Jumaat, Oktober 21, 2011

ALHAMDULILLAH

Alhamdulillah, rezeki syarikat makin melimpah ruah.
Arini pun gi meeting kat Petronas Chemicals. Ya Allah, Syukur Alhamdulillah atas rezekiMu ini.
At least kalau syarikat ada untung banyak, staff pun dapat la rasa kan MUDAH2AN ye..

Bos cakap, insyaallah ada rezeki sket untuk kite sume nanti..
Aminnnnnn...

Tak sabaaaa ni..
Dan tak saba jugak nak terima kawan2 baru(contract2 staff) dari Petronas Chemicals yang akan join ELITE VENTURES ni.. Kami tunggu uolss!hhehehehe :)

* Windu nak wat keje menimbun cam dulu2 masa baru2 masuk keje! Ceh! Japgi byk sgt, merungut lak kan. agagagaggaa.. Takdela, mmg windu k. ahhahha :P

So Kawan2 sume, kite tunggu je la ye berita2 yang best2 itu.. Insyaallah :)

Tahniah Paish...

Lately selalu mimpi die. Nape ek? Orang cakap kalau kite mimpi org tu maknanye die rindukan kite? Ya ke? Erm tapi pada hakikatnya dia dah bencikan aku sgt2 pn. Pelik kan? Apa salah aku yang maha hebat yang wat die btl2 bencikan aku. Macam2 hal la kan, padahal EX2 aku yang lepas (ewah.. mcm ramai naaaa.. ahaha) waima dah clash kami still contact each other. Sebagai kawan pun dah ok, sebab wat pe kite nak bermusuh. Dah tak ada jodoh la namenye tu kan. Tapi takpela tu hak dia nak bencikan aku or buang aku jauh2 dari idup die.

Lame dah tak call ibu tanya khabar, semalam ade balance2 kredit yg lame dah tak digunakan aku pun call ibu. Dengan suare serak2 hehhee, selalu je aku tak sihat kebelakangan ni. Sedey tol. Tapi alhamdulillah syukur, penghapus dosa2 kecil kan. So, dah call tu aku jenis macam selalu kaku x tau nak cakap ape ihiks. Ibu tengah kemas umah, adik ibu nak datang. Sian ibu, sampai selsema. Terketar2 sore menahan sedey, erm... Aku kan memang penyedih orangnye. Seriusly memang aku dah sayang femili die mcm femili aku. Aku still ingat ibu cakap " WALAU APE PUN JADI ANTARA KORANG, ZILA TETAP ANAK IBU" terharu kan. Laju je airmata aku jatuh time tu hek3....

Kakyong bagitau yang PAISH dah nak bertunang. Tahniah DIK! Ko langkah JENDUL la ek, ahahahhaha.. Dengarnye January nanti. Mengantar kat Baling tu, umangaih jauhnyeee. Syokla kite berjimba jimbun nanti ye. Insyaallah ye Ibu Kakyong, Murah rezki, panjang umur kita ikut la Ibu anta pais tunang tu. hehehe :)
Kite pn rindu sangat kat ibu neh, rindu masakan ibu (cehhh..ingt makan je kannnnns) Tema Merah tu makngah! Tak saba nak tunggu 2012 la camni hehehhe :)

Erm, kakyong cakap badan die dah SUSUT sket. Aih, aku yang sedeh banyak2 nape berat die yg turun???Hamboi... aku gembira makan byk ke?alalalalallala.... Kite doa yg terbaik la ye sume.. Aku pun dah tak rasa ape2 pasal hal ni. Rileks dulu, dan berskandel byk dulu kot br fikir? boleh ke?ahahahhahhaha!!
Pape pn, bile dah smpi jodohnye pasti akan tiba kan?kita hanya mampu merancang kan?Allah dan tentukan segala yang terbaik untuk kite sume. Mudah2 an kita ditemukan dgn insan yg benar2 menghargai kita, membimbing kita ke jalan syurga Insyaallah. Amin..... :)

Tak sehatt!!Awat lameeee sangat jam ni berjalan ahahahhahaa... Tataaaaa :P

Ahad, Oktober 16, 2011

Jangan bersedeh :(

Berdiam dari menulis di blog, mesti ada something kan. Rasa sesak je dada kalau kita simpan dalam hati tanpa berkongsi dengan org lain, tapi kalau kite nak kongsi dgn org pn susah jgk takot org tak selesa dengar masalah kita lagi2 ia melibatkan cinta or femili kan?


Harini dah 22 hari aku dgn Ady dah takde pape, tapi still ada rasa rindu nak mesej, nak call lagi2 bila tengok kt pesbuk dia upload gamba celebrate besday linda. Ya Allah, seronoknye.. Lagi seronok kalau aku ade skalik ye dak? hehhehehe.. Bertuah dorang ade Ibu Ayah yg sporting dan baik, aku juge dapatla rase bahagianya tu walaupun sekejap.



Tapi aku yakin, bersebab kenapa sume ni berlaku. Ada lagi yang terbaik yang telah ditetapkan oleh Allah. kan?Aku hanya tumpang gembira melihat kegembiraan dorang tu. At least aku xde ase tersisih sbb Ibu, kakyong selalu tanye khabar selalu bg semangat kt aku. Tapi hati sape yg tak sedey kalau kita dah mengenali ahli keluarga, dah gembira tuk hubungan ini and last terputus jua. Tiada jodoh kan namenye.



Bile dah jadi cmni, peratus kepercayaan aku pada lelaki kdg2 da kurang. Lagi2 bile nak mengenali ahli keluarga kan. Aku ingat ini keputusan aku tuk berjumpa ahli keluarga adalah tepat, aku dah xnak main2 dah. Kali ni memang serius, akhirnya aku jugak yg terpaksa menangung semua kesedihan ni. Ya Allah, kuatkan lah semangat aku ini Ya Allah..



Aku bersyukur sebab walau jd cmni, aku masih menjadi sebahagian dr femili dorang. Tapi kuat ke aku nak berhadapan dgn org yg penah aku syg? Ibu ade jgk ajak dtg sane. tapi bile aku tau Ady tak keje tak patutlah aku nk terus2 menyibukkan diri ke sane kan? Aku taknak dia rasa tak selesa, dan terpakse jauhkan diri sebab ade kt situ. Aku kan cengeng!ahahha Pasti nanges la.. uhuk3...



Ya Allah,

Kau berikan kesihatan yg baik utk Mohamed Aidy Hafiezy, murahkan rezekinye, tetapkan imannya, jadikan dia anak yg soleh, berikan kebahagiaan utknya dunia dan akhirat. Mudah2 an die dapat ape yg dihajatinye.



Aku tak layak nk doakan keburukan tuk die, sesungguhnya aku jua insan khilaf yg byk lakukan kesilapan. Muge2 segala dosa2 aku, Ibubapaku, keluargaku, saudaramaraku, Keluarga IbuAyah, diampunkan. Amin



Dah banyak kali aku bersedey pasal cinta, yang aku mohon pada Allah agar berikan aku kekuatan kali ni agar aku tak putus semangat! Aku perlu teruskn hidup, aku bole hidup tanpa cinta. Mungkin masa tidak sesuai lg utk aku fikir pasal cinta ni. Jasa MakAbah membesarkan aku pn tak terbalas lagi kan. Mudah2an Allah bukakan pintu rezeki ku, Amin yarobbalalamin.



Eh2, panjang lebor ye aku merapek. hehehehe.. Harap korang jgn busan lak ye. Just nak luahkan ape terbuku kat buku hati ni haaaa.. ehheheeh :)



Jumpe lagi :) tataaaaa

Isnin, Oktober 03, 2011

Windunyeeee

Hye korang :)
Gile lama tak hadap blog ni, sian die kan.
Tuan tanah kebizian + kemalasan +kefrustan + dan seangkatannye hahahaa!
Dem la. Orang lain dah beratus entry, aku baru terkedek2 nak mulakannya semula huwaaaaaa

Japgi ah update alik, kalau rajin.
Babay! ahahaha

Rabu, Ogos 10, 2011

Baru Balik London

Hye Korang.
Pekabo?Ala... memang dah lama la acik tak menepek pebenda pun dalam ini belog.
Acik baru balik dr London la.
Berhanimun uols.. Eceh2!!
Padahal pemalas tahap unta kelaparan uols.

Eh Copppppppppp..
Aci kan kalau nak ucap SELAMAT BERPUASA kepada semua.
Arini acik pose tau. Letey nye rasa badan ni haaaaa, sempottttt..
Tapi menten je beb, kaber cun lebey ngko..

Korang jgn tak poso lak yo. Acik babap buntuit nnt ahahahahhaa..
Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)

ps : Sonyap yo kwn2 acik ni haaa, selalunye membizi ajak berbuka poso sane sini.. hek3

Jumaat, Jun 17, 2011

Ni yang wat acik sentap...

Pekabo uols.
Dah berapa lama dah x update belog, bukan malas tapi x berapa nak rajin.
LAgi satu uols, nape ek blogspot tetiba cam sadis2 je.
Gini ceritanya, pabiila acik klik sign in cam biasa la kan kena masuk email n password kan tapi bile acik da klik page die suruh sign in lagi sekali.

Aje gile betul. Acik dengan tabah dan ssabar sign in la balik.
Ke belog acik pun kena GODAM? maiahahahahahaha!! Gelak guling2.

Semalam nak main game bejeweld pun takle. Page Expired.
Dengki la tu acik dah no 1 kan kan kan. Tetibe meroyan sensorang ahaha
Ni kes Godam jugak la kot! *Sambil jegil mate garu dagu.

Ni je nak luah, acik nak gi berss jap..Nnt sambung lagik dadaaaaaaaaa...
Love uols.. Meh cemolot sket!

Selasa, Mei 31, 2011

Kenapa susah sangat?!

Hambek ko harini belog ini adalah dalam emosi period!
Kenapa susah sangat ek kita nak lupakan orang kita sayang?
Ala.. bukan nak menggedik ke hape, cume nak meluah kan perasaan je weh.
Jangan muntah lak! ahahahahahahha...

Kenape bile time putus cinta je orang ramai tak lalu makan la, sampai pengsan2 la. tengok2 "eh da kurusssss da ko...
Apahal acik tak macam tu weh??
Kalau tak dah selim seselim selimnya acik uols ni okeh! Mencik tauuu..

Die memang tak romentik!
Die memang selambe!
Die memang gile!
Die memang kuat tido!
Die memang kurang pedulik kt acik!
Die suke juin merajuk if acik merajuk!
Die kuat makan!
Die sangat pentingkan kwn2 nya!
Die sangat la emo!
Die sangatlah ego!
Die suke suke wat lawak!
Die memang suke sakitkan ati acik!
Die malas keje!
Die banyak kwn pompan yg gedik!

Tapi, why die jugak yang acik ingat?
Nape ek??
Hari yang sama acik kena air panas, aritu jugak la nothing da!
Segala2 nya sakit.
Kenapa perlu ingat die lagi?betui x??
Acik tak sesedeh mane pn..
Tapi biasalah, mane kite leh terus2 melupakan die kan.
So, slow2 la kan. tapi pedih gak kot!
Walaupun ramai skandal2 yang still ada..( ahahahah, ade ke uols!propaaaa..)

Banyak doa pada Allah.
Agar dapat lupa kat die.
Insyaallah, ada hikmahnya sume ni kan.
Jangan kesal dengan sume ni.
Ada insan lain yg terbaik utk kita kan.
Nak sedapkan ati sendiri ni uols.. huk3.

Tips nak lupakan ex camne acik oi!
meh acik kongsi sket.

1. tumbuk sambal belacan sambil bayangkan muke ex bf koang tu. ce try ahahahaa

2. padam sgala gambo, nombor ape saja yang berkaitan dengan beliau ok. lagi senang kalau xnak tuko nombo kome block kan aje nombor die. tak dpt de jeppppp..

3.Jangan gedik2 tengok page fb ke tagged ke. Jangan tau!mesti la time ni die da menggedik nan pompan laen weh.

4. Kalau stil berfren di fb, tulis status best2 sket!nampak korang hepi gile takde die! huk3.

5. Berkawan je dengan sesape weh. Ramaikan kawan. Jangan jual mahal dah! rugi beb...

Aduh tadik banyak nak share, skarang da blur kepala hotak aku ni ha..
Nanti kalau acik ingat lagik acik bgtau la ye.

Senang2 nak kasi best lagi. Cepat2 suh mak uols carikkan pasangan.. ahahahahahahha!!!!
Jom kawen weh...!!!!

ps : Semakin tenang dengan keadaan ni. dah bole trime kenyataan da pun... huhuhuhuhuhu

Isnin, Mei 30, 2011

Nur Kasih punya Hal.

Rabu lepas pass free yang Nuffnang kasi acik tu dah tamat tempoh,
jadinya mana boleh acik lepaskan peluang kan rugi woo...
Maka, ke wangsa walk la kami menonton.

Sampai kat tali biru tu, terus beratur nampak "kaunter ekspres nur kasih" sambil menunjukkan anak panah ke kaunter berkenaan.
Laju2 acik beratur sambil kaber muka paling cun.
Bahu kena cuit, toleh belakang dan angkat kening! ceh..belagak!

"kak..kak, ni kaunter ekspres cite nur kasih ke?" perempuan muda yang muka agak tua dari acik bersuara.
eh eh dak ni, tak agak2 panggil aku akak kan.. umur sy baru 18 ok. mengomel dalam hati je la bolehnye pun.
"Erm, agaknye lah dik. Akak pn baca kat papan tanda tu." kata acik sambil lempang2 muka dak perempuan td. Eceh! eceh! Kesian die kena lempang walaupun dalam hati je kan. aahahahhaha

Sedang elok je wayang start pukul 110. Yes, jangkaan yang tepat! Sib baik tepat, kalau terlepas aku belasah tulang keting si dot dot tu. sebab die la lambat, mandi la, cuci rambut la, rebonding bulu ketiak la. memacam hal. Yang penting acik wat rilek je. Padahal, dah mesej tacing2 nih ahahahaha..

Acik duduk sebaris dengan aweks2, kebetulan dapat sit 2 paling hujung. Eh, xkan nak kasi die duk sebelah pompan2 tu kan. Harus acik tepis dengan tangkas! Kau duk ujung k! jangan nak menggedik sangat lah! ngeh3 pehal kau tetibe jadi kejam ni acik oii!

Kruk krak kruk krak, bunyik dak perempuan bertudung sebelah acik mengunyah popcorn! Acik dengan pantas ketuk pale die sambil sound " duk diam sket aku ngah feeling sedey ni.! Nampak lagi kekejaman acik kan?! Takkan la acik jahat sangat camtu kan?? kompem taaakkkkk...
Sambung alik dari bunyik kunyahan popcorn tu. Mane leh tengok die makan srg2, acik juin together la. Trus tak feeling nangis weh. Mungkin disebabkan bunyik2 popcorn kedengaran kot ye.

Sudah2, ubah cite lak. dah melalut panjang tu.
Acik bagi 4 dari 5 bintang untuk filem Nur Kasih ni.
Weh, sedey siot. Pastu romantik gile citenye.
Adam....Love u!!!

Si W tu, muke terkebil2 je. die tu bukan leh tengok cerita sedeh. Mesti nangis ahahahahahahha!!!!
Kesimpulannya, yang still lum tengok cite tu. dah boleh dah weh gi tengok skang. Gaji pun dah kuar kan?
Aduh..sebut sal gaji. Gaji Acik pun da nak dekat abes dah ni ha....

ps : Meh la wat derma kilat tuk acik. ahahahhahaha!!

Sabtu, Mei 21, 2011

Astro Byond PVR (Bahagian 4)

Seperti mana yang kita tahu Astro Byond PVR ini boleh merakam keseluruhan cerita kesukaan kita kan? Dalam masa yang sama, kita boleh merakam 2 cerita secara serentak. Jika anda memilih untuk merakam kedua duanya sekali hanya cerita yang sedang dirakam secara langsung boleh ditonton.

Meh nak kongsi lagi keseronokkan yang ada pada Astro byond ni.

1) Contohnya kita sedang menonton maharaja lawak, tapi masa tu tak sempat nak rakam. Jangan risau.. Ambik remote terus tekan button "R", jika kita tidak mengalihkan saluran lain dari permulaan cerita la ye. Secara Automatik, ia akan merakan keseluruhan yang kita terlepas tu. Syok kan??

2)Dah malam?Mak marah tengok cerita sampai pagi? Tapi kita memang nak tengok cerita tu. Tiada masalah, Just record dan tutup TV. lepas tu? tidooooo la ye. eheheh

3)Sekarang ni tengah hangat cerita Nora Elena kan? Acik pun mana la boleh tinggal. Rugi wo.....
Tapi letih la kan nak carik semua tarikh dan waktu cerita tu dan record? Tak perlu risau, kita dah boleh record "series link". Automatik ia record sampi episod akhir.

4)Nak lagi best? Acik selalu tido kalau tengok cerita sambil tido. Frust betoi... Sekali bangun2 je dah nak sampai habis dh cerita nya tu. Dulu leh la nak sedeh tapi sekarang? tak lagi... Boleh rewind je.. rewind sampai mana yang acik tertinggal tu la.

5)Haritu tengok bola macam tak puas hati bile Si A tertendang kaki Si B? Dah bergaduh siapa lah yang carik pasal kan?Eh, jangan tambah dosa uols. Kite tengok secara gerak perlahan. Berehhh..

6)Bila sehari kerja letih badan mesti nak gelak2 kan. Acik memang selalu je tengok record maharajalawak tu. Tapi part2 Acik tak gemor tu.. Macam haihhh,sangat busan lor.. Dulu kena layan gak kan, sekarang laju2 acik forward kan. Best kan? Tak menanah mata acik. eheheheh

7)Uols, kite boleh lajukan selaju 4x,8x,16x,30x see......nak laju sampai habis pun bole! ngeh2..

8)Uols boleh record sebanyak mana yang mampu sehingga lebih kurang 500g! yahuu..

9)Dah record semua tuh, boleh pindah kan ke External Hard disk! Wah..

10)Masalah utama pengguna Astro adalah waktu hujan. Waktu hujan memang siaran tak ada kan? Ini lah penyelesaian nye. Astro byond.. Tiada masalah itu lagi.. :)

Memang banyak kelebihan Astro byond PVR ni. Nak cerita tak muat blog. hehehehe
Kos pemasangan hanyalah RM400 or RM300 jika uols tukar ganti kotak Astro uols tu. Kalau tak silap acik la. Nak tahu lebih lanjut?Astro sedia membantu, klik cepat atau hubungi 1 300 82 3838

Jumaat, Mei 20, 2011

Astro Byond PVR (Bahagian 3)

Selamat Kembali acik.
Eceh Ucapan untuk diri sendiri.
Uols, acik kena air panas. Melecur kaki dan perut la sikit, kurang hantaran ke tu ye? ehehehe
Taknak buang masa dah, banyak kali tertangguh nak update pasal Astro Byond PVR ni uols.

Jika uols beli/tukar ke Astro Byond PVR apa yang uols akan dapat?

◦1 Unit Astro B.yond PVR box
◦1 Unit ODU with 2 signal receiver LNB ◦1 smartcard
◦1 remote control unit
◦1 HDMI cable
◦2 x 20 meter cable from new outdoor unit to PVR

Untuk HD kena la tukar televisyen(ewah ayat) anda tu ke LCD. Baru lah boleh menikmati function HD tu, macam acik ada jugak ASTRO dan NUFFNANG masukkan juga HD tapi kasihan ye acik yang tak mampu lagi nak pakai tv LCD. ehehehehe.

Best ke Astro Byond?

1. If uols pakai TV LCD, gambar lebih terang. Tak tipu uols, memang la acik takda TV canggih tersebut. Tapi Jiran acik ade weh.. :)

2. Kalau Hujan?Siaran tergendala ke? Tidak lagi dengan Astro Byond. Kalau guna astro biasa, mesti time2 hujan uols menghadap la muka masing2 sebab tak boleh nak tengok tv kan? Guna byond tak perlu bosan dah.

3. Bole tengok cerita 3D macam dalam wayang. perghh, dasyattttt...

Best ke ada Astro Byond PVR?

1. Jika dah ada Astro byond pun dah best, mestila pakai PVR lagi best!

2. Kalau Hujan pun mesti ada siaran ok. Tak perlu risau anda kebosanan ya ya ya.

3. Kecerahan pun lebih terang dari tv biasa.

4. Yang paling penting BOLEH REKOD segala cerita kesukaan uols.

Kenapa perlu tunggu lama lagi?
Selalu acik dengar kawan2 Ofis acik mengadu "Hujan yooooo takdo siaran"
Lepas tu " Adohai la, lambat balik ni ha..Aku nak tengok cerita Nora Elena"

Acik buat ape uols?
Senyum dan tersengih sengih sahaja.
Uols taknak juin skali ke tersengih?? ehehehehe..

Jumpa lagi dengan bahagian seterusnyaaaaaa :)

Khamis, Mei 05, 2011

Adik Hafiey Pengganti Nas Ahmad?


Bersama saya Hafiey dalam rancangan "MOh kite Bako".....


Awok udoh lame tengok khemah ni terpasang kat sini, awok nak lalu gi kedai umi suruh beli kunyit dengan serai pun susoh. Ate awok jalan nak beso, leh lari lari laju sikit.


Ayaaaaaarkk, ketat pulok zip khemah ni. Awok udoh le demam, mane larat nak buat koje banyok2..


Gelap bebenor khemah mengkeme2 ni. Pasang ler lampu, bukan mahei pun bil letrek nyeeee...


Eh eh.... Siap bertingkap2 bagai ni. Susoh awok nak tengok, bukak aje le pintu khemahnye ni ha.. Udoh macam kandang kambin je awok tengok.

Ngeh3.. Penat awok terjah..



"ngeeeee... sy nak salin baju mandi pun nak tengok ke? hishh...... sabo aje. Moh kite Bako...."


Ai.. ai Chipppppp.. Saloh terojahhhhhh :P

Maleh awok nak jadi Pengintip dah. Awok dah tuko profesion da, awok nak jadi pendandan rambut. Ce tengok@ Ce tengok rambut awok... Ada style kan? aahahhahhahahhaa


ps : Sori ler adik hafiey, suke plak maklong tengok gambo2 ni. Tu yg wat cite ce cite neh. ehehehhee :)

Rabu, Mei 04, 2011

Janda Baik Part 2

Weols pergi 2 family, kami aje la yang sering berjimba bersama. Sapa lagi nak ikot weh?
Next trip beramai2, kan best kalau sepupu sepapat sedara mara sume ikut kan? hehehe
Lepas check in dalam pukul 1 lebih kite makannnn dulu pastu bapak2, anak2 laki kecik 2 orang tu gi memancing. Ibu2, anak2 pompan ape lagi....... bersilang silang ambik port nak melelapkan mata, ewah.. Kelass kau maria.

Dah memancing biasek la uols, mesti lama. Mana ada orang memancing 10 menet ke setengah jam ke kan mesti berejam jam, makanya lambat la operasi mandi air sungai beb!
Dari chalet ke tempat mandi manda dalam 5 minit lebih2 sket la. Kami berenang kat depan Riverside Chalet, betul2 depan chalet dah ada sungai beb. Best giler!
Famili Abg Rahim dan Kak Ina. Mekaseh ye sebab sudi berjimba bersama kami. :)


Lihatlah Dunia. Hepi2 je femili Acik time neh, kuak lentang kuak rama2 sume ada. Si kecik Adik HAfiey tu takut air lagi, huwaaaaa... Jerit2 dia bila badan kena air. Psst..Psst tengok la jejaka2 yang tayang body kat belakang tu, bukan maen beb. Tapi tak gentaq la acik sebab tu sume orang2 "dulu", muda mudi ada 2 3 orang sajerk. Eceh! Eceh! Dorang lagi best, berkhemah beramai2 kat bawah pokok deriaan, idak ler dapat acik bayangkan kedebuk kedebak bunyik derian jatuh atas khemah malam2 kan. Hadoi :P


Hasya dan Ummi.

Acik nampak sipi2 aje. huhuhuhuhu. Adik Hafiey tetap takot. Muke kaber habis tetap nak posing tau hehehe



Hazique dan Hasya. Seronok aih dapat berendam. Tapi air laju benor, budak2 ni asik melekat je dengan org2 beso sebab takot nak lepas, kompem kena bawok dik air. Deras beb! GAmbo ni sebelum kejadian Si Hazique jadi Spiderman melekat kat batu yang die duduk tu. ahahahaaha

Adegan Buaya dan anak buaya. Takot lemas la tu habis Abah kena belasah dengan Dak Hazique.


Tak puas beb mandi manda, sebab pergi pun dah pukul 4 lebeh, dengan hujan rintik2 nye. Tergendala tapi tataaaappp nak mandi gak kan. Berendam sejap sebab sakit pala, dorang cakap nak datang lagi esok nye. Acik cepat2 tuko baju sebab tak menahan sakit pale nye kan. Sekali...... Idak ler deme pergi mandi sungai lagi. Adoi.. SAbo je Dik nun..... Kalau Acik tau, acik berendam tak kuor okeh! ahahahahha...


Insyaallah next time, akan dirancang lagi gempak kan. Kelas kau maria! Kali ni nak ajak ramai2 pasti best kan.. Mengeratkan Silaturahim kate nye.


PS : Lately amat2 le sakit pala. Help help help....

Janda Baik Part 1

Plan nak pergi bercuti ni plan last minit, mak cakap mane yeh nak pergi nanti cuti? ngeh3..
Awok mmg tak pernah pergi Janda Baik, cadangan ditutup la kan.
Gigih mencari chalet2 yang ada, pergh... menanah tinge acik bile theols cakap "maaf ye cik. Penuh la"
Kesemua yang di call mesti camtu, ada 1 tu lg best. "Enpon pakcik tinggal kat kampung ni ha...."
Yang ado... camno tu pakcik? ehehehehe...

Petang khamis Jumaat camtu mak cakap Kak Ina (Tudung Coklat) dah tolong booking kan, kebetulan tu 1 je ada kosong, orang yang sebelum tu booking saje, tak bayo. Pe lagik kan, laju2 la beliau gi bank in kan. Alhamdulillah. Dapat jugak acik sampai ke Janda Baik.
Pagi Ahad, bangun pagi2 masak2 apa yang patut dulu bawak bekal. Eceh! memang dekat tapi kan nak pergi mandi air terjun. HAruslah bawak bekal uols.. ahaahahahah
Tu diaaaa, dah sampai ...awal plak tuh. Rumah tu pun orang yang sewa tu tak kuar lagi, wah semangat korang ye.

Moh bergambo dulu..

Kami sume. Kecuali Alyn, si camerawomen. Gituk la.... :P

Sambil menunggu rumah dikemas, mari la kita melepak di tepi kolam pancing dulu. Tengok mereka memancing. Not Bad, ada gak ikan beso2 dalam kolam ni. Memancing free, dapat ikan baru timbang kira berape kena bayo.


Eh Eh, adik hafiey korek idong lak. ehehehe..

"Letih saya menunggu."

Mak acik weh..(Kiri) dan Maklong(Kanan)


Eceh! Acik disebalik rimbunan daun2 gituk.

Masa ni tengah menahan kesakitan kepalaan uols.

Sakit gile, berdenyut2..

Malam tu pas bermandi manda, hambek ko... Demam teros! ngeh3. Tapi semangat air terjun tu ade kan. Gituk la ahahahaha :)


ps : hamboi berpart2 lak cite ko acik! Bace la korang sampai muntah ahahaha

Sum Sum Valley, Janda Baik

Korang.
Cuti hari pekerja berjimba mane?
Meh nak share sikit tempat weols berjimba menikmati keindahan alam ni.

Sum Valley merupakan sebuah pusat rekreasi yang terletak di Kampung Janda Baik, Bentong, Pahang Darul makmur. Terletak kira-kira 30 Kilometer dari Bandaraya Kuala Lumpur.
Masa perjalanan dalam 45 minit, sekejap je. Dari umah Acik la, dari umah korang tak tau lak kan. ehehehe




Pemandangan dari atas, Tenang je kan. Pemandangan kampung la ni, Acik tak ada kampung jadi dapat mai sini pun dah merasai suasana pun okey la kan.



Diuruskan sepenuhnya oleh SSV Management & Services.

Mereka juga bersedia menyediakan
aktiviti–aktiviti berikut ;

* Perkhemahan
* Katering/ BBQ
* Hari Keluarga
* River/ Jungle Treking
* Majlis Keraian/ Perkahwinan
* Aktiviti Outdoor
* Lain-lain Aktiviti mengikut permintaan


Ini rumah Anggerik, RM20 seorang utk 1 malam. Murah kan? Ni kira kalau uols nak datang berkumpulan sini la boleh duduk.

Ini rumah Orkid, RM120 1 Malam, rumah ni ada tv, astro(boleh bawak kad sendiri) dapur, rice cooker dll, bilik ada 2. Sesuai untuk yang datang berkeluarga. Acik duduk rumah ni la, sejok weh memalam.

Ini rumah Anggerik. Berkembar, kalau ramai sangat ahli keluarga boleh la menginap di sini, ada 4 bilik dapur pn ada 2. Rm 160, 1 malam. Kalau ambik 2 sekali RM320 la kan, ala leh la bodek2 Mira dan Makcik mintak murah sket eheheheh..


Sum Sum Valley ni ada menyediakan pelbagai kemudahan seperti sewa tapak berkhemah, Karaoke, Dewan dan sebagainya. Nak tahu lebih lanjut? Meh sini ramai2 http://sumsumvalley.blogspot.com/


Apa fasiliti yang ada kat Sum Sum Valley ni? Klik sini---> http://sumsumvalley.blogspot.com/p/faciliti.html


Berapa Harga Sewa??? Klik sini ---->http://sumsumvalley.blogspot.com/p/rates-packeges.html


Mane Lokasi nye weh? Klik Sini ---->http://sumsumvalley.blogspot.com/p/location-map.html

Jangan tunggu lama lagi, tempah sekarang.. Hubungi Sum Sum Valley Klik Sini ---> http://sumsumvalley.blogspot.com/p/contact-us.html

Tension? Sedey? Ade masalah?Nak tenangkan fikiran? Sini la tempatnye..



P/s : Ehem, ehem tolong promote neh. Mira, leh ke kami dapat diskaun ehehehehhe :) Mekaseh mira dan famili atas layanan yang baik. Durian mereka sedap wehhhh (Walaupun acik makan seulas je. Darah tinggi weh miahahah!)

Rabu, April 27, 2011

Pakcik Dan Kepsi

Lokasi : KFC Pendang

cashier : assalamualaikum pakcik..

pakcik : walekumsalam..err.err.

cashier : makan sini ka bawa balik?

pakcik : makan kat sana.(tunjuk meja)..patot ramai..pakat duk makan kat sini..

cashier : err..maksud saya..makan di meja dalam kedai ni atau bungkus bawa balik?

pakcik : ooo..habes tu kalau bungkus tak bawa balik.dia terbang balik rumah pakcik seniri ka.bungkus.

cashier : err..ok..pakcik nak set yang mana?

pakcik : yang setsi ada tak??

cashier : err..maksud saya..pakcik bule pilih set set yang sedia ada kat belakang saya ni.(tunjuk).ada yang 2 ketol ayam.ada yang 3 4 ketol..dia sekali dengan ayaq..bla bla bla..

pakcik : pakcik nak beli ayam setengah kati ja.makcik hang nak buat serunding raya esok..

cashier : pakcik..kat sini juai ayam yang dah siap digoreng la..bukan mentah.

pakcik : kalau camtu..beli teloq ayam dah la.depa kalut nak buat kueh tart..aku mana reti nak beli barang kueh camna..haru btoi.

cashier : errr..err..teloq ayam pon takdak..yang ada ayam goreng ja..makan ratah cicah dengan sos camtu ja..

pakcik : hang pilih ja la yang mana pon..ishh..pakcik tak reti nak pilih pilih ni..yang mana pon takpa.

cashier : pakcik ada berapa orang kat umah?

pakcik : pakcik sorang.anak ada 4 orang.makcik hang maseh sorang..

cashier : ok..kalau camtu saya bagi pakcik dinner plate 2 ya..air nak air gas yang mana ka?

pakcik : huuu..pakcik takleh minum ayaq gas ni.satg reja kentut..angin..teh o suam ka kopi tarik takdak ka?

cashier : takdak..takpa saya bagi milo ais kat pakcik.ada nak tambah wedges ka?

pakcik : huu?natang apa tu?

cashier : kentang goreng.senang creta..cucur ubi.

pakcik : ha bule la..bagi cucur ubi seringgit cucur pisang seringgit..campur..kerak boh lebih..

cashier : err…ok ok..(segan layan)

cashier : semua sekali RM 34.50..

pakcik : tu dia aih..mahal gila..ayam berapa ketoi?(buka plastik tengok)..6 ketoi ja sampai 30 lebih..p market bule beli ayam 3 ekor.tak mai dah.(buka wallet bayaq)

cashier : err err..terima kaseh pakcik..datang la lagi..

pakcik : tak kelapaq mai dah.

~Orang tua tak makan makanan segera, sebab tu sihat tak de penyakit. Mana la tak terkejut dengan harganya

KREDIT : Gempak.Org

Acik pun Nak jugak weh!

Kenal ke gambo sape?
Weh. Best nye..... Sampai ati ke korang nak makan kalau camni. Cantik kan??

Gamba Putera William dan Bakal Isteri dijadikan Pizzaaaaaaa :P

Ce buat gambo acik lak, pasti Laku! Ferasaaaann jap ahahahaha ..


tetibe acik jumpo ni lak. Umangaih, kalu kat mesia orang kawen kasi bungo telo, kek dan lain2. Uols, tengok theyols kasi pe? malatoppp gitu.. yang pizza tu yo acik nak...Ini taaakk ek! ahahahahaha :)

Ce cite Ce cite..

Kebelakangan ni nama Usop WIlcha atau nama sebanarnye Syed Mohamad Asri (Shy8) menjadi sebutan. Eceh, ayat skema ko acik! Sampaikan dak tecik seblah umah acik tu Si Fara Yana leh hapal dialog dalam cite Hantu Kak Limah Balik Umah tu weh. Adoi.

Acik saje nak tepek gambo Si Usop Wilcha ni untuk tontonan uols. Minat tengok, tak minat ape ku kesah kan. kan. ahahahahhahhaha.

Usop Wilcha 46 tahun telah mendirikan rumah tangga pada tahun 2008 dengan Noorafiza 28 tahun dan telah dikurniakan seorang anak lelaki.

Umangaih. Kelas ko Usop.... ehehehe

Semuge berbahagia ke anak cucu la ye. ewah. Ucapan macam untuk pengantin baru jerk.


Usop Wilcha bersama Isteri dan Anaknya. Syed Caliph Umar alololo, cumeii weh.


Idak ler awok sangka, Si Usop Wilcha ni rupenya bekerja sebangai Pengurus Komunikasi dan Korporat Syarikat Tanjung Offshore Berhad. Bukan Penari Kebudayaan okeh. Ngeh3.......


Dengarnye, nanti ada cite baru. Husin, Mon dan Jin Pakai Toncit. Tak sabo awok nak tunggu pecoh panggung. Ce cepat! Ce cepat! ahahahahhaa...

Isnin, April 25, 2011

Ketika mereka masih muda

Last week, mak sebok cari buku bank abah tapi idak ler jumpe yang jumpa nya khazanah2 alam yang dibiarkan beratus tahun dahulu ( nampakkk no menipuu nyeee.. )
Banyak weh gamba lawak2 mase kecik, acik tak sempat lagi nak scan kasi jaja kat kat sini kan.

Alolololo....Nomeinyeeeee ALong ni. Ni dak Danial Firdaus yang nomei mase kecik, tapi dah beso ni comel la jugak. (eceh..kang ngajuk lak. ahahahaa) Gambo ni masa dorang duk kat pinggiran lagi tapi skang dah duk putrajaya, Danial pun dah umo 9 tahun, dah ada 2 adik dah. ehehehehe. Danish dengan Delisha pun Comei jugakkkk.. Gambo je tadek. :P Muah3!!


Ahahahahhahhahhaa.. Jangan gelak lebeh2 karang sentap makcik2 3 orang ni, Gile lawak weh mase gamba kite kecik2. Tengok je la gamba adik acik yang kecik skalik (Pakai baju kurung biru) plawok plawok plawok. agagagaga...

Mengigau ke uols tido tatkala melihat gamba ini adik2 ku?

Patu gambo Abah masa muda lagi ni. Masih berisi lagi, sekarang dah slim sket. eheks!


Mane gambau kau Acik??????

Eceh.. Takyah la menjaja gamba acik lak kat sini kan. ahaha Tak sempat lagi beb nak scan nengok la nnt senang2. Gambo mak pun tak sempat lagik, nak gi selongkar peti besi jap nak carik gambo terbaek dari ladang!

Jumpe lagi uols. :P

Kepalsuan Telo Mu. Meragui hatiku..

Korang,
Laju2 je klik nak tengok telo sape palsu.
Ehh, bukan Lu*** ok. Acik cite pasal telo palsu yang mereka gembar gemburkan itu hari.
Acik terjumpa lak gambau perbezaan telo palsu dengan telo betul, scary uols.
Ade jugak la rase takmo makan telo tapi..............
Dah febret uols, nak wat canne kan? ce cite ce cite........
Uols layan ler dulu pe yg beza nye ye..

Gambo 1 : Palsu : Takde ruang udara weh. Bulat je sume tu.
Asli - Ada ruang udara bile kite kopek tu an. gituk la

Gambo 2 : Palsu : Ujung kanannye bulat penoh
Asli - Ujung kanan nya macam rata sket utk ruang udara tu kan.

Gambo 3 : Palsu - Ade selaput. yek yek! aku tambah sendiri ye ahahahha
Asli - Takde selaput ok, terbaaekkk punye. :P

Kat malaysia takde an?Ke acik yang ketinggalan zaman?
Adoila.....Macam2 hal la an, bertambah maju kecanggihan teknologi lagi macam2 menda dorang leh palsukan. Silap2 esok lusa, ayam, kambing, kuda, itik, sume dorang leh palsukan. Bayangkan kau makan ayam palsu weh, tak bergetah uols?ahahahahhahaha....

ps : Kalau acik plak dipalsukan??Ayaaaakkkkkk.... Habes getah2 kt malaysia ni nk wat "Acik Palsu" miahahahahaa..

Rabu, April 20, 2011

Acik CUN?

Last week dapat Email dari Nuffnang, mike kasi acik pass percume untuk tengok wayang cite apa saje.
Huyooooo.. Gembira giler, Thanks Nuffnang and TGV Cinemas sebab kasik hadiah seprise ni for besday Acik.

So, bila dah reedem kat Nuffnang(Mekaseh Edy sbb tolong collect, kono belanjo edy mekdi lak nnt haih..ahahaha) dapatler pass tersebut pikio nak nengok bile. Sekali tibe2 akai ada mari la. Mesej Mak, jumssss ke Wangsa Walk. Mak acik coti sebulan uols aritu, Kesian beliau duk umah sensorang. eceh..



Maka, setelah berbincang2 keluarga. Weols pilih nak tengok cite CUN.


Memula nak tengok DILARANG MASUK, ate minat cite romentik kan. Harus la pilih Cun ahaksss...

Pada pemahan acik la ek, filem ini mengisarkan tentang seorang Artis Glemer, Luna (Maya Karin)juge pengacara rancangan Gosip MELETOP yang asik la mencari gosip artis. Tapi bile Boipren die (Jihan Miskin) kantoi dengan Si Marsha depan mata dia, jadinya frust ler. Kira nak bawak diri, si Luna ni ikut la Mekap artis die si Tom( Faezah Ela) Balik kampung, Kedah kalau tak silap acik. Kat situ la dia jumpa si Remy Ishak dan lain2.

Wah Feeling romentik acik weh, nasib mak kat sebelah. eceh2! Kalau Si Gemok kat sebelah kau nak watpe Acik!ahahahahhahaa.... (Ape lagi.. Lempang muke die kuat2 la. ahaks!)

Bagi mengkeme2 yang suka melihat keindahan alam, sawah padi moh ler tengok cite ni. Besh weh.. Pastu, semangat kekeluargaan yang amat baik ditonton. Moh kite... :)




2 orang bedah ni ha. Gile Bizi bodi, kelako siot. Macam superman die naek moto, dah la seksi meksi. tapi mantop ar kelako. ahahahaaha


Si Bedah 2 orang ni lagi( Acik lupo pulak haa namo duo orang ni. Carik sendiri la ye ahahaha)



Manis, adik Remy ishak. Macam dak lembab2 sket tapi suwit. Akrab beb nak si Kembang ( Eh pesal namo kobau lak acik ingek namo manusio tak ingek?! agagaggaaa)


Encemm nye :P



Layan gambo uols.

Luna tengah pujuk Manis balik umah sobab eh majuk kek abang yo. Comei je :)


Pengorbanan si Kuntum(Tom), acik cam kesian je kat si tom tu. yelah dari kecik suka kat si Laki tu, tapi bile nampak si artis ni terus jatuh cinta. Sangat Tragis beb, kalau acik?! yang adooo.....Kite sayang orang tu kan?mestilah kena terus terang beb. makan hati berulam jantung lak nanti, koser makkkkk :P


Kesimpulannya, cerita ini sangat sesuai ditonton oleh semua lapisan masyarakat. Tadehal, sangat suwit. rase nak pi tengok lagi jerp. Si Buncettt, lanje gua tengok cite ni beb.. hahaha


TERIMA KASIH LAGI SKALI KAT NUFFNANG & TGV CINEMAS. Thanks a lot!

Love uols..

::Kite CUN tak??mestilah kan?Windu Danish!::


Nota Acik pun CUN gak :

Lame dah tak berjimba dengan si Kembar ku Lela.ahahahaha :P

Jom tengok wayang beb. agagaga

Isnin, April 18, 2011

Astro Byond PVR (Bahagian 2)

(Review) Sudah hampir 2 bulan Astro b.yond PVR menjadi peneman dan penghibur kami sekeluarga. Jika kami terhibur, tidak mustahil korang jua akan terhibur. Jadi, jangan tunggu lama lagi. Langgan Atro B.yond PVR sekarang juga. Untuk bahagian 2 ini, saya ingin berkongsi kegunaan 4 button yang akan mengubah hidup anda sekeluarga :) Record - Anda boleh merekod cerita kegemaran anda. Untuk cerita yang berepisod anda boleh terus merekod keseluruhan episod tak perlulah anda gusar terlupa untuk merakam cerita tersebut. Anda boleh merekod 2 cerita serentak. Anda juga boleh merekod sebanyak 290 minit, banyak kan? Play - Setelah merakamkan pelbagai cerita kesukaan anda, anda boleh memainkan nya bila-bila masa sahaja. Pagi, petang siang malam terserah anda. Tak perlulah anda bermasam muka disebabkan berebut hendak menonton cerita kesukaan.
Pause - Tengah syok-syok menonton, terasa hendak ke tandas?ataupun mahu membuat sesuatu?tapi takut terlepas? Jangan risau, tekan sahaja butang "Pause" di remote kan dah selesai masalah.

Jika kita sedang menonton rancangan live juga kita boleh tekan "Pause" . Sangat Seronok kan? hehehe
Rewind - Kadang-kadang part menyeronokkan, kelakar, dan sebagainya kita mahu tengok berulang ulang kan? "Eh, Si Jozan tu nyayi kelako. Nak tengok lagi sekali ler" (masa siaran berlangsung) Jangan risau, senang saja. Tekan sahaja butang Rewind. Mudah kan?Kalau nak lajukan pun boleh. semudah ABC. Kate ko.. hehe


Uols,

Anak jiran acik sebelah rumah selalu datang rumah, dia cakap "ite nak engok tu.(sambil buat tangan usop wilcha) ce cite..ce cite.."

Eceh, macam taknak hampakan harapan kanak- kanak la kira nya kan? ehehe..

Sambil tengok rakaman tu, sambil le mengajuk apa yang ucop tu buat. ehehehe..

Nak2 lagi, die suruh ulang sampai 10 kali. Tengok?hebatkan Astro b.yond? Kasi aje anak2 remote suruh mereka ulang sendiri, Jenuh.. :)



Nanti le, kita sambung lagi ye. :)

Pengapet Lelaki Dan Perempuan Diperlukan

Ai uols. Acik nak tawen, si acik iklankan ler jawatan kosong. Sape berminat buleh ler mohon dengan segera wokey. Ahaksss! Aje Gile ko nak iklankan pencarian pengapet kat website. Orang serbu ramai2 nak cari koje. Tengah2 eksited cari mane sesuai kerja tetibe nampak ini iklan, tak berbulu atas bawah uols! Sabo je la ek. Tak pernah acik nengok org sehebat beliau ni. Glemer ke uols? Nak carik pengapet sampai iklan2 kan bagai. Kelasssss kau maria... huhuuuhuh Ps : Eh eh....ni bukan acik k. Koserrrr nak iklan cmni.. Mtk tolong je nan sape2 yg sudi kanssss... ehehehee :P Meh ler, sign up jadi colan2 pengapet acik! Veranganss Artis kau Labuchee..... :P

Ahad, April 17, 2011

Terima Kasih Rakan Rakan...

Wah lame sudah tak mengaruts di sini. Terima kasih uols sebab sudi link kt Blog Acik.. Japgi kalau mase free acik link mengkeme2 balik ye. Muah3!! Love uols... :)

Selasa, April 05, 2011

Astro Byond PVR (Bahagian 1)

(Review Astro Byond PVR) Ingat lagi masa rakyat malaysia sibuk dengan Akademi Fantasia 1, kami sekeluarga sibuk menumpang rumah jiran nak tumpang tengok AF. Kasihan ye dak? tak mampu lagi gituk. Tak lama tu Kotak Astro tu jadi penghuni jugak kat rumah tu. Tak payah lagi nak buat muka seposen bila tiba hari sabtu. eceh! Rezeki tahun 2011 ni, Astro Byond PVR pula menjadi penghuni rumah kami. Sangat seronok la kan, terima kasih Nuffnang dan Astro kerana memilih saya diantara 10 pemenang yang memenangi Langganan Percuma selama 1 Tahun Astro Byond PVR, sudah tiba masanya persaingan hebat sedang berlangsung di pusingan kedua untuk memenangi Tiket Melancong ke Sabah. Layak ke ni? Cuba nasib la ye, ade rezeki. Alhamdulillah. hehehe..


Apa itu PVR?

~PVR ialah "Personal Video Recorder". Dalam erti kata lain, Perakam Video Peribadi. Kita boleh RAKAM kesemua cerita kegemaran kita tidak kira masa, tak perlu gusar bila cerita kegemaran sedang ditayangkan kita berada di luar. (eceh...nampak tak keseronokkannye?heheh) Banyak kegembiran, kemudahan tentang PVR yang saya nak kongsikan bersama. Jumpa bahagian seterusnye ye ye ye.. :)

Isnin, April 04, 2011

Hepi Besday To ME yang ke 18..uhuhuhu

Eceh, nak lotak gamba feeling kurus yo..Takut tak muek lak Belog ni kang kalu lotak gamba acik boto2 kanss?ihiks.. Today bersamaan 4 April 2011, Genaplah 24 tahun acik bernapas di muka bumi Allah ini.Syukur Alhamdulillah atas nikmat yang telah diberikan. Dah bosa dah anak Cik Amin nan Cik Nah ni haaaa.. kui3. Walaupun lately banyak bona peristiwa2 sodih menimpo acik, acik bersyukur sobab masih laie diberi peluang untuk melihat dunio ni. Alhamdulillah, mungkin kesedihan2 itu la pembuka bagi beribu2 kegembiraan yang akan acik tempuh pada masa akan dtg kan. Syukur.. :) Duk termonung ingatkan zaman kocik2 bosa polompang gogasi, tegolak2 sorang. Acalawak je, (eceh....bile tibe ari jadi je sume nk rewind kisah2 kecik2 kan..) Fedulikkk la kan.. Standart cite la orang kate... Dari Umo bape hari tah, Mak Itam dah take Over jage acik sobab eh dio takdo anak laie, pastu kan mak apak acik kojo.. Lepastu, duk nan Nenek plak. AlFatihah tuk Arwah Nenek,Atok,Tok Tan,Tokna,Onyang,Yop,Makngah dan semua keluarga2 kita yang telah meninggal dunia.Smuge Roh mereka ditempatkan dikalangan hambanya yang soleh dan beriman, Amin... Sampai la umo 9 Taun, duk bawak tiak nenek tu.. Kehulu kehilir jadi bodigad nenek. Careeee tak cha??(macha...) uols la macha..ahhahaa..sory2, jgn kasi lempang..kasi adiah takpe. :P Lepas nenek meninggal dunia, acik diterbangkan balik ke Australia. Ceh, nampak nooo menipunyeeeee... Alik duk dengan mak apak acik la, di taman pinggiran, bt caves.wah, penuh maklumat! :P Cam tak caye je, budak pompan yang suke melawan cakap nenek die pastu suka sentap duk bawah pokok jambu depan umah tok ketua tu dah besauuuu, dah leh tawen da weh. eceh2!gedik la tu kan. Trime kasih syg2 ku yang telah penuhkan wall pesbuk wish besday. Terharu tau kite.. Malam tadi dimulai Si Ibu Iris wish, pastu Rakan Cemolot Acik Neena, pastu Zured..weh mak hayam, luv u la....Adik2 ku, siap mesej padahal kt sebelah.. Paling sentap dikala 12++ tengah malam mak nyanyik laguk besday, Mekaseh la sume ye.. hehe.. Pagi tadik Mummy Sally call siap nyanyik2.. Mak aih, kek mane??asek nyanyik2 je kan? (Cehhhhh nak mendemand je keje kan...ahahahaa) MEKASEH JE YANG LEH ACIK LEH BAGI.. NAK KASI FERRARI SORANG SEBIJIK TAK CUKUP LAGI 4.99 SEN. TUNGGU JE LA YE.. NGEH3.. Yeahhhhh...kite da beso, leh tawen...leh tawen... Sambil loncat2 n tepok tangan.. (Jgn ce nak membayangkan k...Acik lepuk montot korang kang.. heheheehee.. :) Doakan kesihatan Acik ek korangggg... :) Love uols! Tataaaaaaaa..

Khamis, Mac 31, 2011

Kenaikan Darah.

Assalamualaikum sume. Ewah2..Sopan santun acik rini.. Dah lapan blas taun tak hapdet belog, biase la da tawen nan mat salleh so ikut suami la kan gi obersea eceh2!aje gampang je pangai(Bak kate Jep Sepah...) ohohoh Aritu, gi melawat "Hai sy Rain.." kt cheras, so comel kiut cam maklong beliau. kanss??ahahaha.. Dah sempat 2 kali dah melawat baru nak hapdet belog, apaaa da.. Mase ngah lepak2 tuan umah bawok kuar lak mesen check darah tinggi (alo...acik tak tahu ape jadah name die..hantam je la labu.janji uols pahem kann?ahahah..) memasing mencuba nasob..sape yg kenaaaaa.. Last2 kompem acik la yang tekena la kan sebab memang sebelum ni acik ada gi klinik check bp bape kan.memang tinggi, so aritu memang keputusan nye adalah sangat tinggi.. yang ado!kompem menggelabah la beb.. Memang terbaek la kan berdegup degab jantung bile dah tau..tapi still wat ilek. Ya Allah, dengan banyak masalah nye skang ni boleh lak aku dapat tekanan darah tinggi.. Hapdet tuk arini, acik dah masuk 2 hari minum air rebusan buah melaka umangaihh sangat masam uols!mintah hampun banyak2 ko nak minum...berair2 mate mtk penampor sebab memang takleh telan sangat dah air tuh.tapi gagah jugak la kan nak baik nye pasal..Ya Allah kuatkanlah semangat aku tuk tempuh kehidupan ini...... :)

Rabu, Mac 16, 2011

Bila Dia Sudah Tiada... :(

Assalamualaikum uols.
Hujan beb rini, sangat best lah.Tapi yang tak best masuk opis lambat sambil wat muka tak bersalah. ehehe.
Kalau la dapat sambung tido, perghh nikmat beb.

Berbalik pada cite asal..
Acik ada terbaca luahan hati seseorang tentang arwah kawan baik nya, tak silap acik arwah meninggal febuari lepas sebab sakit jantung. Allah,sangat menyentuh hati. Banyak kebaikan yang arwah buat yang dia memang takkan lupakan hingga akhir hayat, lagi2 arwah meninggal pada usia yang muda, 21 tak silap aku.. AlFatihah.
Sedih kan, teringat acik kat Arwah Azida. Kawan masa belajar di Poli dulu, tapi lain course.Kawan searas kate ko kan, semester 1 baru nak kenal2 kawan. nak mesra2 dengan tempat. Tak silap masa tu study week, mane la ada kelas kan. Memasing dengan agenda memasing la kan. ehehe. :)

Arwah Azida ni ambik course Hotel Katering, tak silap acik la ye. Asal dari taiping, baik, peramah, ngam kepala gak la.Acik mase tu 1 bilik dengan Dayah, dak Letrek. Sian Dayah, asek sorang je dalam bilik. Sobab eh, acik ni suke merempat bilik orang. Tak bilik lela&Naien, bilik lina&Zida takpun Wani&Fala, Dasyat punye suka merempat acik time tuh ahahahaha..

Malam sebelum dia meninggal, dia nampak sedih je. Ada masalah sikit dengan En Bf katenye, erm.....arwah ada ajak pergi Pekan pagi esok nye, nak beli barang. Acik masa tu memang takde lesen, idak le berani. Wani pesan mintak tolong kuarkan duet. Malam tu weols sume gi Qiamulail, balik dr Pusat Islam sume terbongkang kat bilik wani. Arwah dah kuar awal2, x habaq pun. Kad Bank wani pun die tak ambik. Macam ada tanda2 je kan?Masa tu mana la perasan kan, fikir dia terlupa la tuh.

Disebabkan study week yg lama, rancang2 camtu weols decide nak balik KL. Tumpang MEM..Mem baru kawen, aishhhh memang la nak je kan balik kl. alalala.. Dalam kul 11 camtu weols da bersiap sedia hangkut beg turun bawah nak tunggu mem ambik keta, lepak2 ade orang call acik. Sape ek?tak ingat la, lela ke lina tak ingat beb. Bgtahu Azida accident, meninggal dunia. Subhanallah... Lari laju2 beg tah ke mana, laptop tak ke mana naik balik bilik tgk dah ramai dalam bilik fala&wani...Lina kwn acik yg sebilik dgn azida dah lembik kt tepi. Kwn yang hari2 teman tido, dah takde untuk selamanya. Ya Allah.. Terus kenangan demi kenangan berputar kat pale acik ni. 2 hari sebelum, arwah pun juin acik merempat tido dalam bilik lela, pergi library study same2. Dia dah dapat rasa kan yang dia memang nak tinggalkan kite.

Kami terus gi hospital Sabak Bernam, dengar dia accident dengan hidayah. Kawan sealiran la nan dia, umur hidayah panjang. Allah panggil Arwah Azida pulang dulu. Subhanallah, kuat tak kuat je jejak kaki kat hospital tu. Kami tak dapat pun tengok jenazah, malam tu jugak jenazah dibawak ke taiping. Kami?meneruskn perjalanan pulang ke KL. Mengikut rancangan, eh asal ek???Kite balik jugak?Sbb sume dah sumbat lam keta?Allah.....Masa dlm perjalanan balik tu, kan lalu kwsan estet2 tu kan?time tu betul2 maghrib. 1 keta layan sedih, ain sedih tapi dia la yg wat2 kelaka bagi semua tak rasa kesal, sedeh. Elok2 je, dengar tayar meletup. Ya Allah, dugaanMu. Sume panik, mem lagi la.Cuak weh, dah la kecik molek je orang nye. Berhenti kat tepi ada abang n mak ayah die tolong. Die follow sampai masuk rawang. Alhamdulillah. Banyak btul dugaan hari tu, Dorang cite Arwah bila dah siap mandi dan dikafan senyum je.. Macam takde rase sakit pun. Syukur.. :)
Rindu kan korang??

Berbalik pada motip cite acik tadi, (Ades...acik nak cite lain, terus melayan kesedihan itu. mahap ye uols. :( )
Acik gi ler terjah FB Arwah. Boleh tgk wall, acik baca je. sbb tak fren. Dari status2 yang ada, nampak arwah memang seorang yang baik. Alhamdulillah. Yang paling acik sedih bila nampak masih lagi ada "in a relationship with" , Ya Allah, tabahkanlah hati insan yang menyayangi arwah tu. Walaupun belum ada ikatan yg Sah, setiap manusia kan ada Hati dan Perasaan. Ikhlas menyayangi kerana Allah, insyaallah.hubungan itu diredhai Allah. Sakit, Perit, Kecewa sume ade bila insan yang selalu ada dgn kita, selalu ambik berat ttg kite, yang dah banyak berjanji bahagia dgn kite dengan sekelip mata tiada lagi bernyawa. Jasad pun kita tak akan nampak dah.

Erm.. Nampak si gadis masih lagi belum dapat melupakan walaupun cuba menghiburkan hati sendiri. Lupa tu tak mungkin la kan, at least dpt terima yang telah terjadi ni pun dah Alhamdulillah kan. :) Kalau acik ditempat si gadis pn, acik x kuat kot. Biase la, acik dah la Ratu Sentap. gituk..ehehe.
Pada si Gadis, kuatkan dirimu yeh. Sedekahkan AlFatihah, Doa, Yassin insyaallah berganda2 kebahagiaan yang arwah dapat kat Sana. Segalanya telah ditetapkan, masa, waktu kita jua akan tiba. Mudah2 an, kite semua diberkati Allah.Amin... :)

Nota sodih : Setiap DoaKu mengiringi Pemergianmu. Mudah2 an Keluarga kita yang telah tiada ditempatkn dikalangan HambaNya yang beriman.Amin. AlFatihah .....

Selasa, Mac 15, 2011

Kebizian Keterlampauan

Hai Uols.
Dah lama tak semak kat ini belog. Bukan hape, sekarang tengah bertungkus lumus basah ketiak kemas opis. Insyaallah. takde aral hujung bulan mac ni pindah le mengkeme2 ke opis baru. Tak jauh pun, sekangkang gorilla je. Laie dokek nan umah acik weh, jalan kaki pun sampai tapi sampai opis kompem macam mandi air terjun ler. ahaks.

Aje gile kau nak jalan kaki kan. hehe
Tapi, tempat baru ni banyak "aBANGLA" weh.
Seriau gak, tapi nak buek camno.. Kalau opis APAK acik, buleh lah acik bangkang sambil hentak2 kaki ke kan.
Ni APAK orang lain kan.. Pasrah yo lah. (Sambil nyanyik lagu pasrah. Feeling erra gituk.alalalala)

Banyak gile babs weh nak cite acik nak tepek. tapi satu pun nan ado. x sempat nak menaip. ya kahhh tu?hehe
Menjeles tahap gajah dah ni menegok si LELA , si FYNA si AINdan si2 rajin hapdet blog.. Gile tak jeles kan? ngeh3..

Camno nak cuti neh?
Dikala nak bercuti, nak terbang2, nak gedik2 tetibe kena kemas2 weh nak pindah opis... Tulunnnn :P

Jumaat, Februari 25, 2011

INGATAN IKHLAS DI BULAN FEBUARI. wowww..

Eh, boleh tak kalau acik cakap belog aku,sukati aku la nak taip ape. ahahahhahaa.
Jangan sentap beb, acik bukan cakap korang. iye bukan korang. Acik sayang pe korang ni... Jangan la mara, meh cemolot sket.

Alkisah, belog ni tempat kite nak cakap ape sahaja yang kita rasa. Yela, kita punya belog, kita punya suka lah kan. Ape kes?Kau dah baca2 post orang pastu kau ulas kat belog ko. Kire aci ke? kau nak kondem orang. Boleh?Kenape?kenapa?

If suka, kau leh baca. Kau leh kumen. Kau leh datang bila2 masa.
Tapi if tujuan kau nak mengondem, lupakan niat itu.
Rezeki masing2 beb.

Tuan empunya nak luah perasaan ke, nak tarik perhatian ke, nak raih simpati ke itu hak beliau. betui tak?
Itu je medan dia ada nak luah ape yang terbuku kat hati dia. Die jua manusia biasa ok. Japgi dah kondem, taip plak. ini tiada kaitan dengan sesape, jangan terasa eh. camtulah konon2 ayat.

Jangan...jangan cepat melatah. Jangan cepat pandang jengkel kat orang. Kita hidup ni sementara. Kalau bole takmo begado2 sakan sangat. Weh, camni lah. Acik pn tak tuju kat sape2. Cume nak tulis ape yang dirasai.

Harap jangan selalu merasa bangga.ahahahaahhaaa...

Uols, meh ler link acik (sambil kelip2 mate...)

Khamis, Februari 24, 2011

Camtu pun Ado kan..

Hari tu orang berebut rebut kutip duit syiling, ni orang sakan mengutip beras.

Juling mata ek bile nampak menda2 besepah kat jalan?
sampaikan nyawa orang korang buat tak nampak je.
Sentap beb!

Kutip bang kutip.... Over btol la korang.
Simpan Stok sebulan ke setahun tu?

Ambik la banyak mana yang korang nak.
Tapi HALAL kah?
Menjawab korang kat akhirat sok.

Duk mengutip beras, nyawa orang kemalangan tu camne?
Beras lagi penting ek?
Sebab korang punya sikap takperikemanusiaan tu, mangsa kemalangan tu maut.
Baik gile korang..
Malu,kesal,sedih bercampur baur pasaan acik skarang.
Takziah kepada keluarga mangsa.

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini