Rabu, Mei 04, 2011

Janda Baik Part 2

Weols pergi 2 family, kami aje la yang sering berjimba bersama. Sapa lagi nak ikot weh?
Next trip beramai2, kan best kalau sepupu sepapat sedara mara sume ikut kan? hehehe
Lepas check in dalam pukul 1 lebih kite makannnn dulu pastu bapak2, anak2 laki kecik 2 orang tu gi memancing. Ibu2, anak2 pompan ape lagi....... bersilang silang ambik port nak melelapkan mata, ewah.. Kelass kau maria.

Dah memancing biasek la uols, mesti lama. Mana ada orang memancing 10 menet ke setengah jam ke kan mesti berejam jam, makanya lambat la operasi mandi air sungai beb!
Dari chalet ke tempat mandi manda dalam 5 minit lebih2 sket la. Kami berenang kat depan Riverside Chalet, betul2 depan chalet dah ada sungai beb. Best giler!
Famili Abg Rahim dan Kak Ina. Mekaseh ye sebab sudi berjimba bersama kami. :)


Lihatlah Dunia. Hepi2 je femili Acik time neh, kuak lentang kuak rama2 sume ada. Si kecik Adik HAfiey tu takut air lagi, huwaaaaa... Jerit2 dia bila badan kena air. Psst..Psst tengok la jejaka2 yang tayang body kat belakang tu, bukan maen beb. Tapi tak gentaq la acik sebab tu sume orang2 "dulu", muda mudi ada 2 3 orang sajerk. Eceh! Eceh! Dorang lagi best, berkhemah beramai2 kat bawah pokok deriaan, idak ler dapat acik bayangkan kedebuk kedebak bunyik derian jatuh atas khemah malam2 kan. Hadoi :P


Hasya dan Ummi.

Acik nampak sipi2 aje. huhuhuhuhu. Adik Hafiey tetap takot. Muke kaber habis tetap nak posing tau hehehe



Hazique dan Hasya. Seronok aih dapat berendam. Tapi air laju benor, budak2 ni asik melekat je dengan org2 beso sebab takot nak lepas, kompem kena bawok dik air. Deras beb! GAmbo ni sebelum kejadian Si Hazique jadi Spiderman melekat kat batu yang die duduk tu. ahahahaaha

Adegan Buaya dan anak buaya. Takot lemas la tu habis Abah kena belasah dengan Dak Hazique.


Tak puas beb mandi manda, sebab pergi pun dah pukul 4 lebeh, dengan hujan rintik2 nye. Tergendala tapi tataaaappp nak mandi gak kan. Berendam sejap sebab sakit pala, dorang cakap nak datang lagi esok nye. Acik cepat2 tuko baju sebab tak menahan sakit pale nye kan. Sekali...... Idak ler deme pergi mandi sungai lagi. Adoi.. SAbo je Dik nun..... Kalau Acik tau, acik berendam tak kuor okeh! ahahahahha...


Insyaallah next time, akan dirancang lagi gempak kan. Kelas kau maria! Kali ni nak ajak ramai2 pasti best kan.. Mengeratkan Silaturahim kate nye.


PS : Lately amat2 le sakit pala. Help help help....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

cayang labuchee:)

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini