Jumaat, Oktober 29, 2010

yeah...Abah da balik....

Salam Uolss..
See, nampak tak acik anak solehah...
sambil kegirangan meyanbut ayah balik otstesen....
ehhhhhh, tak caye plak lempang siku nak? hehehe

Okeh2, abah acik gi kelantan atas urusan kerja ada jualan ape tah..
So bile da pegi kelantan macam2 la kan dikirim, mengirim, tergoda menggoda dan sebagainya..
Semalam acik nampak apa yang beliau bawak balik :

1. Limau bali
~Mak acik potong2 pastu die kata, jgn makan dulu..biar die kecut sket baru la best . Ala...ade la gaye2 camtu sket die cakap.... So, kompen rini die da kocuit kan moh ler kite makan uolss ahaks :P

2. Mangga kuning2.
~ Masyaarakaat uolss, sodap eh.. Acik mulo eh da terlentok kek ruang tamu akibat dr makan ubek sesemo tu an tibo eh acik paling ke kiri nampak plakssss senimbun mangga da potong uols atas meja.. bedesup la bangun kan, x kan nk pandang pastu termimpi2 ye dak? huhuh..

3. Kueh Akok dan Bahulu
~ mak aih, sodap tu sodap tapi manih bukan main lagi. Cik temah pun serender la uolss nak makan. Ni pn samo gak sumo dah lelap da, siap krohhh krohh lagi... Dorang kejut "weh2 bangun Abah suh makan kueh2 ni sume" alohaaaaaa abahhh... hehehhee

4. Udang Gergasi...
~ Wahhh, scary uolss.... Kebetulan acik smalam duk la teringin mau makan kari udang... Sekali si Ika kuarkan Udang gergasi Abah beli utk mak... "Tanda Cinta" katanya.. agagaga LAriksssssss tu acik wat cite sajork fren...
Tapi betul la Alkisahnya, Abah gi makan kt Pasar Siti Khadijah(menurut beliau laa) Pastu nampak la udang nih, dengan tak tunggu lama theolls pn ambik la lauk udang ni, 3 ekor, 3 ekor ye uolsssssss..... ulang sore... Nak tau bape rege eh?RM65.00 gituk weh....
Tak terkojol ko nak dengar? Hehe.. JAdinye abah tak sampai hati nak makan.. Maka dibawak la balik ke rumah tanda kasih pada isteri yg suke gile babas makan udang hek2...
Suwitttt je.. ahaksss......

Mak siap pesan..
"long, ko x ambek gamba?aplod la kt fesbuk.........."
siap suh tulis gini " udang yg dibeli oleh abah untuk isteri tercinta" haiyaaaa.... aggagaga

5. Murtabak Diraja..
~ Acik pn tak pasti nape theolss panggey murtabak Diraja..
Adakah raja2 sajork yg makan murtabak tersebut? hahahaaa
SAiz nye??? masyarakattt........ triple murtabak biasa..... kebesaran beliau boleh dibelah2 dam dimakan oleh 5 org secara kenyang la weh..
Sedap ke Acik? mesti korang tertanya kan????
-------> yg sedang2 sajaaaaaa yg pentinggggg bkn duet acik keluar...
haaa kire camtu skalik la.. kek kl ni dorang kte 1 bijik tu rm15.... try la weh, makan smpi senak.. :P

Nota Lemak : Ciss gigih acik gugel nak ambik gamba udang gergasi takdo pulak.. chaittt.. huhuh

Rabu, Oktober 27, 2010

Nasi Lemak City Garden

SAlam Uolss...
Tadi bace blog kak peej..
walaweh bleh plak beliau tayang nasi lemak city garden...
Sodap sgt ke weh?

Meh2 la ajak acik poie sano haaaaa...
Acik tingin Bonaarrrrr.......

Nota Lemaks : muga2 sahabat2, femili acik bacoo ni haaa.. jum le weh... agagagagaggaa
Pendekkan post??ok..senang sket korang nak bace ahahaaha

Jumaat, Oktober 22, 2010

Pabila Labuchee Muda

Eceh.... macam tua naw kau labucheeeee kan.. uhuk uhuk.
Saje nak nampak diri tu matured alalalaala
LAgi dan lagi meh kite imbau zaman2 weolss muda mudi kan
Macam2 karenah dan ragam..


ahaksssssssss..... batu ape tah kt taman tu enkorang wt macam kubur plak yeh..
Siap bersedeh bagai...
Kelaka....


Time ni dah habis exam...
So kita enjoyyy...bergamba secara melulu tanpa ada perasaan malu wakakakaa
Dopan umah Pengarah weh, korang adddooo? ehehehe


Haip... haipp dedulu bleh la ngendeng2 amek gambo cenggini...
ce wat sekarang.... nak matikss kena kejo dengan wife beliau ahahahaaa.... :)



Itu dia... malam ape yeh?acik pun dah lupo dah..
Ni macam tuk jabatan2 la..malam gala it gituk wakakaa..
Acik dulu amek kos IT uolss...
Cube tanye skang.....
Mampuih la nak mengingatkan nye...
Acik oi pe nak jadik nan kau nih....


Pose dulu..... sblm pose amek gamba kelas... uhuk uhuk....

Hurm, macam2 kan....
Biase la alam belajar masing2 ade pengalaman sendirik kan....
Ada manis, masam, pahit, tawaq segala galanya la....
Everyday nak gi kelas kuar awal nak pi makan nasi lemak la, naget la...
Masuk kelas lambat.. hahaahhaaa

Kat sane jugak la acik blaja makan IKAN KELI uolss....
Sepanjang idup sebelum datang sabak bernam tu tidak la pernah ibu bapa acik tu mengaja makan ikan2 tersebut.ahakssss....
Sampai skang suke tp biasak la.. kepala beliau acik tak nak okeh.. sanggup aku patah kan kepala pastu amek badan.. Laa ni pun kalu makan kt kedai, selambaa keldai je acik tinggalkan kepala die.. Ampun ya makcik kedai. noktah

Nota Lemaks : Dah abes belaja ni, aktiviti tahunan weols lepak umah lela di sabak bernam masa raya.. semuga aktibiti tersebut berjalan sehingga bile2 ek uolss, jgn lupe ajak acik.. jgn nk buat lupe wokeh acik luku pale lutut tu kang.... tataaaa nak gi berakksss :P

Tajuk Suka Hati Uolss la...

Ihiksss.....Jumpe lagi gamba Uolss...
Jangan termuntah tgk gamba acik keh...
redha dan tawakal sajerk... hahahahahaaaa

Pic bawah ni tahun 2009
Masa Wedding Kazen acik kat Perak.....
Da besa Lemari Uolsssss....

Acik dan kazen Fhirdaus... Adesla dulu kecik2 cinenot jeeeeee, da besau kemain tingggiii...


Kami lagik Uolssssss.......
Thn nih 2010..
Eleh..ni mesti dah ada awek ni bab tu laaaa nak kurus2 nak ensem2...
wakakakakaa......

Nota lemaks : Jangan ada rase menyampah uolssss... wakakakakaka!!

KenanganKu, Tajuk cam nak kena sepak..ahahah

Salam Jumaat Uolsss.....
Semuga Hari Jumaat ini memberikan kite semangat yg baru untuk meneruskan kehidupan.
Sekian dari Ustazah Labuchee... gituk laaaaa :)

Tadi sesaje la tengok2 gambo2 lama yg acik tumpang kan dalam disk pc opis acik ni ha,
umangaihhh mengimbaau siot...
bukan kerbau keh, acik lempang pale lutot korang kang...
Teringat ler zaman2 blajo dulu,
Nak balik kl kena naek Bas, pestime kot kan sebeesssss weh ahahahaa
Nak kuar dari poli pn kena fikir lapan ratus kali weh....
Jauh bebenor, kenderaan pn tadek..
makan kat kafe dengan kawan2, lepaking pantai..
Sume tu kenangan woooo..........

Okeh2 berbalik pada selongkar punye selongkar, jumpa la gamba ini.....
-
-
-
-
-

Masa ni baru sampai dari sabak la, turun kat pudu..
Lepak dulu bersama dak arlina, dak zakiya n dak liena....
tak silap, si A bkn nama sebenar nak datang amek ahahahaa....
Kelaka la, dah stok kena bahan2 je nan budak2 tuh...
Geram acik, cam nak kasik penumbuk kt buku lali jerp..
Tapi xpe uolss kan kawan2 ye dak... huk3...
Mane agak nye si A ni kan?
Berbahagia ke merana uolss?
wahhh.. matiks la nak cakap org merana kan.. hahaha



Mase ni plak time menyemak, kumpulan "ko rilek je" shooting dalam bas..


Alang2 da semak lam bas, tolong la pacik bwk bas ni bawak bas..
Ambek penumpang...
x caye? sudaaahh......

Saje je nak bgtau korang.....Acik suke bas!!ahahahhaa....
Sudah ilang punca idea berblog uolss. Maka wujudla entry mengenang kisah2 lama...... ohhhyeaahh

Nota Lemaks : ENtry bertajuk "Labuchee suke Enterprem bersama Bas" ok tak?ok tak? hahahahaha

Khamis, Oktober 21, 2010

Pelamin Anganku Musnah..

Salam Uolss...
Haaaaa...Bukan Pelamin angan acik yang musnah okeh, orang lain punye. ahaks :P
Sepertimane yang uolss tau (wah...cam kisah arits plak kan.. )
Kisah Penculikan, kehilangan, larikan diri, taknak kawen dan berkaitan Cik Adik Manis dari Kemaman kalu acik tak silap kan..
Beliau dikatakan diculik pada permulaan kerana ada menghantar SMS terakhir pada tunang nya kan..
Tup tup paper arini cakap dia bukan dilarikan tetapi melarikan diri ke KL disebabkan tidak mahu berkhawin...

Adeslaa....
Kenape Uolss jadi camni? tak ke haru, glemer muka mak pak masuk paper...
Hal macam ni kan bule dibawak bincang... Tak perlu kot lari rumah lari dari masalah yang ada..
Semua orang hadapi masalah, kite sendiri kena selesaikan apa yang kusut tu......

Yang kasihan, ibu nya dikatakan dipatuk Ular..
Datang lagi satu penyakit kan..
Tabah la hadapi dugaan ni kan..

Gadis tersebut takmau teruskan perkhawinan tu sebab tunang nya sudah berubah selepas bertunang?
Dia mengambil keputusan untuk bertunang selepas 4 bulan berkawan?

Berat......... orang cakap, bila hati da sayang sume jadi best sume jd yg terbaik....
Takuit plak acik nk teruskan niat nk bertunang selepas 2 ari berkenalan... agagagagagaaaaaaa
Okeh2 acik tipu, korang bukan bleh.. kang anggap bebetui plaks kan tak harrruuuuuu cik amin nan cik senah kan...

Sebaik2 nya, sebelum mengambil keputusan nak mendirikan masjid ke ape ke..
fikir fikir kan la yang terbaik....... buat dulu solat isthikarah mintak petunjuk dr Allah s.w.t Insyaallah semuanya akan baik baik saja kan...

Nota lemaks : Terkasima apabila terserempak dg seseorang yg br bertunang beberapa bln lepas sudah berpegang pegangan nan some1 bkn tunang die... hurmmmmmm, manusia oh manusia.......

Selasa, Oktober 12, 2010

Lagi......

Lagi gamba yang acik nak share...
Berdebar, takut,taubat,sedih,macam2 rasa hati ni...
Ya Allah, Lindungi lah kami sekeluarga... Amin....

Kebetulan ari sabtu acik balik dari Pilah terus pegi PD...
Syukur Alhamdulillah...
Ofismate acik si Daus, balik kampung Melaka hari Jumaat..
Kawan serumah nya suruh alik naik bas...
Daus naik motor balik melaka, kalau tidak..
Memang bas tu la die nak naik..
Bertolak dari melaka sentral pukul 6.

Alhamdulillah, wat sujud syukur k daus.. :)
Mati itu wajib kan,
tarikh kematian kita pun telah ditetapkan
Kite sebagai hambaNya hanya mampu berserah dan redha dengan setiap Ujian dr Nya..


Kesesakan lalu lintas..
Paling teruk acik rasa dalam 4 jam tak bergerak..
Acik baca paper tadi pn, ada salah seorang keluarga masa yg nak pergi ke tempat eksiden tu die tumpang motor..
Sedehnya......


Bas yang terpelanting..


Ya Allah, kau tempatkan la mereka di tempat hambaMu yang soleh...aminn


Tabahla wahai makhluk Allah....

Nota : Berhati2 di jalan raya..... Sesungguhnya pabila kite sama2 fikirkan keselamatan orang kuranglah kejadian seperti ini... Jika sudah ajal.... Allahuakbar.. AlFatihah

10.10.10 berbahagia kah??

Salam Uols.....
Pe kaba?Syukur Alhamdulillah.... (Sambil hulur tangan salam2 sume... :)
Lama tak membebel kat sini, bizi uolss... Anak meragam..
Ok, Sebelum tu acik nak ucap takziah pada keluarga mangsa kemalangan Jalan Raya yang amat ngeri pada 10.10.10 tempoh ari kan..

Subhanallah, ngeri dasyat tak tergambar dik kata2..
Berlinang air mata..
Terbayang seandainya mereka itu adalah kalangan keluarga kita kan.. Allah....
Acik banyak gugel nak cari cerita di sebalik kemalangan ini,
acik terjumpa pulak gamba2 ini di dalam fesbuk salah seorang rakan.
Share dengan uolss ler...
Semuga kejadian ini menjadi iktibar pd kita semua agar berhati2 dan fikir keselamata bersama sama
Insyaallah...

AlFatihah untuk semuanya....

Subhanallah.....


Ahli Bomba berusaha untuk mengeluarkan mangsa


Ujian Allah......



Sedeh.....




Seramai 12 orang yg maut....
Semuga Keluarga mangsa dapat terima Ujian Allah dengan tabah dan sabar
Sesungguhnya Allah bersama2 HambaNya yg sentiasa redha dgn UjianNya Insyallah...
Nota:Ada lagi gamba yg nak dishare tapi takleh aplod pulekkkss...Acik share kek post lain yo.....

Khamis, Oktober 07, 2010

Kuala Pilah Kami dah nak poie sano daaaa.....

Salam Uolss,
wahh..tajuk kau bukan main panjang lagi acik jabedah weh..
Saja nak semak nak kasi tau acik ngah komeh2 beg yahuuuu..
Mau bertolak ke Kuala Pilah esok pagi..
Nak menghadirkan diri ke Majlis Pernikahan Kazen acik si Dak Awin.

Beliau sebaya acik...
Kazen belah mak si labuchee..
Papa beliau adalah abang mak acik..
Telah kembali ke Rahmatullah.. Alfatihah..
Mudah2 an papa Awin nampak hari bahagia awin ni yeh.. Insyaallah...

Seronok weh tengok orang nak kawin, tunang, dan berkaitan...
Eksited lebeh weh acik menengok nye..
Weh Labuchee ekau bilo plak???????

Insyaallah, ada jodoh yang telah ditakdirkan oleh Allah untuk Acik..
Pasti jua ke Gerbang Perkhawinan jua..
(Feeling2 masuk pertandingan kat Syokkawin.com tu)
Ehem2 makcik2 sume...
acik single laie nih...
Dah dah jangan nak pasaan lebeh... apa pn takbley hehe....

Doakan Acik dan keluarga acik seramai 4 keta itu selamat pergi dan selamat pulang yeh...
Buah tangan leh amek kt acik next week okeh...okeh..
hahaaha.... gelakkk saiton

Nota Lemaks : Alat mekap tinggal kt opiss....ape cerrrrr wakakkaa

Angkara Facebook.......

Salam,
Facebook?
Uols ade fesbuk?bak kata org zmn skang... hehe
Mestila ada kan tak baek tipu woo...
Byk kebaikan ke keburukan?
Pandai2 la anda mencorakkan.....

Arini acik terbaca pulak post tentang angkara fesbuk ni..
Ape kes?
Berkenalan dalam fesbuk then berjumpa...
Pada yang sudah berpunya please la jangan la gedik2 nak kenalan sane kenalan sini,
pastu korang ajak2 jumpe, BOIPREN korng plak mengamuk,
Dibelasah nye la hamba Allah ni..
Puas ati koooo bedah?
Tengok org separuh mati sebab diri ko yg tak bape hot tu kan..
Ewah...emo berlipat kali ganda kau ni acik..
Korang baca la ek.. dan nilaikan.. :)

KUALA LUMPUR: Tiga beranak, seorang rakannya dan dua anggota polis yang cuba meleraikan satu pergaduhan dibelasah sekumpulan 50 lelaki di sebuah medan selera di Bandar Tun Razak, awal pagi kelmarin.

Kejadian dipercayai bermula apabila seorang jurujual, Mohd Farhan Othman, 20, meminta rakannya, Mohd Nazren Akmar Nazlan, 20, menemaninya untuk bertemu seorang wanita yang baru dikenali melalui laman sosial Facebook, kira-kira jam 2 pagi.

Mohd Farhan berkata, dia hanya beberapa kali berhubung dengan wanita berkenaan dan tidak pernah bertemu muka atau bercakap di telefon.

“Seperti dijanjikan, saya dan Nazren berjumpa dengan wanita terbabit yang dikenali sebagai Linda berusia 20-an. Saya yang memandu kereta kemudian mengarahkan Linda masuk ke dalam kereta tetapi wanita itu enggan sebaliknya mengajak kami minum di gerai berhampiran.


Lelaki malang... wahh stetmen.. sori dik..
Smuge ko cepat sembuh...

“Tiba-tiba muncul sekumpulan lelaki diketuai teman lelaki Linda yang bertindak mengepung medan selera berkenaan. Melihat perbuatan itu, Nazren cuba bertanya apa sebenarnya yang berlaku.

“Teman lelaki Linda kemudian menuduh kami menghantar khidmat pesanan ringkas (SMS) berbaur lucah kepada teman wanitanya sedangkan saya tidak tahu pun nombor telefon bimbit wanita berkenaan,” katanya ketika ditemui.

Beliau berkata, dia meminta teman lelaki wanita terbabit menunjukkan bukti dan SMS lucah berkenaan.

“Bagaimanapun, mereka gagal menunjukkan bukti itu sebelum bertindak membelasah Nazren. Saya sempat mengelak sebelum bapa Nazren dan abangnya yang dimaklumkan kemungkinan berlaku pergaduhan tiba sebaik dihubungi,” katanya. Katanya, sebaik bapa Nazren dan abangnya tiba untuk membantu, mereka turut dibelasah kumpulan itu. Kali ini jumlah mereka yang terbabit membelasah mereka bertambah ramai kerana pekerja gerai makan di medan selera itu turut mengambil kesempatan.

“Pada masa sama dua anggota polis yang kebetulan melakukan rondaan jenayah di kawasan itu cuba masuk campur untuk meleraikan pergaduhan itu sebaliknya mereka turut dibelasah.

“Bagaimanapun, anggota terbabit hanya cedera ringan. Semua lelaki terbabit sempat melarikan diri sebaik sebuah kereta peronda polis muncul untuk memberi bantuan,” katanya.

Sebaik semua lelaki itu melarikan diri, Nazren didapati mengalami pendarahan teruk di kepala dipercayai dihentak dengan objek keras dan dihantar ke Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM).


p/s : Uolsss...tolong jangan ngorat acik okeh kt pesbuk, koser nak jumpe2 pastu kena blasah nan chikaro2 uolss...eehehhe..lariksssss ke balai polis berhampiran :P

Rabu, Oktober 06, 2010

Jimmy Shanley udah kahwin...

Salam Uols....
Wah....Bulan Oktober ni banyak orang wat kenduri kahwin..
Ramai nak pilih tarikh yang cantik tu kan 10.10.10
Termasuk la sepupu acik.. Adesla
Kebetulan kawan Sekolah dulu pun berkhawin pada tarikh yang sama,
maaf la uolss acik tak dapat nak hadirkan diri....
Selamat Penganten Baru la yeh Nur Aqilah dan Nurul Aqilah.....

Berbalik pada cite sebenar, wah suke lencong2 tau....
Jimmy Shanley pojaan hatiku (wah stetmennttt ko acik...wakaka)
Sudah menamatkan zaman bujang beliau dengan Nursuhaila Eliani Datuk Suhaimy 24.
Selamat Pengantin Baru Jimmy dan ISteri

Majlis akad nikah yang berlangsung di banglo mewah milik keluarga perempuan berlangsung di Sunway Rahman Putra, Sungai Buloh, Selangor dimulakan dengan bacaan ayat-ayat suci al-Quran oleh Adib, bekas peserta rancangan Imam Muda.

Kira-kira 500 kenalan, saudara-mara hadir pada acara akad nikah yang disempurnakan oleh Penolong Pendaftar Nikah Damansara, Mustaffa Kamal Abu Bakar. Ia disaksikan oleh Mohd Fadhil Mohd Nor dan Mohd Yusof Mohd Isa.


Sampai 3 kali akad nikah... Gemuruh ye Jimmy ehhehehe...
Semuanya telah selamat..Kire ok la kan...

Nota Lemak : Acik tongah berangan nak kawen ala2 princes..... Berangan sajer la wehhh...agagagaaa

Isnin, Oktober 04, 2010

Lawak 2

SATU HARI,ADE SORANG PEGAWAI POLIS DATANG KE SEBUAH HOSPITAL,



DIE NENGOK ADE 3 MAYAT TERSENYUM,DIE TANYE KAT DOKTER 2 NAPE DIORANG SENYUM



DOKTOR 2 CKAP....................



ORANG 1: MATI MASE BERNIKAH, DIE KENE SERANGAN JANTUNG SBAB,ALA FIRST KAN NIKAH.....



ORANG2: MATI MASE MENANG LOTERI,TENGAH2 MELONJAK-LONJAK 2,ADE ORANG BUNUH DIE hahahaha lawaknye.........




ORANG3: MATI KENE SAMBAR KILAT........



aikkkkk ORANG KENE SAMBAR PUN SENYUMM...........KATA POLIS 2



HAAH, DIE INGAT KAN OWANG NK TANGKAP GMBAR DIE....... KATE DOKTER 2

Jantina Laptop or PC korang....

Jangan tak tau uolsss....
Laptop ke pc ke ade jantina ok.
Acik da try..
Keputusan PC acik kek opis ni ha...Jantina eh JANTAN..
Enjoy yehhh :P

buat je step kt bwh ni...

1. Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad:CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

2. Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).

Save as = love u.vbs

3. Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar suara "i love u."

Cuba dengar btul2 suara "i love u" tu....suara lelaki ke perempuan?

Kalau dengar lelaki maknanya laptop korang tu jantan dan begitu le sebaliknya....


Enjoy! blh wt korg gelak tau.... saje nk korg segarkn mata2 yg kuyu dh tu...hehehe?

Nota Lemaks : Ahahahaa...amcam?jantan ka betina....wink2.. :P

Lawak 1

Seorang jejaka yang tak berapa hensome ingin mengayat aweknya supaya dia dapat tidor dengannya.

Jejaka : Awak, saya ada satu teka teki....

Awek : Apa dia?


Jejaka : Apa benda, tiada kanan atau kiri, tiada atas tiada bawah, tiada tengah tiada tepi, tiada awal tiada akhir ?


Awek : Ish, tak tau lah, I give up.


Jejaka : Itulah cinta saya pada awak....


Awek : Betul ke.... he he he. (merah gak lah pipi dia)


Jejaka : Awak, sudi tak awak teman saya di rumah malam ni?


Awek : Boleh, tapi awak kena jawap teka teki saya dulu.


Jejaka : Ok


Awek : Apa benda, bila dipegang sedap, tapi bila dirasa tak sedap?


Jejaka : Emm, tak tau lah.


Awek : Itulah tapak tangan saya (lalu awek tu melempang jejaka tak hensome itu dan terus blah)

Nota Lemaks : wakakaka...Rasain lorrr....

Open House Paling Dasyat.....

Salam Uolss....
Da lama tak entepreme, al maklum lar musim2 raya kan..
Mane dan nak apdet. cehhh poyo sngt ko acik...
Takpe...takpe...
Amacam korang?berat tambah, berat turun??
mustahil la kan berat turun......
tiap tiap minggu kot open house....
makan beringat.. Jgn pas raya suma nya sakit suda kan, hehe....

Jempot la datang umah acik weh..
Kalau bran(berani) lar......

Acik Jamu nasi beriani dengan kambing.......
Camni.......
-
-
-
-
-
-
-
-
-



haha....Hambek kau, nasi beriani dengan kambing sorang sekor...
Berani korang nak makan?
tak menahan weh......


Jempot2 makan......
Terbayang acik weh....
Kambing di atas meja...yek yek..ahahaha


Makan jangan tak makan.....

Adesla...
Camne la dorang nak makan tu ye..
abes ke idak..
bek ler jempot anak2 yatim makan same..
dari makan sekor tu pastu membazir..
Amalan syaitonnnn....

Nota lemak : Raya sudah mau habis..... :)

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini