Isnin, Mei 30, 2011

Nur Kasih punya Hal.

Rabu lepas pass free yang Nuffnang kasi acik tu dah tamat tempoh,
jadinya mana boleh acik lepaskan peluang kan rugi woo...
Maka, ke wangsa walk la kami menonton.

Sampai kat tali biru tu, terus beratur nampak "kaunter ekspres nur kasih" sambil menunjukkan anak panah ke kaunter berkenaan.
Laju2 acik beratur sambil kaber muka paling cun.
Bahu kena cuit, toleh belakang dan angkat kening! ceh..belagak!

"kak..kak, ni kaunter ekspres cite nur kasih ke?" perempuan muda yang muka agak tua dari acik bersuara.
eh eh dak ni, tak agak2 panggil aku akak kan.. umur sy baru 18 ok. mengomel dalam hati je la bolehnye pun.
"Erm, agaknye lah dik. Akak pn baca kat papan tanda tu." kata acik sambil lempang2 muka dak perempuan td. Eceh! eceh! Kesian die kena lempang walaupun dalam hati je kan. aahahahhaha

Sedang elok je wayang start pukul 110. Yes, jangkaan yang tepat! Sib baik tepat, kalau terlepas aku belasah tulang keting si dot dot tu. sebab die la lambat, mandi la, cuci rambut la, rebonding bulu ketiak la. memacam hal. Yang penting acik wat rilek je. Padahal, dah mesej tacing2 nih ahahahaha..

Acik duduk sebaris dengan aweks2, kebetulan dapat sit 2 paling hujung. Eh, xkan nak kasi die duk sebelah pompan2 tu kan. Harus acik tepis dengan tangkas! Kau duk ujung k! jangan nak menggedik sangat lah! ngeh3 pehal kau tetibe jadi kejam ni acik oii!

Kruk krak kruk krak, bunyik dak perempuan bertudung sebelah acik mengunyah popcorn! Acik dengan pantas ketuk pale die sambil sound " duk diam sket aku ngah feeling sedey ni.! Nampak lagi kekejaman acik kan?! Takkan la acik jahat sangat camtu kan?? kompem taaakkkkk...
Sambung alik dari bunyik kunyahan popcorn tu. Mane leh tengok die makan srg2, acik juin together la. Trus tak feeling nangis weh. Mungkin disebabkan bunyik2 popcorn kedengaran kot ye.

Sudah2, ubah cite lak. dah melalut panjang tu.
Acik bagi 4 dari 5 bintang untuk filem Nur Kasih ni.
Weh, sedey siot. Pastu romantik gile citenye.
Adam....Love u!!!

Si W tu, muke terkebil2 je. die tu bukan leh tengok cerita sedeh. Mesti nangis ahahahahahahha!!!!
Kesimpulannya, yang still lum tengok cite tu. dah boleh dah weh gi tengok skang. Gaji pun dah kuar kan?
Aduh..sebut sal gaji. Gaji Acik pun da nak dekat abes dah ni ha....

ps : Meh la wat derma kilat tuk acik. ahahahhahaha!!

1 ulasan:

  1. sedih siot...bukan cakap ko je nangis...aku pun meleleh air mata...kalau campur penonton lain, agak2 puteri gunung ledang boleh dapat tujuh tempayan air mata anak dara..(yang dara jela weh..yg mak dara tu tak diterima...hakhakhak)

    BalasPadam

cayang labuchee:)

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini