Rabu, Mei 04, 2011

Janda Baik Part 1

Plan nak pergi bercuti ni plan last minit, mak cakap mane yeh nak pergi nanti cuti? ngeh3..
Awok mmg tak pernah pergi Janda Baik, cadangan ditutup la kan.
Gigih mencari chalet2 yang ada, pergh... menanah tinge acik bile theols cakap "maaf ye cik. Penuh la"
Kesemua yang di call mesti camtu, ada 1 tu lg best. "Enpon pakcik tinggal kat kampung ni ha...."
Yang ado... camno tu pakcik? ehehehehe...

Petang khamis Jumaat camtu mak cakap Kak Ina (Tudung Coklat) dah tolong booking kan, kebetulan tu 1 je ada kosong, orang yang sebelum tu booking saje, tak bayo. Pe lagik kan, laju2 la beliau gi bank in kan. Alhamdulillah. Dapat jugak acik sampai ke Janda Baik.
Pagi Ahad, bangun pagi2 masak2 apa yang patut dulu bawak bekal. Eceh! memang dekat tapi kan nak pergi mandi air terjun. HAruslah bawak bekal uols.. ahaahahahah
Tu diaaaa, dah sampai ...awal plak tuh. Rumah tu pun orang yang sewa tu tak kuar lagi, wah semangat korang ye.

Moh bergambo dulu..

Kami sume. Kecuali Alyn, si camerawomen. Gituk la.... :P

Sambil menunggu rumah dikemas, mari la kita melepak di tepi kolam pancing dulu. Tengok mereka memancing. Not Bad, ada gak ikan beso2 dalam kolam ni. Memancing free, dapat ikan baru timbang kira berape kena bayo.


Eh Eh, adik hafiey korek idong lak. ehehehe..

"Letih saya menunggu."

Mak acik weh..(Kiri) dan Maklong(Kanan)


Eceh! Acik disebalik rimbunan daun2 gituk.

Masa ni tengah menahan kesakitan kepalaan uols.

Sakit gile, berdenyut2..

Malam tu pas bermandi manda, hambek ko... Demam teros! ngeh3. Tapi semangat air terjun tu ade kan. Gituk la ahahahaha :)


ps : hamboi berpart2 lak cite ko acik! Bace la korang sampai muntah ahahaha

2 ulasan:

  1. ramai betui lepak kt janda baik last weekend yek...

    BalasPadam
  2. ehehehe..tu la.. full gegile. mandi mande ler tu eheheh

    BalasPadam

cayang labuchee:)

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini