Rabu, April 27, 2011

Pakcik Dan Kepsi

Lokasi : KFC Pendang

cashier : assalamualaikum pakcik..

pakcik : walekumsalam..err.err.

cashier : makan sini ka bawa balik?

pakcik : makan kat sana.(tunjuk meja)..patot ramai..pakat duk makan kat sini..

cashier : err..maksud saya..makan di meja dalam kedai ni atau bungkus bawa balik?

pakcik : ooo..habes tu kalau bungkus tak bawa balik.dia terbang balik rumah pakcik seniri ka.bungkus.

cashier : err..ok..pakcik nak set yang mana?

pakcik : yang setsi ada tak??

cashier : err..maksud saya..pakcik bule pilih set set yang sedia ada kat belakang saya ni.(tunjuk).ada yang 2 ketol ayam.ada yang 3 4 ketol..dia sekali dengan ayaq..bla bla bla..

pakcik : pakcik nak beli ayam setengah kati ja.makcik hang nak buat serunding raya esok..

cashier : pakcik..kat sini juai ayam yang dah siap digoreng la..bukan mentah.

pakcik : kalau camtu..beli teloq ayam dah la.depa kalut nak buat kueh tart..aku mana reti nak beli barang kueh camna..haru btoi.

cashier : errr..err..teloq ayam pon takdak..yang ada ayam goreng ja..makan ratah cicah dengan sos camtu ja..

pakcik : hang pilih ja la yang mana pon..ishh..pakcik tak reti nak pilih pilih ni..yang mana pon takpa.

cashier : pakcik ada berapa orang kat umah?

pakcik : pakcik sorang.anak ada 4 orang.makcik hang maseh sorang..

cashier : ok..kalau camtu saya bagi pakcik dinner plate 2 ya..air nak air gas yang mana ka?

pakcik : huuu..pakcik takleh minum ayaq gas ni.satg reja kentut..angin..teh o suam ka kopi tarik takdak ka?

cashier : takdak..takpa saya bagi milo ais kat pakcik.ada nak tambah wedges ka?

pakcik : huu?natang apa tu?

cashier : kentang goreng.senang creta..cucur ubi.

pakcik : ha bule la..bagi cucur ubi seringgit cucur pisang seringgit..campur..kerak boh lebih..

cashier : err…ok ok..(segan layan)

cashier : semua sekali RM 34.50..

pakcik : tu dia aih..mahal gila..ayam berapa ketoi?(buka plastik tengok)..6 ketoi ja sampai 30 lebih..p market bule beli ayam 3 ekor.tak mai dah.(buka wallet bayaq)

cashier : err err..terima kaseh pakcik..datang la lagi..

pakcik : tak kelapaq mai dah.

~Orang tua tak makan makanan segera, sebab tu sihat tak de penyakit. Mana la tak terkejut dengan harganya

KREDIT : Gempak.Org

Acik pun Nak jugak weh!

Kenal ke gambo sape?
Weh. Best nye..... Sampai ati ke korang nak makan kalau camni. Cantik kan??

Gamba Putera William dan Bakal Isteri dijadikan Pizzaaaaaaa :P

Ce buat gambo acik lak, pasti Laku! Ferasaaaann jap ahahahaha ..


tetibe acik jumpo ni lak. Umangaih, kalu kat mesia orang kawen kasi bungo telo, kek dan lain2. Uols, tengok theyols kasi pe? malatoppp gitu.. yang pizza tu yo acik nak...Ini taaakk ek! ahahahahaha :)

Ce cite Ce cite..

Kebelakangan ni nama Usop WIlcha atau nama sebanarnye Syed Mohamad Asri (Shy8) menjadi sebutan. Eceh, ayat skema ko acik! Sampaikan dak tecik seblah umah acik tu Si Fara Yana leh hapal dialog dalam cite Hantu Kak Limah Balik Umah tu weh. Adoi.

Acik saje nak tepek gambo Si Usop Wilcha ni untuk tontonan uols. Minat tengok, tak minat ape ku kesah kan. kan. ahahahahhahhaha.

Usop Wilcha 46 tahun telah mendirikan rumah tangga pada tahun 2008 dengan Noorafiza 28 tahun dan telah dikurniakan seorang anak lelaki.

Umangaih. Kelas ko Usop.... ehehehe

Semuge berbahagia ke anak cucu la ye. ewah. Ucapan macam untuk pengantin baru jerk.


Usop Wilcha bersama Isteri dan Anaknya. Syed Caliph Umar alololo, cumeii weh.


Idak ler awok sangka, Si Usop Wilcha ni rupenya bekerja sebangai Pengurus Komunikasi dan Korporat Syarikat Tanjung Offshore Berhad. Bukan Penari Kebudayaan okeh. Ngeh3.......


Dengarnye, nanti ada cite baru. Husin, Mon dan Jin Pakai Toncit. Tak sabo awok nak tunggu pecoh panggung. Ce cepat! Ce cepat! ahahahahhaa...

Isnin, April 25, 2011

Ketika mereka masih muda

Last week, mak sebok cari buku bank abah tapi idak ler jumpe yang jumpa nya khazanah2 alam yang dibiarkan beratus tahun dahulu ( nampakkk no menipuu nyeee.. )
Banyak weh gamba lawak2 mase kecik, acik tak sempat lagi nak scan kasi jaja kat kat sini kan.

Alolololo....Nomeinyeeeee ALong ni. Ni dak Danial Firdaus yang nomei mase kecik, tapi dah beso ni comel la jugak. (eceh..kang ngajuk lak. ahahahaa) Gambo ni masa dorang duk kat pinggiran lagi tapi skang dah duk putrajaya, Danial pun dah umo 9 tahun, dah ada 2 adik dah. ehehehehe. Danish dengan Delisha pun Comei jugakkkk.. Gambo je tadek. :P Muah3!!


Ahahahahhahhahhaa.. Jangan gelak lebeh2 karang sentap makcik2 3 orang ni, Gile lawak weh mase gamba kite kecik2. Tengok je la gamba adik acik yang kecik skalik (Pakai baju kurung biru) plawok plawok plawok. agagagaga...

Mengigau ke uols tido tatkala melihat gamba ini adik2 ku?

Patu gambo Abah masa muda lagi ni. Masih berisi lagi, sekarang dah slim sket. eheks!


Mane gambau kau Acik??????

Eceh.. Takyah la menjaja gamba acik lak kat sini kan. ahaha Tak sempat lagi beb nak scan nengok la nnt senang2. Gambo mak pun tak sempat lagik, nak gi selongkar peti besi jap nak carik gambo terbaek dari ladang!

Jumpe lagi uols. :P

Kepalsuan Telo Mu. Meragui hatiku..

Korang,
Laju2 je klik nak tengok telo sape palsu.
Ehh, bukan Lu*** ok. Acik cite pasal telo palsu yang mereka gembar gemburkan itu hari.
Acik terjumpa lak gambau perbezaan telo palsu dengan telo betul, scary uols.
Ade jugak la rase takmo makan telo tapi..............
Dah febret uols, nak wat canne kan? ce cite ce cite........
Uols layan ler dulu pe yg beza nye ye..

Gambo 1 : Palsu : Takde ruang udara weh. Bulat je sume tu.
Asli - Ada ruang udara bile kite kopek tu an. gituk la

Gambo 2 : Palsu : Ujung kanannye bulat penoh
Asli - Ujung kanan nya macam rata sket utk ruang udara tu kan.

Gambo 3 : Palsu - Ade selaput. yek yek! aku tambah sendiri ye ahahahha
Asli - Takde selaput ok, terbaaekkk punye. :P

Kat malaysia takde an?Ke acik yang ketinggalan zaman?
Adoila.....Macam2 hal la an, bertambah maju kecanggihan teknologi lagi macam2 menda dorang leh palsukan. Silap2 esok lusa, ayam, kambing, kuda, itik, sume dorang leh palsukan. Bayangkan kau makan ayam palsu weh, tak bergetah uols?ahahahahhahaha....

ps : Kalau acik plak dipalsukan??Ayaaaakkkkkk.... Habes getah2 kt malaysia ni nk wat "Acik Palsu" miahahahahaa..

Rabu, April 20, 2011

Acik CUN?

Last week dapat Email dari Nuffnang, mike kasi acik pass percume untuk tengok wayang cite apa saje.
Huyooooo.. Gembira giler, Thanks Nuffnang and TGV Cinemas sebab kasik hadiah seprise ni for besday Acik.

So, bila dah reedem kat Nuffnang(Mekaseh Edy sbb tolong collect, kono belanjo edy mekdi lak nnt haih..ahahaha) dapatler pass tersebut pikio nak nengok bile. Sekali tibe2 akai ada mari la. Mesej Mak, jumssss ke Wangsa Walk. Mak acik coti sebulan uols aritu, Kesian beliau duk umah sensorang. eceh..



Maka, setelah berbincang2 keluarga. Weols pilih nak tengok cite CUN.


Memula nak tengok DILARANG MASUK, ate minat cite romentik kan. Harus la pilih Cun ahaksss...

Pada pemahan acik la ek, filem ini mengisarkan tentang seorang Artis Glemer, Luna (Maya Karin)juge pengacara rancangan Gosip MELETOP yang asik la mencari gosip artis. Tapi bile Boipren die (Jihan Miskin) kantoi dengan Si Marsha depan mata dia, jadinya frust ler. Kira nak bawak diri, si Luna ni ikut la Mekap artis die si Tom( Faezah Ela) Balik kampung, Kedah kalau tak silap acik. Kat situ la dia jumpa si Remy Ishak dan lain2.

Wah Feeling romentik acik weh, nasib mak kat sebelah. eceh2! Kalau Si Gemok kat sebelah kau nak watpe Acik!ahahahahhahaa.... (Ape lagi.. Lempang muke die kuat2 la. ahaks!)

Bagi mengkeme2 yang suka melihat keindahan alam, sawah padi moh ler tengok cite ni. Besh weh.. Pastu, semangat kekeluargaan yang amat baik ditonton. Moh kite... :)




2 orang bedah ni ha. Gile Bizi bodi, kelako siot. Macam superman die naek moto, dah la seksi meksi. tapi mantop ar kelako. ahahahaaha


Si Bedah 2 orang ni lagi( Acik lupo pulak haa namo duo orang ni. Carik sendiri la ye ahahaha)



Manis, adik Remy ishak. Macam dak lembab2 sket tapi suwit. Akrab beb nak si Kembang ( Eh pesal namo kobau lak acik ingek namo manusio tak ingek?! agagaggaaa)


Encemm nye :P



Layan gambo uols.

Luna tengah pujuk Manis balik umah sobab eh majuk kek abang yo. Comei je :)


Pengorbanan si Kuntum(Tom), acik cam kesian je kat si tom tu. yelah dari kecik suka kat si Laki tu, tapi bile nampak si artis ni terus jatuh cinta. Sangat Tragis beb, kalau acik?! yang adooo.....Kite sayang orang tu kan?mestilah kena terus terang beb. makan hati berulam jantung lak nanti, koser makkkkk :P


Kesimpulannya, cerita ini sangat sesuai ditonton oleh semua lapisan masyarakat. Tadehal, sangat suwit. rase nak pi tengok lagi jerp. Si Buncettt, lanje gua tengok cite ni beb.. hahaha


TERIMA KASIH LAGI SKALI KAT NUFFNANG & TGV CINEMAS. Thanks a lot!

Love uols..

::Kite CUN tak??mestilah kan?Windu Danish!::


Nota Acik pun CUN gak :

Lame dah tak berjimba dengan si Kembar ku Lela.ahahahaha :P

Jom tengok wayang beb. agagaga

Isnin, April 18, 2011

Astro Byond PVR (Bahagian 2)

(Review) Sudah hampir 2 bulan Astro b.yond PVR menjadi peneman dan penghibur kami sekeluarga. Jika kami terhibur, tidak mustahil korang jua akan terhibur. Jadi, jangan tunggu lama lagi. Langgan Atro B.yond PVR sekarang juga. Untuk bahagian 2 ini, saya ingin berkongsi kegunaan 4 button yang akan mengubah hidup anda sekeluarga :) Record - Anda boleh merekod cerita kegemaran anda. Untuk cerita yang berepisod anda boleh terus merekod keseluruhan episod tak perlulah anda gusar terlupa untuk merakam cerita tersebut. Anda boleh merekod 2 cerita serentak. Anda juga boleh merekod sebanyak 290 minit, banyak kan? Play - Setelah merakamkan pelbagai cerita kesukaan anda, anda boleh memainkan nya bila-bila masa sahaja. Pagi, petang siang malam terserah anda. Tak perlulah anda bermasam muka disebabkan berebut hendak menonton cerita kesukaan.
Pause - Tengah syok-syok menonton, terasa hendak ke tandas?ataupun mahu membuat sesuatu?tapi takut terlepas? Jangan risau, tekan sahaja butang "Pause" di remote kan dah selesai masalah.

Jika kita sedang menonton rancangan live juga kita boleh tekan "Pause" . Sangat Seronok kan? hehehe
Rewind - Kadang-kadang part menyeronokkan, kelakar, dan sebagainya kita mahu tengok berulang ulang kan? "Eh, Si Jozan tu nyayi kelako. Nak tengok lagi sekali ler" (masa siaran berlangsung) Jangan risau, senang saja. Tekan sahaja butang Rewind. Mudah kan?Kalau nak lajukan pun boleh. semudah ABC. Kate ko.. hehe


Uols,

Anak jiran acik sebelah rumah selalu datang rumah, dia cakap "ite nak engok tu.(sambil buat tangan usop wilcha) ce cite..ce cite.."

Eceh, macam taknak hampakan harapan kanak- kanak la kira nya kan? ehehe..

Sambil tengok rakaman tu, sambil le mengajuk apa yang ucop tu buat. ehehehe..

Nak2 lagi, die suruh ulang sampai 10 kali. Tengok?hebatkan Astro b.yond? Kasi aje anak2 remote suruh mereka ulang sendiri, Jenuh.. :)



Nanti le, kita sambung lagi ye. :)

Pengapet Lelaki Dan Perempuan Diperlukan

Ai uols. Acik nak tawen, si acik iklankan ler jawatan kosong. Sape berminat buleh ler mohon dengan segera wokey. Ahaksss! Aje Gile ko nak iklankan pencarian pengapet kat website. Orang serbu ramai2 nak cari koje. Tengah2 eksited cari mane sesuai kerja tetibe nampak ini iklan, tak berbulu atas bawah uols! Sabo je la ek. Tak pernah acik nengok org sehebat beliau ni. Glemer ke uols? Nak carik pengapet sampai iklan2 kan bagai. Kelasssss kau maria... huhuuuhuh Ps : Eh eh....ni bukan acik k. Koserrrr nak iklan cmni.. Mtk tolong je nan sape2 yg sudi kanssss... ehehehee :P Meh ler, sign up jadi colan2 pengapet acik! Veranganss Artis kau Labuchee..... :P

Ahad, April 17, 2011

Terima Kasih Rakan Rakan...

Wah lame sudah tak mengaruts di sini. Terima kasih uols sebab sudi link kt Blog Acik.. Japgi kalau mase free acik link mengkeme2 balik ye. Muah3!! Love uols... :)

Selasa, April 05, 2011

Astro Byond PVR (Bahagian 1)

(Review Astro Byond PVR) Ingat lagi masa rakyat malaysia sibuk dengan Akademi Fantasia 1, kami sekeluarga sibuk menumpang rumah jiran nak tumpang tengok AF. Kasihan ye dak? tak mampu lagi gituk. Tak lama tu Kotak Astro tu jadi penghuni jugak kat rumah tu. Tak payah lagi nak buat muka seposen bila tiba hari sabtu. eceh! Rezeki tahun 2011 ni, Astro Byond PVR pula menjadi penghuni rumah kami. Sangat seronok la kan, terima kasih Nuffnang dan Astro kerana memilih saya diantara 10 pemenang yang memenangi Langganan Percuma selama 1 Tahun Astro Byond PVR, sudah tiba masanya persaingan hebat sedang berlangsung di pusingan kedua untuk memenangi Tiket Melancong ke Sabah. Layak ke ni? Cuba nasib la ye, ade rezeki. Alhamdulillah. hehehe..


Apa itu PVR?

~PVR ialah "Personal Video Recorder". Dalam erti kata lain, Perakam Video Peribadi. Kita boleh RAKAM kesemua cerita kegemaran kita tidak kira masa, tak perlu gusar bila cerita kegemaran sedang ditayangkan kita berada di luar. (eceh...nampak tak keseronokkannye?heheh) Banyak kegembiran, kemudahan tentang PVR yang saya nak kongsikan bersama. Jumpa bahagian seterusnye ye ye ye.. :)

Isnin, April 04, 2011

Hepi Besday To ME yang ke 18..uhuhuhu

Eceh, nak lotak gamba feeling kurus yo..Takut tak muek lak Belog ni kang kalu lotak gamba acik boto2 kanss?ihiks.. Today bersamaan 4 April 2011, Genaplah 24 tahun acik bernapas di muka bumi Allah ini.Syukur Alhamdulillah atas nikmat yang telah diberikan. Dah bosa dah anak Cik Amin nan Cik Nah ni haaaa.. kui3. Walaupun lately banyak bona peristiwa2 sodih menimpo acik, acik bersyukur sobab masih laie diberi peluang untuk melihat dunio ni. Alhamdulillah, mungkin kesedihan2 itu la pembuka bagi beribu2 kegembiraan yang akan acik tempuh pada masa akan dtg kan. Syukur.. :) Duk termonung ingatkan zaman kocik2 bosa polompang gogasi, tegolak2 sorang. Acalawak je, (eceh....bile tibe ari jadi je sume nk rewind kisah2 kecik2 kan..) Fedulikkk la kan.. Standart cite la orang kate... Dari Umo bape hari tah, Mak Itam dah take Over jage acik sobab eh dio takdo anak laie, pastu kan mak apak acik kojo.. Lepastu, duk nan Nenek plak. AlFatihah tuk Arwah Nenek,Atok,Tok Tan,Tokna,Onyang,Yop,Makngah dan semua keluarga2 kita yang telah meninggal dunia.Smuge Roh mereka ditempatkan dikalangan hambanya yang soleh dan beriman, Amin... Sampai la umo 9 Taun, duk bawak tiak nenek tu.. Kehulu kehilir jadi bodigad nenek. Careeee tak cha??(macha...) uols la macha..ahhahaa..sory2, jgn kasi lempang..kasi adiah takpe. :P Lepas nenek meninggal dunia, acik diterbangkan balik ke Australia. Ceh, nampak nooo menipunyeeeee... Alik duk dengan mak apak acik la, di taman pinggiran, bt caves.wah, penuh maklumat! :P Cam tak caye je, budak pompan yang suke melawan cakap nenek die pastu suka sentap duk bawah pokok jambu depan umah tok ketua tu dah besauuuu, dah leh tawen da weh. eceh2!gedik la tu kan. Trime kasih syg2 ku yang telah penuhkan wall pesbuk wish besday. Terharu tau kite.. Malam tadi dimulai Si Ibu Iris wish, pastu Rakan Cemolot Acik Neena, pastu Zured..weh mak hayam, luv u la....Adik2 ku, siap mesej padahal kt sebelah.. Paling sentap dikala 12++ tengah malam mak nyanyik laguk besday, Mekaseh la sume ye.. hehe.. Pagi tadik Mummy Sally call siap nyanyik2.. Mak aih, kek mane??asek nyanyik2 je kan? (Cehhhhh nak mendemand je keje kan...ahahahaa) MEKASEH JE YANG LEH ACIK LEH BAGI.. NAK KASI FERRARI SORANG SEBIJIK TAK CUKUP LAGI 4.99 SEN. TUNGGU JE LA YE.. NGEH3.. Yeahhhhh...kite da beso, leh tawen...leh tawen... Sambil loncat2 n tepok tangan.. (Jgn ce nak membayangkan k...Acik lepuk montot korang kang.. heheheehee.. :) Doakan kesihatan Acik ek korangggg... :) Love uols! Tataaaaaaaa..

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini