Rabu, Mei 27, 2009

senyumlaa.....ahaiii cek mek molekkkk



hahhaa...acikk suko laa haaa ngan si syukri nehh....tulunn...tulunnn :))))

hahaaaa...lawakk gilee

Salam..pagik tadik acik gayah check email dapat la email dr kawan acik gayah iaitu FALA....wahh, falah da rajen tau anta email..heheee.....samat bergelakk :)

Juliana : "Abang Mie... Jom la datang rumah... saya rindu la.. lagipun suami saya pergi oversea tadi.."

Helmi : "baiklah malam esok abang pergi tau... nanti pandai la abang tipu isteri abang tu.."

Juliana : "Oh ya.. sebelum datang esok.. abang cukur misai kasi licin dulu ye.. abang tahukan saya suka lelaki yg baby-face."

Helmi : "Alamak... yang ni susah sikit.. isteri abang suka abang simpan misai ni nanti dia marah plak"

Juliana : "Alaaa... abang ni nak jumpa saya ke tak nie?"

Helmi : "oklah.. oklah.. Ana punya pasal.. apa saja abang sanggup"

Keesokan paginya, semasa Helmi hendak keluar untuk ke pejabat dia telah memesan kepada isterinya yang dia pulang lewat malam ini
kerana ada mesyuarat penting... dan di pejabatnya.. Helmi telah
mencukur misainya sampai licin..

Jam 4 pagi ketika Helmi balik ke rumahnya... isterinya sudah tidur... Dengan perlahan Helmi salin baju dan naik ke tempat tidur...tiba-tiba isterinya tersedar lalu meraba-raba wajah Helmi yang licin itu dalam kegelapan... dan berkata... "Kenapa kau tak balik lagi Jalil... kejap lagi suami akak balik...!!"

Selasa, Mei 26, 2009

TAG DR KAK ZURA

aduhaiiii..punyo lamo den simpan tag neh....sowi kakak...ahaksss :)
yehaaaa...dpt awarddd :))



Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award nie

1. Cool....
2.Seorang ibu yg penyayang...
3.Hati cpt tersentuh
4.Kuat Nangis.. (ampon kakak...)
5.Baik...

Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yg seterusnya

1.Suka masak wokehh...
2.Peramah (hahahaa...yang ado..)
3.Sensentap
4.Cepat touching
5.Suke men bolingg..(npe xdek org ajak pi maen...)
6.X suke org mengata/buat muka bengang
7.Suke sound org(klu x kenan dek mata....)
8.Mempunyai raut wajah yg sentiasa masam(semulajadi ok...aku x buat2...ati ni ikhlas la wehh..heheee)
9.suke ramai kawan
10.x suke sopping..hahhaahaaa


Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnye dan describe ttg mereka :
~ seplohh kee??cukup ke dak member2 acik ni haaaa.....

1. Virgo aka Ain
2.Lela
3.Din
4.AkuAyie
5.Anak Dara En Zulkifli aka Sazliana
6.Zheng Zhuen
7. Nanie

pantas bergerakkk sumeee.... :)

HARI EDIT MENGEDIT SEDUNIE..YEHAAAA......

arini xdo manyak keje...makanya byk masa terluangg...ahaksss(bos aku nampak abess..)
smalam gigih google software nak edit gamba.....x gituk...hahaaaaaa
so br la mule nak berjinak2 dlm dunia edit..haa..lambat kan...org da ke bulan acik ni haaa adoo laie kat gombakk.. :)))))
ok..ok....firstly nak mintak hampun mahap di hari raya kat kak zura sebab cilok gamba beliau hahahaa....saje nak test editt...x mara kan kakak...mara ker???larikkssss scr marathonn :)
ni hasilnyeee... :)
sile la amek kak.........


akil dan ayah ibunyaaaaa.... :)


kahkahh...ni anak neighbour kite..hahaaa
nur farah illyana.......


wahh..ilang jerawat bagaaiii....huwaaaa!!


lovee...n loveeeee....sayangi diri anda... :)



ahakkkssss..yg no sowii memanyakk sebab ngah verangan ratu gituk...hehehee.....
besh..beshh....ate xde koje le teman asek mengedit gambo je koje nyee yeee....hahhaahaa
ape2..kite enjpyyy :)



AL-FATIHAH

Salam sumee....
bagai kan terpaku sekejap bile bace kat shoutbox ain ckp "atok ros da meninggal".........
innalillahwainnailaihirojiunn....semuge Allah s.w.t melimpahkan rahmat ke atas roh atok dan menempatkan atok di kalangan org yg beriman....subhanallah....

tatkala berita itu aku terima fikiran aku mula terlayang, terbayang kenangan yg sedikit bersama atok ros...yela, org da x ade atok ataupon nenek kan....bile dapat jadik cucu sekejap je pon da bahagia rasanya kan.....

pertama kali menjejakkan kaki ke rumah atok di Sekinchan memberikan erti..sepasang suami isteri yg makin uzur tinggal di sebuah rumah yg dikelilingi sawah bendang bersama seorang anak lelaki yg masih belum berkhawin...arghh..alangkah aman dan tenang nye mendiami rumah tersebut.....

atok dan nenek memang pendiam, especially atok laa...nenek ade gakla nak berborak nye...heheeee.....thanks Ros, ko sanggup bawak kengkawan ko yg senget ni gi kampung ko....ahaksss.. :)

kehidupan yg simple...makanan yg simple dan menyelerakan.....keharmonian keluarga....sporting abesss....sampai aku dating pon family die ajak "kawan" aku tu masuk umah..oh..tidak!!!hhaahaa....

dr kiri :wani,ros,ziela dan lina
weh....siyes memang best..ngan bilik air kat luar pastu leh nampak kepala plak tuh..
kire mcm pengalaman yg susah kite nak dapat..yela kau xde kampung...sukoo acikkkk!!!
kebetulan masa tu family ros nak wat kenduri..kenduri arwah tuk pak cik ros....
teringat atok, nenek, mak n ayah ros, kimi(adik ros), pak uda, pak ndak, apit..siyes family ros ni cam happenig laa....sporting habess..huwaaaa...dengkiii!!!!hahahaa
insyaallah jika ade peluang lagik pasni akan ku pergi lagik..
gile kau....siap dorang mandi dalam parit depan umah tu tau..acik ni sobab erh x bawak baju lebehh..haduihhhaii...kehekehhh.. :))
ros ajak laaa hakuuu....
ain....naik keretamu...wokeehh??
ain dan ziela
gamba tu je yg dapat ku selamatkan...yg laen nan ado....sian seyyy ...........
gamba ni antara 2006 atau 2007 x hengat laa...sebb slalu je jimba2 ngan dorang ni..walauponn dok jauhhh wokehh...gile mungg, sabak bernam yg paling dalam dan dalam dan dalam....guane nak kuarrr...ahakkksssss :)))
uolsss...sedekahkan al-fatihah pd atok ye....dan pd semua keluarga kite yg telah meninggal duniaa......tuk atok n nenek aku, tok tan n tok na aku.....jgn lupe uolsssss.....
semuge mereka2 ditempatkan di kalangan org2 yg beriman ....aminnnnnn
pd sesiapa yg masih ade atok n nenek..sayangi la merekaaa....dan jgn lupee taat pd ibu bapa....
insyaallah.....aku juge masih mencuba dan akan taat pd ibu bapa aku..dan ape yg aku nak mereka tahu...AKU SAYANG KELUARGA AKU.....

Rabu, Mei 20, 2009

Gerai Buah Abg Lan :)

Salam..umangaihh da lame x ngarot2 dalam neh kan....cik gayah arini x brp nk tension sebab da tension beberapa arini tp ttp menten uolss walaupon da berpe kali riban ntah mulot ni asek cakap " aku nak berenti la, nak cr keje laen la" dan memcham uolss...tp da brp arini da mcm wat derk jee...wat rilekk je kan uols walaupon sobonar erhhh, sakit dado acik gayah memikirkan.....
doakan acik erh uolss agar x menention2 ni lagik.....
hohhoooo....ok..ok skang ni kite cite best sket (walaupon x brp nak best) seperti biase ari2 cuti mestila berjimba2 kan.. da abes2 pusing pon haruslah singgah ke Gerai Buah Acik Lan ni kann....gerai ni terletak kat Tmn Melawati, depan Giant tu kan..

Acik Lan da Owner........heehee..amacam same x???


gerai die je yg ade kat parking lot tuh...gi cepatt...mcm2 jenis buah adee. :)

acik gayah disebalik kelapaaa..... yehaaa

ok...ni namenye laici..nampak merah kan....huh...bak kate org dun judge book by its cover sobab eh mmg buah laici ni sepesen punyo masam..masam wokeehhh....
kesimpulan nye pasni nak beli buah laici silakan la cr yg berkulit hijau..lagik hijau lagik maniss...
betoll...x caye gi testtt :)


harus acik gayah enterprem lagikk..hehehheeeetu..tu nampak tu, mak n ayah acik.....kawan yg baik mereka ni...slalu melawat kawan..sambil merasa buah-buahannn :)ampon pakkk(sila abaikan perot acik gayah tu erhh..kahkahkahhh.. )


see..manyak soppingg...buah ade, burger adee...fuhh..konyang cik gayah arituu :)
sila la erh cube2 gi jenjalan kat kedai tuh...tuan kedai, anak2 tuan kedai dan staff2 nye amatla ramah..ngeh..ngehh..(cik lan, bak la singgit dua da promot nehh)...
ok..ok jengkawan sile erhh..ckp je kawan along anak cik amir..(hahahaha, bole ke mcm tuh?)

Khamis, Mei 14, 2009

BUAH HATIII...

Dedulu...mase mak acik x berkoje selama beberape bulan mak acik mengambil keputusan utk menjage seorang baby yg duduk berhampiran dgn umah weolsss....
mase tu baby tu baru berumur 8 bulan cenggitu la...nauzubillah, mase first day die punye melalak yang amat...maka kelam kelibut la mak ngan jiran laen(nenek timah ngan arwah acik ani)...
sampaikan keluarkan buai anak nye mase kecik...sadis kan....dari kecik sampai le ke umor die cam 2-3 tahun da x ingt lee...tp dlm tu mak da keje so die duk ngan jiran laen...
hari ke hari, malam ke malam, hujan ke hujan(pe ku meraban nehh..) dak kecik amatlah rapat dgn family weolss....kadang2 sampai tido umah....mestilah weolss suke sebab nye kat umah tu abah je lelaki...yg laen sume perempuan, mmg amat dimanjakan.. x gitu?heheeee
itulah di MUHAMMAD DANIAL FIRDAUS BIN LEEHAN....
skang ni die da ade adek laa MUHAMMAD DANISH HAIKAL...but adek die tuh x bape rapat sebab weolls x jage tp nak jugakla tido kat umah...agak2 cuti skola jer mesti tipon munyik....sobab ehh "ALONG NAK TIDO UMAH MAK"huwaaaa..... cuti je kamu ingat erh...time skolaa nan ado...haipp, biase lagik..heheee

cumell...kiutt..bulu mata x hengatt....

oppssss...sori...sorii along terletak gamba adek xde gigi...ngeh..ngehh

besday DANIAL yg ke 7.....mcm sekejap je dorang ni membesar....
si adek tu muncung sobab eh jeles laaaa....
mase ni dorang kat umah weolss..so ingat nak wat suprise.....
gamaknye da sampai putrajaya(umah dorang) adek(DANISH) bole tunjukkan jalan....
"haa..haa...kiri...kirii"
"kanaan..kanan..."
bolee uolsss???
sabo jee laaa...

semangat..x dapek nak makan betul2 amek gamba pon jadik laa.....

MUHAMMAD DANIAL FIRDAUS
MUHAMMAD DANISH HAIKAL
huwaaa....ni da lame x jumpe dorangg...bile agak erh dorang nak mai yekk.....
jawapannye tunggu coti skolaa laa br ade mase panjang siket kan....
mishh..misshhh 2 budak kecik nehh.. :)))))
LAYAN VIDEO.....

Tapi sorila uolsss...xleh nak terbalikkan la video ni..gamaknye kena telengkan sket pale tu wokee....cayang uolss sampai kiamatt.. :)

TERKENANG DAKU......

terkenang daku zaman2 study dolu....yelaaa, mmg baru setahun je abes blaja tp kenangan manis ngan kengkawan mcm2 kan..harus diingati.....belek2 folder...ade sket je gambo yg ade..sobab ehh mase da nak alik kl time da abes sume tu kan terlampau excited..terdelete user gamaknyee..hambeee koo..sume terdelete...video2 shooting last sem sume nan ado.....haahhaa


wah..wahh..mse ni kat dopan umah pensyarah...dongan selambee gitukk..huaaaaaa....


tu diaaa..nampak acik ngakk??cariin guee dongg......



konvo time.....wit Pn Nurul


umangaihh golap nyeeee....nampak ke acik disebalik tuh....

sedey doww..byk gambo yg x dapek nak diselamatkan daaa...huuu...
punyelah 2 tahun study bersakan amek gamba ilang cenggitu jerk...huwaaaa.a......
sape nak sedekahkan gamba dulu kat aku...ape kes dorang nak simpan gamba acik kan..haruslah delete...hahahaaa.....
kengkawan sume sape nak bg video2 lakon2 dulu tuh...windu sey nak nengok......huaa..mentang2 laa jadik mak......"dinn...ko pegi mane din"...hakhakhakkkk.......
nnt klu acik da dapek nnt mari kite upload wokehhh....daaaaaaa

KAMU..KAMU.........

die : ai kamu, buat pe tu?da makan?
aku : wat keje la..belum japgi la...
die : kamu bz sgt ke kite anta mesej x reply?
aku : ye la..bz la jugak
die : dah lame kite x jumpe kamu..reply la mesej kite....
aku : sape suruh kamu gi jejauh...
die : entah....
aku : okies...
die : nanti kite jumpe ye bile kite alik kl
aku : x bole..mak kite x kasik kuar...
die : hurm....kite jumpe mak kamu..
aku : berani?
die : erm..nanti la tunggu kite simpan duet byk2...
aku : tau xpe...hahaaa

huh.....bole ke uolss?entah.....hampeh uolss....
muge2 rezeki die kat sane mencurah-curah....asalkan die kuat bekerja dan nak majukan diri....
jgn lelebeh..nnt mak acik abah acik karate tau laa...kan....x gitu uncle amir ngan auntie hasnah?

~no idea~

Rabu, Mei 13, 2009

sedeyyy....huwaaa :((


tajuk itu amat menyedehkan....hehe..ok arini ade seorang sahabat aka "R" tekalah sape uolsss...die share kan video ni kat acik...die kate leh wat nangis..pergghh mmg nyentap...
denga la erhh....

Selasa, Mei 12, 2009

I LOVE YOU SAYANG.... :))

Ehemm......rase2 nye mcm da tibe je time nye nak bg tau kat uolsss pasal pakwe ku tersayang.....die ok....rajen pastu suke tulun orgg....boleh terbang....badan tuff(azwan eja camni...)
memang gile aku syg kat die....kahkah..mesti uolss menyampah kan bace....huwaaaaa.....
pape pon tulun erh doakan kitorang sampai akhir hayat......
.................
.........................
.................
......................
..............
......................
....................
..........
........................
.............
...............
.....................
nengok arr gamba die.....jgn mimpi kan pakwe acik ni plak erhhh.... :)
cam romentik kannnn....kannnn...........
alaaa...jelesss la tuhh :)

Jimba2 Time.......

Salam....
wahh tajuk mesti kak jura senyum je nengok kan....mcm cumel je sebot ayat tuh..ewahh kamu ziela...huhu....
sbenanye posting ni acik duk peram lame sket k...sesaje aka malas yg teramat.....
bile erh...lupo plak, time ni asenye time ari pekerja aritu la rasenye....
so far, best jugak cume x tahan mata neh...sebab nye mmg menambah dosa wokehh...asek duk tgk org wat maksiat(maksiat ke??ahhh..polok pon maksiat jugek ok..)
budak2 remaja la kan uols...acik ni pon remaja jgek tp....sile jage tertib anda sebab kite kan kat depan org ramai...x kisah nak berjimba2 ngan balaks tp beragaks kan orang la kate.....wahh :))
layan le gambo2 yg adooo........
haruslah muka aku dulu enterprem kan....huwaaa :)
pagik lagi neh..dalam kul 7 cenggitu....bestt nyaman.....
nampak tu uolss...aduhaii....buek gumah topi pantai ni pon best jugak kan..
ini pulok time br sampai la..gelap lagik tau.....ujan sey
al2 khemah beradu beta gituk..sambel angin sepoi2 melempang pipi kan.... :)
peraduan tanam2 sampai pengsan...alkisanye kan org cakap air masin ni sesuai tuk kudis ke gatal2 ke kan..alang dak ni dak kena air masin aku tanam kaki die terus..berkesann...tercabut la kulit2 kudis die.....huuuu......
bersama bang bil dalam rancangan "ombaaakkk"
makan timee......blakang tu abah acik, sobolah eh omak acik yg dopan pakai baju merah ni mak long acik.....dak kecik tuh cucu mak long aleesha..
da abes mandi manda...x reti2 nak alik ker?
da nak alik da......hamboii post x hengat... :)
okiess.....yg acik nak ngomen sket tuh adalah :
1.napo air laut tuh masin bebenor...
2.napo ombak beso2?
3.napo abg jage bot makin itam?
4.napo acik jual air tu jual air tp x bleh bg ais...huh
dan yg penting......
NAPE TOILET DIE MAKIN TEROK??
adeslaa...amat la menjengkelkan....walaupon tukang jage toilet itu bergurau senda dan macho2 belaka tidakla dpt nak dibandingkan dgn keadaan tandas nye..ape2 pon acik tetap mandi dan bersihkan diri.....layanan ade kelaaasss>>sgt...sgt...
p/s :pd adek yg sedekahkan shampoo thank youuu...(agak2 die kenal aku ke??hahaa)
tadik mukadimah da gambo acik dan seharusnya penutup gambo acik jugakkk...hahaaa....
wehhh....pas alik dr PD neh..kitorang gi JEPUN..eleh, x caye la tuh....x caye sudaahhh... japgi acik upload gambo acik amek kat JEPON...ngan HERO plak tuh...ngeee

Isnin, Mei 11, 2009

AHLAN BINA

Kembali lagi bersama sy Ustazah Aziela..haa, gituk la....arini acik update nasyid2 je wokeh.. :)) video ni plak acik suke menengok budak kecik yg duk kat atas ayah die tuh....hapal wokehhh lagu ni...lihat la doniaa, yg budak sekecil itu da hafal lagu arab..kagumkan??insyaallah jika dikurniakan anak bile dah kawin nanti, acik harap jadik mcm dak kecik tu la..ngeeeee
>>>


Ahlan Bina

Ahlan Bina bitatil biladil wa marhaban
Jadad tumul ah dal ladzi kod akhlaqo
La tai asu an tastarid du majdakum
Fala rubba maghlubin hawa sum martaqo

Madad lahul ammal lu fi af lakiha
Khaiturraja ilal u lafa ta sallaqo
Fatajassamu lil majdikul li azimattin
Inni ra aitul majdu so'bal murtaqo

Ahlan Bina bitatil biladil wa marhaban
Jadad tumul ah dal ladzi kod akhlaqo
La tai asu an tastarid du majdakum
Fala rubba maghlubin hawa sum martaqo

Ya Rasullallah Ya Habiballah x4

Shama iluhu maan nasimissiba
Bialthofimin ha wa zahri riba

kasahul maha mida mundus siba
Wa a' rohu min a'ri kulli mazam

Ya Rasullallah Ya Habiballah x4

TAUBAT SEORANG HAMBA...

Sobab eh acik suko bonar lagu ni..korang jugak haruslah layan lagu ni...sedeyyy :(((
Penyanyi asal lagu ni Hafiz Hamidun dgn Irsyadee..tp Si Syafie ala pelakon Muhsin tu kan n da geng wat video klip ni semula...papehal korang layan wokehhh.......



TAUBAT SEORANG HAMBA

Hati hiba mengenangkan dosa2 yg ku lakukan,
Oh Tuhan Maha Kuasa,
Terima taubat hamba berdosa...

Ku akui kelemahan diri,
Ku insafi kekurangan ini,
Ku kesali kejahilan ini,
Terimalah 3x.....
Taubatku ini.....

Telah aku merasakan derita jiwa dan perasaan,
Kerana hilang dari jalan menuju redhaMu ya Tuhan.

Ku akui kelemahan ini,
Ku insafi kekurangan ini,
Ku kesali kejahilan ini,
Terimalah 3x...
Taubatku ini...

Di hamparan ini ku meminta moga taubatku diterima...

Ku akui kelemahan ini,
Ku insafi kekurangan ini,
Ku kesali kejahilan ini,
Terimalah 3x....
Taubatku ini...

Ku akui kelemahan ini,
Ku insafi kekurangan ini,
Ku kesali kejahilan ini,
Terimalah 3x..
Taubatku ini...

Sabtu, Mei 09, 2009

SOS PREGO X HALAL????

last week acik search isuhangat, perghh tetibe leh lak terbace pasal sos spagetti yg berlabel PREGO tu x halal..ade daging b**i..yeke????leh caye??nak bace lebih lanjut klik link kat bawah nih..musykil2....
pas alik keje terus acik gegas ke kedai berhampiran(ceitt..mcm iklann chaa) nak pastikan menda tu betol ke dak??hasilnye x nampak pon ape2 berkaitan dgn ape yg org tu cakap.. ke acik yg x reti bace daaa...plz, if ade someone yg boleh pastikan pastu roger2 acik alik k...sobab erh adek acik ni haa suke makan menda alah tu, takot la kan...bile kite da tau itu x betul..baik la kite jauhi kannn,...betol dakkk.....

http://isuhangat.blogspot.com/search/label/isu%20hangat

ok uolss...da pukol 1...time utk berjimba2(bak kate kak zura)......dadddaaaaaa :)
assalamualaikum..............

My Page Pet


pYzam Page Pets
FreeFlashToys Page Pets

Kunang-Kunang Ku Terkenang.. :)

seperti mane yang uolss tau yesterday kan my mum besday...huhuu... after keje mesej mak
"arini mak nak gi pasa malam x?"

huh...idak le dibalasnye...kihhkihk...so siap2 terus alik umah..idakle teman singgah memane sebab nye mesti la acik yg kena bwk mak gi pasa malam kan..abah x balik lagik..mungkin on da way..jadik nye dgn pasrah naik umah dulu nak salin baju sobab eh amat la awal nye br kul 6 mak alik umah ul 7.....

"long, mak suh siap nanti mak alik bawak mak gi pasa malam naek motor"jaja pink pinggiran bersore....(adek aii yg bongsu)
patot la mak x reply mesej , kan besday maxis bg sehari free call...huhu, sy sebagai penggun CELCOM amatla suke sebab call free selama SEMINGGU...heheheeee

"okies"
"wehh, aku nak tido jap..645 kejut aku keh"siyes punye mengantuk uolss......
ok..ok....jgn x caye mmg tepat kul 645 si jaja nih kejut aku...kejung sebenta besama kitkat...gituklaa...

alkisahnye, nunggu la sampai ke maghrib rupe2 ade accident mase mak nak on da way alik..
"ade accident, trellar.....mati budak tuh"my mum said
"mak nengok ke"
"a ahh la.."
"x jadik la gi pasa malam, ni da kul bape nak amik ika, abah ckp xpe lambat pon leh kuar makan.."

huaaaaaa.....turun awal ropenye x jadik gi pasa.....so gegas2 gi amek ika alik keje....
awal lagik, round2 la keliling kilang tuh...masyaallah anjing siot neh ade lagik..ok uolss klu nak tau satu ari tu kite anta ika gi keje....siot gile bole anjing tu kejar, da la naik bukit..seb baik pakai gear 2...aduhh, dan semenjak itu jugak la mmg aku anti gile bapak kat anjing tuh....

da settle amek ika, alik nengok abah da sampai umah...lapa banget dehhh....huhuuuu
dalam kul 1o cenggitu siap2 kuar la weolss sefamily nak cr pasal...huaa, cr makan laa...yehaa

abah : "makan katne?"
mak: "kat nak gi kunang2 kat highway"
kami adek badek : "yehaaaa!!!!!!!(dalam hati ok...hahaaa)


harus la gamba acik dolu kan yg menghiasi malam yg begitu vouge...x gituk??kawan2..heheee

ni mak n abah acik yg terchentaa...

acik n jaja pink pinggiran..(jgn mara wokehh)
haa..abaikan muke aku yg tembammm :) (sambil xleh trime hakikat..ngee)

ika n Lyn yg kusyuk makan...
KungFu Char.....masen sedikit....tetumpah garam barangkali.. :)


Laksa Kedah...Mangkuk yg amat punye beso....


da settle sume...erkkkk(dgn nada perlahan)..konyangg :)
gamba makanan laen2 amatla tidak sempat nak amek...yela uolss, gamaknye dah lapo kan....bole??hahaaaa....
so far...ok laaa laksa yg kite makan tu pon not bad...sedap....abah makan nasi lemak sotong..mungkin sedap sbb abes dan nampak menyelerakan....mak makan char kueyteow, aja makan mee hailam, ika mkn mee sizzling n Lyn mkn KungFu Char tu kan...sume nye ok xde pape masalah negara...
tempat die pon sgt la selesa...nyaman dan bahagie(bole??)ade band nyanyik2...siap tepok2 lagik tau..hahhaaa.....dan yg penting, MAK yg blanje wokehh....Ringgit Malaysia yg dikeluar kan smalm tidak sampai RM100...bERbaloi...tp xleh la nak serang selalu...x gituk??yeaaaa :)
THANKS MUM....nnt banje lagik tauu...(lempang diri sendrik..)


siap2 makan udah pukol 1130.....jum balikkk uolsss :))))HUARGGGGGHHHHHH:))

WESAK DAY yg BESHHH...huh!!!

Salam...slamat pagik sume....
huh...da tau da mesti la pepagik ni xdek org keje kan..kan....arini kan wesak day..
ape kehal nye anda nak keje ye dak....tp masalah nye ACIK kOJO wehhh........
setelah ditolak ditambah dan didarab cuti yg telah ditetapkan tdk termasuk wesak day....huh, mmg yang ado...pape pon sy syg opis sy..(blingg..blingg.....)

HARI INI SAYA ADALAH BEKERJA...

SAYA ADALAH TERAMAT SUKE...YEHAA

Jumaat, Mei 08, 2009

Tahun menambah anak......

Hamboiii...tajuk xnak kalah uolss...okies, ni xde kena mengena dgn sy yg blm di kategori ibu2 mengandung wokehh...gile uolss, x kawen lagik ok..sile2 la risik.hehee...

mcm ni....di tengahari yg indah lagik ceria ni kan ternampak la dak "abdul hannan" aka junior acik kt poli dulu online kat YM....


gamaknye nampak la status beliau yg kiut sgt "selamat ari jadi sayang.."ewah2 kamu dek...heehheee



setelah itu berborak la kami bagaikan x jumpe 10 tahun da uolsss....ahaksss...tanye2 la keadaan kengkawan die...poli dan lecturer...fuhh...seronok acik dengo Pn Nurul Zakiah da bersalin..but lupe plok nak tanye girl or boy...


anan kate yg byk lecturer mengandung skang ni Pn Fiza br 3 bulan, Pn Rohaida da 5 bulan dan jugek Pn Zaleha pon 5 bulan...Pn Ajisa x dapat dipastikan...anan x bgtau....seronok kan..dengo org dapat anak baru, adek baru...bini baru jek org x bape nak gemor..kan..kan....jgn nak mengades wokehhh..hehehee....



Ape2 pon walaupon theyolss x bace pon blog acik ni haa....acik jugek ingin mengucap kan tahniah berbakul2 pd lecturer2 kesayangan hamba tu sume...semuga anak2 yg bakal lahir itu akan menjadik anak yg soleh n solehah..amiinn... :)))




ni la die dak annan(kiri) belah kanan adalah asmar.....
eceehh...da mcm puteri gunung segantang gitukk.....dak2 junior acik mse kat poli dulu sume ok..x kire la perempuan ke laki ke..sume okies....
cume mestila ade sket kan x ngam..overall sume miut2...huhuu :))

so pade adek2 sume blaja le rerajen wokehh...jgn gediks2....smuge bejaye dunia akhirat.. :))

HEPPI BESDAY MUM.... :)

Salam sume....
ok..today ma mum besday..nothing yg meletop sebab ma dad pon outstation...maybe die da wish kot kat mak...kesian kat mak, anak2 da keje pon x dapat nak celebrate besday mak kan...emo japp...uwaaaa...uwaaaaa.....

about my mum :
mak diberi name Hasnah bt Lip, dilahirkan pd 8 Mei 1966..wokehh..jgn wat2 terkejot(tekejot ke nyah..ai agak2 jerk.huhu) mak acik mmg mude lagik..gituk...so this year umo mak bersamaan 43 tahun..sebaya k ngan abah...mak seorang yg penyayang, baik hati(bukan bodek wokehh..) dan GARANG...(huu..takotttt........)tp garang tu mase acik kekechek dulu ar..skang ni da meningkat mude remaja still lagik garang tp sporting dan memahami.....

Berasal dr Kuala Selangor dan mula bekerja di Kilang Zaitun(klu x silap la..sobab eh maso mak den mulo kojo mano den ado laie.....kannn...)
mude uolsss da keje ok...dlm belasan jugak la....dan alkisahnye gaji permulaan amat la ciput....sgt2 tau uolss...x maen2 gi tanye mak aii klu ndak caye....>>>
keje dan keje dan keje dan becinte....wehh mane la acik tau ngan sape...tau2 je acik tau die kawen ngan abah...(hahaha..mmg la klu x mne nak dapat aku kan...)
disebabkan ekonomi keluarga kite x kukuh dan ma parents br nak pelajari kehidupan kite ni didudukkan di umah nenek(aku cite je tau...kesahihan kenala tanye mak aku sendrikk...)
tp every week la ma parent jenguk or bawak alik umah kat selayang...
ok..ok walau ape pon SY SAYANG MAK ABAH SY...(gediks ke??jeles erh...huhuuu)

wehh...gile manyak klu nak cite kesah family kite kat sini...sket2 dah la wokehhh...nak citekan pon pasal mak kan...harusla pasal mak jee...hehehee.
dan yang paling penting yg acik duk merespek mak ni sebab nye kamu mengate je la ape pon....paling x pon die duk kate "biar arr" paling abes pon die mengomel2 ngan weolss adek badek..ok la tu ye dakk...dari bencik membencik org pastu bomoh2 kan..ade ke patot??patot x anak2?? dengki yg amat kannn...mencik ko....hahaaaa
dugaan demi dugaan dan rintangan yg mak hadapi...muge mak tabah kan....anak2 plak still wat hal...x matang lagik la tuh..(except me....walauponn yang adooo!!)

tiap1 ari ulang alik dr gombak ke Klang sebab nye mak n abah acik ni koje kat DONA....udahh2...x payah nak nyanyik...hehee....
DONA....lalalalaala....DONA...lallaaaaa(haku pong da lupe lagu tu camne...huhuuu) dan tiap2 ari jugak la acik ni haa dubb dabbb dubb dabb dlm dada ni sebab nye uolss tau la kan jalan jauh...so doa yg mengiringi setiap perjalanan muge2 selamat pergi dan selamat balik...payah kan..sedey kan... nak carik rezeki...

harapan acik ni haa.nak sgt nengok mak abah toksah susah payah keje....jual goren pisang je kek bawah umah den ni haa...murahkanla rezeki hambaMu ini Ya Allah..... nak sgt...sian mak n abah ari2 keje...
anak dato mana la nak minang aku neh...(gitulaaa klu perasan lebih melanda dirik..larikss)..

ape2 pon....PN HASNAH aka MAK SAYE!!!
SELAMAT ARI LAHIR, MUGE PANJANG UMUR MURAH REZEKI MELIMPAH2....BAHAGIE SELAMANYE, KESIHATAN YG BAIK...DAN SEGALA2 KEBAIKAN...AMINNNN

p/s:
mak, jadik x nak banje makan kat kunang2??heheehheeeee......


Birthday Music

and


Mother's Day
New MySpace 2.0 Layouts

selamat ari ibu juge utk mak kite dan sume ibu2 kat luar sane.....tuk kak zura(ibu akil),bakal ibu kak lissa, Auntie Marina, MummyFaiz, kak VP(mama alesha n an-nisa, kak MV, dan sume2 la ibu2 di malaysia wokehh.....muahh..muahh...opssss...x lupo jugak pado mak angakt aka mak acik ichaamm, Acik Zainab...>>>@

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini