Jumaat, Oktober 21, 2011

ALHAMDULILLAH

Alhamdulillah, rezeki syarikat makin melimpah ruah.
Arini pun gi meeting kat Petronas Chemicals. Ya Allah, Syukur Alhamdulillah atas rezekiMu ini.
At least kalau syarikat ada untung banyak, staff pun dapat la rasa kan MUDAH2AN ye..

Bos cakap, insyaallah ada rezeki sket untuk kite sume nanti..
Aminnnnnn...

Tak sabaaaa ni..
Dan tak saba jugak nak terima kawan2 baru(contract2 staff) dari Petronas Chemicals yang akan join ELITE VENTURES ni.. Kami tunggu uolss!hhehehehe :)

* Windu nak wat keje menimbun cam dulu2 masa baru2 masuk keje! Ceh! Japgi byk sgt, merungut lak kan. agagagaggaa.. Takdela, mmg windu k. ahhahha :P

So Kawan2 sume, kite tunggu je la ye berita2 yang best2 itu.. Insyaallah :)

Tahniah Paish...

Lately selalu mimpi die. Nape ek? Orang cakap kalau kite mimpi org tu maknanye die rindukan kite? Ya ke? Erm tapi pada hakikatnya dia dah bencikan aku sgt2 pn. Pelik kan? Apa salah aku yang maha hebat yang wat die btl2 bencikan aku. Macam2 hal la kan, padahal EX2 aku yang lepas (ewah.. mcm ramai naaaa.. ahaha) waima dah clash kami still contact each other. Sebagai kawan pun dah ok, sebab wat pe kite nak bermusuh. Dah tak ada jodoh la namenye tu kan. Tapi takpela tu hak dia nak bencikan aku or buang aku jauh2 dari idup die.

Lame dah tak call ibu tanya khabar, semalam ade balance2 kredit yg lame dah tak digunakan aku pun call ibu. Dengan suare serak2 hehhee, selalu je aku tak sihat kebelakangan ni. Sedey tol. Tapi alhamdulillah syukur, penghapus dosa2 kecil kan. So, dah call tu aku jenis macam selalu kaku x tau nak cakap ape ihiks. Ibu tengah kemas umah, adik ibu nak datang. Sian ibu, sampai selsema. Terketar2 sore menahan sedey, erm... Aku kan memang penyedih orangnye. Seriusly memang aku dah sayang femili die mcm femili aku. Aku still ingat ibu cakap " WALAU APE PUN JADI ANTARA KORANG, ZILA TETAP ANAK IBU" terharu kan. Laju je airmata aku jatuh time tu hek3....

Kakyong bagitau yang PAISH dah nak bertunang. Tahniah DIK! Ko langkah JENDUL la ek, ahahahhaha.. Dengarnye January nanti. Mengantar kat Baling tu, umangaih jauhnyeee. Syokla kite berjimba jimbun nanti ye. Insyaallah ye Ibu Kakyong, Murah rezki, panjang umur kita ikut la Ibu anta pais tunang tu. hehehe :)
Kite pn rindu sangat kat ibu neh, rindu masakan ibu (cehhh..ingt makan je kannnnns) Tema Merah tu makngah! Tak saba nak tunggu 2012 la camni hehehhe :)

Erm, kakyong cakap badan die dah SUSUT sket. Aih, aku yang sedeh banyak2 nape berat die yg turun???Hamboi... aku gembira makan byk ke?alalalalallala.... Kite doa yg terbaik la ye sume.. Aku pun dah tak rasa ape2 pasal hal ni. Rileks dulu, dan berskandel byk dulu kot br fikir? boleh ke?ahahahhahhaha!!
Pape pn, bile dah smpi jodohnye pasti akan tiba kan?kita hanya mampu merancang kan?Allah dan tentukan segala yang terbaik untuk kite sume. Mudah2 an kita ditemukan dgn insan yg benar2 menghargai kita, membimbing kita ke jalan syurga Insyaallah. Amin..... :)

Tak sehatt!!Awat lameeee sangat jam ni berjalan ahahahhahaa... Tataaaaa :P

Ahad, Oktober 16, 2011

Jangan bersedeh :(

Berdiam dari menulis di blog, mesti ada something kan. Rasa sesak je dada kalau kita simpan dalam hati tanpa berkongsi dengan org lain, tapi kalau kite nak kongsi dgn org pn susah jgk takot org tak selesa dengar masalah kita lagi2 ia melibatkan cinta or femili kan?


Harini dah 22 hari aku dgn Ady dah takde pape, tapi still ada rasa rindu nak mesej, nak call lagi2 bila tengok kt pesbuk dia upload gamba celebrate besday linda. Ya Allah, seronoknye.. Lagi seronok kalau aku ade skalik ye dak? hehhehehe.. Bertuah dorang ade Ibu Ayah yg sporting dan baik, aku juge dapatla rase bahagianya tu walaupun sekejap.



Tapi aku yakin, bersebab kenapa sume ni berlaku. Ada lagi yang terbaik yang telah ditetapkan oleh Allah. kan?Aku hanya tumpang gembira melihat kegembiraan dorang tu. At least aku xde ase tersisih sbb Ibu, kakyong selalu tanye khabar selalu bg semangat kt aku. Tapi hati sape yg tak sedey kalau kita dah mengenali ahli keluarga, dah gembira tuk hubungan ini and last terputus jua. Tiada jodoh kan namenye.



Bile dah jadi cmni, peratus kepercayaan aku pada lelaki kdg2 da kurang. Lagi2 bile nak mengenali ahli keluarga kan. Aku ingat ini keputusan aku tuk berjumpa ahli keluarga adalah tepat, aku dah xnak main2 dah. Kali ni memang serius, akhirnya aku jugak yg terpaksa menangung semua kesedihan ni. Ya Allah, kuatkan lah semangat aku ini Ya Allah..



Aku bersyukur sebab walau jd cmni, aku masih menjadi sebahagian dr femili dorang. Tapi kuat ke aku nak berhadapan dgn org yg penah aku syg? Ibu ade jgk ajak dtg sane. tapi bile aku tau Ady tak keje tak patutlah aku nk terus2 menyibukkan diri ke sane kan? Aku taknak dia rasa tak selesa, dan terpakse jauhkan diri sebab ade kt situ. Aku kan cengeng!ahahha Pasti nanges la.. uhuk3...



Ya Allah,

Kau berikan kesihatan yg baik utk Mohamed Aidy Hafiezy, murahkan rezekinye, tetapkan imannya, jadikan dia anak yg soleh, berikan kebahagiaan utknya dunia dan akhirat. Mudah2 an die dapat ape yg dihajatinye.



Aku tak layak nk doakan keburukan tuk die, sesungguhnya aku jua insan khilaf yg byk lakukan kesilapan. Muge2 segala dosa2 aku, Ibubapaku, keluargaku, saudaramaraku, Keluarga IbuAyah, diampunkan. Amin



Dah banyak kali aku bersedey pasal cinta, yang aku mohon pada Allah agar berikan aku kekuatan kali ni agar aku tak putus semangat! Aku perlu teruskn hidup, aku bole hidup tanpa cinta. Mungkin masa tidak sesuai lg utk aku fikir pasal cinta ni. Jasa MakAbah membesarkan aku pn tak terbalas lagi kan. Mudah2an Allah bukakan pintu rezeki ku, Amin yarobbalalamin.



Eh2, panjang lebor ye aku merapek. hehehehe.. Harap korang jgn busan lak ye. Just nak luahkan ape terbuku kat buku hati ni haaaa.. ehheheeh :)



Jumpe lagi :) tataaaaa

Isnin, Oktober 03, 2011

Windunyeeee

Hye korang :)
Gile lama tak hadap blog ni, sian die kan.
Tuan tanah kebizian + kemalasan +kefrustan + dan seangkatannye hahahaa!
Dem la. Orang lain dah beratus entry, aku baru terkedek2 nak mulakannya semula huwaaaaaa

Japgi ah update alik, kalau rajin.
Babay! ahahaha

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini