Khamis, Mei 27, 2010

Akhir Cerita......

Kamu,
Waktu mula2 kite jumpa,
Pandang pn kamu taknak,
Yela kamu ada rupa,
Kite hanye insan biasa.
Selalu kite berjumpa,
Kamu bukan tau kita ada hati kt kamu,
Sebab kamu ada org lain,
Tapi kite x kisah,
Tetap suka kamu....

1 hari,
Kamu kunun2 nak ngorat kita,
Mestila kita suke,
Bahagia sgt,
Tapi tak lame,
Kamu kena balik tempat asal,
Banyak keje kamu kat sane,
Kite siang malam Doa,
Kesihatan kamu,
Kebahagiaan kamu,
Tiba2 kamu ckp kamu anggap kita adik,
Tak Lebih,
Kite dah tau kamu da jumpe org laen,
Org yg kite kenal,
Kite btl2 kecewa, Ya Allah....
Hati kita remuk kamu tau,
Tapi sbb kite ade kawan2 kite ok...

Da Lama sgt,
Kamu buat2 salah anta mesej,
Tanya khabar,
Kamu carik kite,
Kamu mintak maaf,
Kamu rayu,
Terima Kamu Semula,
kamu tau Kamu Kejam,
Kamu x reti menilai erti Kasih Syg,
Kamu silap Percaturan,
Kita terima kamu,
Tanpa Menyoal sepatah soalan,
Ya Allah, Syukur dah terbuka hati kamu tuk terima kite...
Alhamdulillah......

Kawan2,
Byk dah tau pasal Kamu,
Dorang ok,
Rakan2 sepejabat Kamu pn tau kan,
Alhamdulillah, sume mendoakan kebaikan,
Kite bersyukur sebab kamu btl2 tunjukkan kasih syg kamu,
Kamu dah Janji nk bawak kite jumpe family kamu,
Kamu nk dtg jmpe family kite,
Bahagia kan Kamu?
Allah......Hanya Engkau Mengerti segalanya...Syukur....

Sakit sgt,
Tanpa menilai sume tu,
Sekali lagi kamu beralih,
entah Ape punca,
Kamu mesej, kamu kata,
Dendam lame masih ada,
Kamu kate kite baik,
Kite layak dgn org yg lebih baik,
Kalau kite teruskan, kite akan menyesal,
Kamu tau x.......
Sedikit Kesalah pn xde dalam ati kita ni,
Sebab ape?
Sebab kite btl2 syg kt kamu,
Bodohkan kite ni?

Cukupla,
Sebab kamu,
Kite dah Lukakan Ati org yg Betul2 syg Kat kite.....
Kite Salah Menilai sesuatu,
Baik dan Buruk.....
Silap.!

Nokhtahnye,
Tlg ingatkan diri kamu,
Lupakan kite,
Jauhi kite,
Buang segala kenangan kite,
Jgn Ingat pasal kite,
Walaupun Sezarah pasal kite,
Nama kite pn kamu Leh Lupakan,
Sebab Kite Dah taknak Lukakan Ati Insan yg btl2 sygkan Kite..

Gembirakan Kamu?
Dapat tgk Kite jadi camni.....
Sangkaan Kamu meleset,
Selagi Kite ade family yg Memahami,Alhamdulillah
Kawan2 yg benci kamu,
yg Byk bagi Nasihat,
Kite takkan toleh,
Takkan Jengah sedikit pn Pasal Kamu,
Ini Ketentuan Allah......

Syukur,
Kite tau sebab kite x Bersama,
Allah da tentukan kehidupan kite,
Alhamdulillah....Kite Bahagia,
Sgt2 Bahagia........
Terima kAsih Awk......
Awk Sabar dgn Kerenah Kite....
Insyaallah,Dengan Izin Allah,
Jika kite da ditetapkan Milik awk,
Tetap Milik Awk...
Ez....Selagi namanya kita Hamba Allah,
Dan Hubgn kite diredhai Allah,
Selagi itulah, Kasih Syg kite x berubah..
Ez, saba yeh dgn perangai kite....
Thanks a lot..... :)

~oit3.....Panjang sgt Yeh?Hasil Carutan Acik arini??
Eleh....Acik boring la, sesekali nak membebel pe salahnye ye dak??ohek3.........

Isnin, Mei 24, 2010

Malam Pertama....

Salam Uols.....
Laju je yeh Klik2....agaggaa....(pasan sajork...mcm blog ko glemer acik..kahkah)
Tajuk taknak kalah uols.
Sbenarnye Acik cume nk Kabokan ke deme yg Acik dah tak sabar mau berjimba bersama mereka ke Tioman July nanti.......

Hurm....Oh my Sweet July, awat ang lambat na mai.......
tetibe ko nak salahkan bulan lambat dtg...
Jenuh acik da lapanploh kali dtg bulan...bulan July x datang lagik, ngeh3........

Gembira bab ape ni acik?
menggeletek sgt ko nak gi trip?
Ramai sgt ke kawan ko juin acik?
Banyak sgt ke duet ko acik nk gi trip?

Aahhaha, terbaek dr ladang ternakan lintah weh.....
Alhamdulillah, kebetulan rezeki carik kutu melimpah ruah kan..
mudah2 an adela rezeki anak2 nak ikot korang bertrip weh.....ngeh3...

Nota Lemak : Hati Terluka Tak Sape Dapat Obat....Hambek ko....Dr aku okeh, trossss......gaggagaga......

Jumaat, Mei 14, 2010

Lambat dah ker?

Salam Uolss...
Lambat ke dak kalu acik nak ucap SELAMAT ARI IBU?
Lambattt??Yang Hado..ngeh3...
First Nak Ucap Salamat Ari Ibu yg pada MY MUM Cik Puan Hasnah bt Lip, Lebiu Mak..(pe lagik Lanje la..hehe)
Time Kaseh jage org selama 23 taun org melihat Dunia ni,
Ampunkanlah Segala Dosa2 org..Yg baik, yg degil, yg penyayang ni(nak jugakkk...)
Kebetulan Uolss.....08.05 tu Besday Mak yg ke 44..Yehuuuuuu....
Hepy Besday gak kat Mak ye...


My Abah n My Mak...wit anak2 buah...Haziq, hariz n hasya...

Sambutan hanya kecil2 an..Sian Mak, hehe...

Abah sponsor kek dan munge..Wah3.....

Hadiah pe acik Kasik??Rahsie laaa....

Sobab Eh..Nan Addddooo...Kasik Kiss dlm hati udah ye mum...haahhaaahah

Semuge keluarga kite sentiasa dirahmati Allah, dilimpahi rezeki dan aman damai smpi akhirat..Amin.......

Nota Lemak :Asal paragraph acik cam hawaauu??huwaa..helpp..help...

Rabu, Mei 05, 2010

Pengapetan...

Salam uolss.....
Wah2...Lame beno x terjah ke belog ku nan tercenta ni..
Manyak nak cite tapi tunggu next post k..Bab Saje nk tepek gambo mekap mase jadi pengapit Wedding kak siti and abg aril 2 may lepas...uhuhu..

Layaaaannnn...
..
Somel kan..kan...cakp comel kalu tak....siap!!ahahha
Ni pn mase da nak dekat abes majlis..Ciss mase mule2 mekap tu bleh plak bateri fon acik abes...Hampeh ko Cokia...
Nice la...thank mak andam, akak pe ek name lupo lak haaa.....
Ni untuk yg simple2 ajerk..Mekap pengantin lagik malatoppp...koser mak nyah..hihi
Suke la....haissshh..
Ase nk gi belaja mekap sajerk..
Plzz...tlong sponser....(sepak acik secara marathon..ahaksss...)

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini