksa beranak! Takpe, demi keselamatan baby dan ibu kan.
Dan Latest apdet, baby boy da deliver! yeh yeh! Anak beliau yg ke enam. Hebat tak?hebat kan..
nanti acik hapdet lain.

Nota Lutut : Rasa macam baru je jadi pengapit dak ayu bersanding. Now dia dah ade baby, hehehe..
Nur Iris Batrisya, tunggu aunty datang umah awak ok weekend ni. :)
Awak pakai cantik2 tau. huhuhuhuh..

CONTEST TEKA NOVEL

Baru dapat bernapas dengan tenang.
Acik try eh dak juin kontes ko..
Kalau tak kasi acik menang, acik sekeh ko. aci tak? ahahahhahahaa

syaratnya:

1. erm.. paling 1st.. buat entry baru. letak tajuk CONTEST TEKA NOVEL sebagai tajuk entry korg.
2. korg kene letak gamba di ats kat entry korg...
3. ape lg.. klu bukn follow belog aku (wajib.. ) hekhekhek..
4. pastikan jawap keyword yg dinyatakan yg diperlukan hanya tajuk novel.. klu nk letak penulis skali.... (x yah kot) hehehe
pastikan jawapn dimasukkn dalm entry korg.
5. letakkan url entry korg kat entry blog ni.
6. tag 3 org rakan anda...


Dapatkah Hariez dan pilihannya disatukan? Mampukah perkenalan yang singkat menghidupkan suasana indah dalam rumah tangganya? “Cinta datang sendiri, ia satu anugerah dan aku tak perlukan sebab untuk mencintainya. Setiap kali aku pandang wajahnya, aku tahu itulah wajah kesayanganku. Aku cuma mencari kasih sayang di situ, mencari sesuatu yang membuatkan aku rasa bahagia...” -Luqman HarieZ

Dengan itu, Acik dengan penuh gaya yang comel lagi penyayang ingin kunciiiii jawapan itu. Eh belum lagi ek kasi jawapan.. okeh2..


JAWAPANNYE : TAK SECANTIK HUSNA




eceh. eceh. cepat la poskan nobel tu ahahahahaha!!! Dush..Dusshh!!



Korang,

Meh la join contest ni.



Acik tag korang nih :

1. Hakha (hambek ko.. pat2 weh.. hahah)

2.Liana Mazni

3.Ayu Pages



Cepat buat weh. Acik sentap kang. ngeeeeee

Rabu, Februari 23, 2011

Make a Deal with Milkadeal

Korang,
Suka kan diskaun2, murah2 sume tu kan?
Acik lagi la suka.
Dengan adanya Milkadeal ni kita dapat berjimat.. Banyak punye jimat weh!
Best gile tawaran2 yang ado..

Dari penjagaan kuku,
Belajar Vocal,
Kek / Cupcakes,
Insurans Keta,
Salon,
Dessert,
Futsal

Memacammm lagik.
milkadeal.com Moh terjah sana.....

Astro B.yond PVR

Aritu acik ada kabo kan ke mengkeme2 pasal astro byond itu kan? hehehe.
Sudah siap pasang uols. Alhamdulillah...
Masih lagi duk fikir cane nak wat riview utk second contest ni. Sume yang menang dah otai, acik je yang baru nak merangkak dalam dunia blogging ni. *aduh,merangkak bile mau sampai neh. ahahaha..

Meh acik kongsi sesikit alkisah byond PVR ni..
Pestime, maka batak la sikit. gitu.. ado acik kisah kan kan..

Ape yg best uols?
1. Record - kalu korang tk sempat nk tgk cite kesukaan, leh record je.pastu leh tengok sampai pengsan. hebat kan?Alkisah ayah acik tak payah nak berebut2 nak tengok ikan beso!ahahhaa..

2.Rewind - Acik dah test, smalam tak sempat tgk cite sepah. Acik bukak prima dah tayang cite cahaya. Sentap beb! eh eh, lupe plak, kan leh rewind. Acik rewind je la.. Senang kan..hehehehe..

3.Forward - Bosan tengok iklan??No problem..Leh Lajukan..Ni bile dah record ler.hehehehee..

4.Pause - Eh, tak tahan nak encingggg nih(Buruk pangai kau labuchee..) tadehal la, pause dan gegas2 gi toilet. ececehhhhhh..

Lagi 1, uols leh tengok cite HD. pastikan uols ada tibi HD ya ya.. Hutang Duluuu.. ahahahahaa

Uols leh record kalau tak silap acik 290 minit, if ada pape lagi acik akan tambah k.
Segalanya semudah ABC.. ececeh..
Pe lagi uols, cepat2!!Gi tuko byond.. cergassss...

Nota Penin : Camno bebacik nak wat review..Plss helppppp me bebeh!ahahaha

Selasa, Februari 22, 2011

Game Punye Kesah

Seharian acik membizi buat keje demi mencari sesuap nasik. ngeh3...
Lunch pun tak tau. *sambil kesat ayorrr mate..
Weh..Maen game lagi lah tak. Idak ke deme tau acik kalu sehari tak maen bomboozle ni tak leh tido.
Makan tak kenyang, mandi lap2 je. semua tak kena la kirenye..
Asik lah membeat my mum!

ececeh!mak acik lagi la takleh berenggang dengan si bomboo(tetibe ada nama manje neh!ahaks.)
Memule acik cam alaaaa..alaaaaa.. rugi kasik tau ada game ni! ehehehe

Si Bomboo yang cumel!
Klik2 meletup.
try weh. kat facebook!
Try beat mak acik. ahahahhahaa.
Leh ke? anda yakin anda terror???
Moh kite beat! sampai pengsan...

(Kalu gambo kecik, klik ek kasik beso.)
Ce tengok markah nye. yang acik bulat2 kan itu ya ya ya.
Yang tanda merah tu bukan ape uols, tu ala2 muke org tengah nangis sedeh! ahahahahhahahaaaaaaaa..
Camne acik nk beat nanti???
Mestilah dah tak boleh. agaggagaggagaaa..

Dan yang paling sentap tu, yang markah utk semua tu. mak aihhhhhh, paling atassss..
*nangis sambil hentak tgn kt lantai. ahahahhahahahhaa

Dengan ini,
Sy yang comel lagi penyayang ni meletakkan jawatan saya sebagai pemain games bomboozle tegar! takmo dah main. ahahahhaa..(Padahal dah kalah.....)

Yahuu!yahu!! mak belanja kepsiii sebab dah menang! eh tak ek??alaaa... sentap lagi. ahahahaa

Engko link acik,acik link ko balik.Aci tak?ahahaha

Tajuk paling panjangkah?
Disebabkan kepayahan acik nak mengonlinekan diri untuk berjogging kat page uols, uols rajin2 kan lah diri link kan blog korang kat acik okeh?
Ce tengok kat atas tu kan, kena isi form keje kosong tu kan. ahahahahhahahaha..
Ce letak name uols dan blog okeh.
Senang lah acik nak berlari naikkan trafik uols tu. Jangan isau, sempat acik tinggal jejak. tak sempat acik hai2 cenggitu la kat chat box tak gituk uols?

Tu je nak ngedik.
Ohek2..
Eh, tetibe tingat banyak je kawan2 buat contest.
Tapi acik, sehabuk pun tak buat lagik.
Huwaaaaaaaa... mesti ramai da try kan.Menchi ar uols!
Meh sini, reramai terjah belog FYNA dan belog LELA ada contest baikkkkk punye.
Gi cepat. dengar dapat hadiah FERRARI.. tu pun kalau tak silap acik la.. ahahahahhahhaahaaa

Award dr b.e.l.o.g.f.i.n.a

Mekaseh ye Fyna sebab sudi bagi Award kat Follower2 ni ha.
Eceh, udah banyak follower leh la banje acik cikencop. Tak gitu?? Sambil kedip2 mate.. ahaks :P

Sekian, post padat dan cepat live dari mumbai..
Tak caye acik kat mumbai? Ce intai.. ce intai
Sebab tu la Acik susah nak hapdet blog skang..
ahahahahhahahahahaaa....... :P

Khamis, Februari 17, 2011

CONTEST KUCING PALING COMEL


Moh kite juin Contest.. ahahaa
Blurz tag Acik join ini contest la. Wah, kau tau kan Acik ni sukaaaaa nawwww kat Kucing kan kan. Uhuk3
Ce cube.. ce cube.. ahaks :P
Contest Kucing Paling Comel ini dibuat oleh Sedare apisv3, moh terjah blog beliau.

1. Letakkan gambar di atas di dalam blog anda bertajuk CONTEST KUCING PALING COMEL, kemudian link kan ke apisv3.blogspot.com - aip2 Chippp..(Tanda nye dah ler tu. ahaks)
2. Seterusnya letakkan gambar kucing anda atau kucing jiran anda atau kucing di kedai pakmat mahupun kedai rostam tukang jait. - Aip2 Chipp juge..
3. Tinggalkan link contest anda di dalam komen di bawah - Aip2 Chipp lagi..
4. Macam biasa, setiap peserta kena follow blog apisv3.blogspot.com ;) - Berehhh
5. Akhir sekali, tag kan 3 orang member blog anda yang anda rasa diorang berminat untuk join - Berehh gak

Tadaaa..
Uols,acik ni duk umah Flat mane la dibenarkan membela kucing.Jenjiran pn tadek bela.Makanya acik belek2 pc ni terjumpa gambo kucin ni. Idak le acik tau kucing Pak ROstam ke Kucing Mak Jenab. Acik uplod sajerk. agagaggaa... Comei wo, mereka ni kembar barangkali. ngeh3

eh, aci ke kalau acik letak lagi 1 gambo?
Ala... kire aci je la ek. Alolo, nomei2 ni.. ase nak geget2 je, ada jugak rasa nak lambung2 sampai atap. ewahh over kau acik! ngeh3..
Lastly, kono tag 3 rakan yeh?Kompius boto acik bab neh.
1. Dak Virgo ( eh ekau ado kucing?ko arnab yo?ahaha)
2.Kak Zura
3.Ayu Pagess
Cepat2 wat assigment ni. Acik pukol kang kalau tak buat (sambil wt muke ganas! ahaha)
Enjoy uols :P

Jumaat, Februari 11, 2011

Sawang dah boleh jual

Assalamualaikum uols,
Tak hapdet maka tak cinta la kan?bole?ahakss..
Letih acik vacuum segala sawang yang ado ni ha..
sawang sesadooo. eceh!
Acik bukan malas nak hapdet weh, ce korang bayangkan umah acik laptop rosak pastu pinjam Pak Salleh nye laptop pastu berukband tadek pastu harap wifi jiran sebelah pastu isi rumah ramai pastu apalagientahakumerepek ..

Paham kan? ahaks
Tapi acik tak lupa weh jenjalan kat blog korang.
Eh uols, acik suka ar nan uols skang ni.
Reramai daftar nuffnang pastu reramai apdet blog ari2.. Acik jeles!
Motipppp? ahahahhahaha
Dosa kau dengki kan...

Bagusla. Acik suka. Korang apdet acik tumpang jalan la. Hiburkan hati gitu.
Tuwitt...tuwit... Acik nak buat Ucapan.
Hari ni, ditarikh cantik ni 11022011 adalah tarikh lahir si Paktam. Erm, korang tau kan kan sape? ahahahhahaa...
SELAMAT HARI JADI PAKTAM. SMUGE KO BAHGIE DISAMPING ORG YG TERSAYANG..PNJG UMUR, MURAH REZEKI, CPT TAWEN!

Uols,
Tak tahu ler apa angin melintang dah tiup kat telinga si Paktam tu.Tadi dia call acik cakap dia kat bawah opis, terkujat la sekejap. Ingat lagi dia jalan nak gi opis acik ek, dah wish2 sket. dah bgtau hal peribadi sikit pastu dah boleh blah dah kan. ahahaha.. Kejam kau acik! Takla, takkan la nak cemolot2 plak kan, hishh dosa uols! ahaks.

Sygku Gemok,
Kite bgtau kamu kt sini je la ek yg kite terjumpa paktam sejap td.Ala, kan kamu kata janji ingat kamu sudaaaaaa... Kamu jgn mara2 ok, nnt barulah sihat dan kuat.. Tak gituk?! Ngeh3..
Kalau kamu marah, kamu Keriau.. (Apetah keriau ni.Aku pn tak paham. ahahahhahaa..)
Kamu tau kan.. Kite syg kt kamu je. Kamu tu kan kacak!(wek..wek..) Hebat dan Kuat! Lariks..
Itu je nak bgtau. Kamu jgn lempang sy plak yeh yeh. ahahahaha...

Ok..Dah le weh.
Acik nak menuju jalan pulang ni..
Selamat bercuti uolsssss...
Muah3.. ahaha

Selasa, Februari 01, 2011

Insyaallah Versi Melayu

Owh abang Maher...
Siang Adik terkenang, Malam adik termimpi.
Ececeeeehhhh...

Layan la weh.. Insyaallah Versi Melayu.
Tak kekok pun si Maher Zain ni nyanyi.
Syabasss sayang.. Tetibe.. ahaksss :P



Lirik Lagu Insyaallah (Versi Melayu) - Maher Zain

Andainya..
Kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram, bagai malam yang gelap
Tiada bantuan, tiada tujuan

Janganlah berputus asa..
Kerana Allah bersamamu..

Chorus

InshaAllah… InshaAllah…
InshaAllah… Ada Jalannya…

InshaAllah… InshaAllah…
InshaAllah… Ada Jalannya…

Andainya..
Kesalmu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Tika keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu

Janganlah berputus asa…
Kerana Allah bersamamu…

Ulang Chorus

Kembalilah
Kepada yang esa
Yakin padanya,panjatkanlah doa
OOoo Ya Allah
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini