Selasa, Mei 31, 2011

Kenapa susah sangat?!

Hambek ko harini belog ini adalah dalam emosi period!
Kenapa susah sangat ek kita nak lupakan orang kita sayang?
Ala.. bukan nak menggedik ke hape, cume nak meluah kan perasaan je weh.
Jangan muntah lak! ahahahahahahha...

Kenape bile time putus cinta je orang ramai tak lalu makan la, sampai pengsan2 la. tengok2 "eh da kurusssss da ko...
Apahal acik tak macam tu weh??
Kalau tak dah selim seselim selimnya acik uols ni okeh! Mencik tauuu..

Die memang tak romentik!
Die memang selambe!
Die memang gile!
Die memang kuat tido!
Die memang kurang pedulik kt acik!
Die suke juin merajuk if acik merajuk!
Die kuat makan!
Die sangat pentingkan kwn2 nya!
Die sangat la emo!
Die sangatlah ego!
Die suke suke wat lawak!
Die memang suke sakitkan ati acik!
Die malas keje!
Die banyak kwn pompan yg gedik!

Tapi, why die jugak yang acik ingat?
Nape ek??
Hari yang sama acik kena air panas, aritu jugak la nothing da!
Segala2 nya sakit.
Kenapa perlu ingat die lagi?betui x??
Acik tak sesedeh mane pn..
Tapi biasalah, mane kite leh terus2 melupakan die kan.
So, slow2 la kan. tapi pedih gak kot!
Walaupun ramai skandal2 yang still ada..( ahahahah, ade ke uols!propaaaa..)

Banyak doa pada Allah.
Agar dapat lupa kat die.
Insyaallah, ada hikmahnya sume ni kan.
Jangan kesal dengan sume ni.
Ada insan lain yg terbaik utk kita kan.
Nak sedapkan ati sendiri ni uols.. huk3.

Tips nak lupakan ex camne acik oi!
meh acik kongsi sket.

1. tumbuk sambal belacan sambil bayangkan muke ex bf koang tu. ce try ahahahaa

2. padam sgala gambo, nombor ape saja yang berkaitan dengan beliau ok. lagi senang kalau xnak tuko nombo kome block kan aje nombor die. tak dpt de jeppppp..

3.Jangan gedik2 tengok page fb ke tagged ke. Jangan tau!mesti la time ni die da menggedik nan pompan laen weh.

4. Kalau stil berfren di fb, tulis status best2 sket!nampak korang hepi gile takde die! huk3.

5. Berkawan je dengan sesape weh. Ramaikan kawan. Jangan jual mahal dah! rugi beb...

Aduh tadik banyak nak share, skarang da blur kepala hotak aku ni ha..
Nanti kalau acik ingat lagik acik bgtau la ye.

Senang2 nak kasi best lagi. Cepat2 suh mak uols carikkan pasangan.. ahahahahahahha!!!!
Jom kawen weh...!!!!

ps : Semakin tenang dengan keadaan ni. dah bole trime kenyataan da pun... huhuhuhuhuhu

Isnin, Mei 30, 2011

Nur Kasih punya Hal.

Rabu lepas pass free yang Nuffnang kasi acik tu dah tamat tempoh,
jadinya mana boleh acik lepaskan peluang kan rugi woo...
Maka, ke wangsa walk la kami menonton.

Sampai kat tali biru tu, terus beratur nampak "kaunter ekspres nur kasih" sambil menunjukkan anak panah ke kaunter berkenaan.
Laju2 acik beratur sambil kaber muka paling cun.
Bahu kena cuit, toleh belakang dan angkat kening! ceh..belagak!

"kak..kak, ni kaunter ekspres cite nur kasih ke?" perempuan muda yang muka agak tua dari acik bersuara.
eh eh dak ni, tak agak2 panggil aku akak kan.. umur sy baru 18 ok. mengomel dalam hati je la bolehnye pun.
"Erm, agaknye lah dik. Akak pn baca kat papan tanda tu." kata acik sambil lempang2 muka dak perempuan td. Eceh! eceh! Kesian die kena lempang walaupun dalam hati je kan. aahahahhaha

Sedang elok je wayang start pukul 110. Yes, jangkaan yang tepat! Sib baik tepat, kalau terlepas aku belasah tulang keting si dot dot tu. sebab die la lambat, mandi la, cuci rambut la, rebonding bulu ketiak la. memacam hal. Yang penting acik wat rilek je. Padahal, dah mesej tacing2 nih ahahahaha..

Acik duduk sebaris dengan aweks2, kebetulan dapat sit 2 paling hujung. Eh, xkan nak kasi die duk sebelah pompan2 tu kan. Harus acik tepis dengan tangkas! Kau duk ujung k! jangan nak menggedik sangat lah! ngeh3 pehal kau tetibe jadi kejam ni acik oii!

Kruk krak kruk krak, bunyik dak perempuan bertudung sebelah acik mengunyah popcorn! Acik dengan pantas ketuk pale die sambil sound " duk diam sket aku ngah feeling sedey ni.! Nampak lagi kekejaman acik kan?! Takkan la acik jahat sangat camtu kan?? kompem taaakkkkk...
Sambung alik dari bunyik kunyahan popcorn tu. Mane leh tengok die makan srg2, acik juin together la. Trus tak feeling nangis weh. Mungkin disebabkan bunyik2 popcorn kedengaran kot ye.

Sudah2, ubah cite lak. dah melalut panjang tu.
Acik bagi 4 dari 5 bintang untuk filem Nur Kasih ni.
Weh, sedey siot. Pastu romantik gile citenye.
Adam....Love u!!!

Si W tu, muke terkebil2 je. die tu bukan leh tengok cerita sedeh. Mesti nangis ahahahahahahha!!!!
Kesimpulannya, yang still lum tengok cite tu. dah boleh dah weh gi tengok skang. Gaji pun dah kuar kan?
Aduh..sebut sal gaji. Gaji Acik pun da nak dekat abes dah ni ha....

ps : Meh la wat derma kilat tuk acik. ahahahhahaha!!

Sabtu, Mei 21, 2011

Astro Byond PVR (Bahagian 4)

Seperti mana yang kita tahu Astro Byond PVR ini boleh merakam keseluruhan cerita kesukaan kita kan? Dalam masa yang sama, kita boleh merakam 2 cerita secara serentak. Jika anda memilih untuk merakam kedua duanya sekali hanya cerita yang sedang dirakam secara langsung boleh ditonton.

Meh nak kongsi lagi keseronokkan yang ada pada Astro byond ni.

1) Contohnya kita sedang menonton maharaja lawak, tapi masa tu tak sempat nak rakam. Jangan risau.. Ambik remote terus tekan button "R", jika kita tidak mengalihkan saluran lain dari permulaan cerita la ye. Secara Automatik, ia akan merakan keseluruhan yang kita terlepas tu. Syok kan??

2)Dah malam?Mak marah tengok cerita sampai pagi? Tapi kita memang nak tengok cerita tu. Tiada masalah, Just record dan tutup TV. lepas tu? tidooooo la ye. eheheh

3)Sekarang ni tengah hangat cerita Nora Elena kan? Acik pun mana la boleh tinggal. Rugi wo.....
Tapi letih la kan nak carik semua tarikh dan waktu cerita tu dan record? Tak perlu risau, kita dah boleh record "series link". Automatik ia record sampi episod akhir.

4)Nak lagi best? Acik selalu tido kalau tengok cerita sambil tido. Frust betoi... Sekali bangun2 je dah nak sampai habis dh cerita nya tu. Dulu leh la nak sedeh tapi sekarang? tak lagi... Boleh rewind je.. rewind sampai mana yang acik tertinggal tu la.

5)Haritu tengok bola macam tak puas hati bile Si A tertendang kaki Si B? Dah bergaduh siapa lah yang carik pasal kan?Eh, jangan tambah dosa uols. Kite tengok secara gerak perlahan. Berehhh..

6)Bila sehari kerja letih badan mesti nak gelak2 kan. Acik memang selalu je tengok record maharajalawak tu. Tapi part2 Acik tak gemor tu.. Macam haihhh,sangat busan lor.. Dulu kena layan gak kan, sekarang laju2 acik forward kan. Best kan? Tak menanah mata acik. eheheheh

7)Uols, kite boleh lajukan selaju 4x,8x,16x,30x see......nak laju sampai habis pun bole! ngeh2..

8)Uols boleh record sebanyak mana yang mampu sehingga lebih kurang 500g! yahuu..

9)Dah record semua tuh, boleh pindah kan ke External Hard disk! Wah..

10)Masalah utama pengguna Astro adalah waktu hujan. Waktu hujan memang siaran tak ada kan? Ini lah penyelesaian nye. Astro byond.. Tiada masalah itu lagi.. :)

Memang banyak kelebihan Astro byond PVR ni. Nak cerita tak muat blog. hehehehe
Kos pemasangan hanyalah RM400 or RM300 jika uols tukar ganti kotak Astro uols tu. Kalau tak silap acik la. Nak tahu lebih lanjut?Astro sedia membantu, klik cepat atau hubungi 1 300 82 3838

Jumaat, Mei 20, 2011

Astro Byond PVR (Bahagian 3)

Selamat Kembali acik.
Eceh Ucapan untuk diri sendiri.
Uols, acik kena air panas. Melecur kaki dan perut la sikit, kurang hantaran ke tu ye? ehehehe
Taknak buang masa dah, banyak kali tertangguh nak update pasal Astro Byond PVR ni uols.

Jika uols beli/tukar ke Astro Byond PVR apa yang uols akan dapat?

◦1 Unit Astro B.yond PVR box
◦1 Unit ODU with 2 signal receiver LNB ◦1 smartcard
◦1 remote control unit
◦1 HDMI cable
◦2 x 20 meter cable from new outdoor unit to PVR

Untuk HD kena la tukar televisyen(ewah ayat) anda tu ke LCD. Baru lah boleh menikmati function HD tu, macam acik ada jugak ASTRO dan NUFFNANG masukkan juga HD tapi kasihan ye acik yang tak mampu lagi nak pakai tv LCD. ehehehehe.

Best ke Astro Byond?

1. If uols pakai TV LCD, gambar lebih terang. Tak tipu uols, memang la acik takda TV canggih tersebut. Tapi Jiran acik ade weh.. :)

2. Kalau Hujan?Siaran tergendala ke? Tidak lagi dengan Astro Byond. Kalau guna astro biasa, mesti time2 hujan uols menghadap la muka masing2 sebab tak boleh nak tengok tv kan? Guna byond tak perlu bosan dah.

3. Bole tengok cerita 3D macam dalam wayang. perghh, dasyattttt...

Best ke ada Astro Byond PVR?

1. Jika dah ada Astro byond pun dah best, mestila pakai PVR lagi best!

2. Kalau Hujan pun mesti ada siaran ok. Tak perlu risau anda kebosanan ya ya ya.

3. Kecerahan pun lebih terang dari tv biasa.

4. Yang paling penting BOLEH REKOD segala cerita kesukaan uols.

Kenapa perlu tunggu lama lagi?
Selalu acik dengar kawan2 Ofis acik mengadu "Hujan yooooo takdo siaran"
Lepas tu " Adohai la, lambat balik ni ha..Aku nak tengok cerita Nora Elena"

Acik buat ape uols?
Senyum dan tersengih sengih sahaja.
Uols taknak juin skali ke tersengih?? ehehehehe..

Jumpa lagi dengan bahagian seterusnyaaaaaa :)

Khamis, Mei 05, 2011

Adik Hafiey Pengganti Nas Ahmad?


Bersama saya Hafiey dalam rancangan "MOh kite Bako".....


Awok udoh lame tengok khemah ni terpasang kat sini, awok nak lalu gi kedai umi suruh beli kunyit dengan serai pun susoh. Ate awok jalan nak beso, leh lari lari laju sikit.


Ayaaaaaarkk, ketat pulok zip khemah ni. Awok udoh le demam, mane larat nak buat koje banyok2..


Gelap bebenor khemah mengkeme2 ni. Pasang ler lampu, bukan mahei pun bil letrek nyeeee...


Eh eh.... Siap bertingkap2 bagai ni. Susoh awok nak tengok, bukak aje le pintu khemahnye ni ha.. Udoh macam kandang kambin je awok tengok.

Ngeh3.. Penat awok terjah..



"ngeeeee... sy nak salin baju mandi pun nak tengok ke? hishh...... sabo aje. Moh kite Bako...."


Ai.. ai Chipppppp.. Saloh terojahhhhhh :P

Maleh awok nak jadi Pengintip dah. Awok dah tuko profesion da, awok nak jadi pendandan rambut. Ce tengok@ Ce tengok rambut awok... Ada style kan? aahahhahhahahhaa


ps : Sori ler adik hafiey, suke plak maklong tengok gambo2 ni. Tu yg wat cite ce cite neh. ehehehhee :)

Rabu, Mei 04, 2011

Janda Baik Part 2

Weols pergi 2 family, kami aje la yang sering berjimba bersama. Sapa lagi nak ikot weh?
Next trip beramai2, kan best kalau sepupu sepapat sedara mara sume ikut kan? hehehe
Lepas check in dalam pukul 1 lebih kite makannnn dulu pastu bapak2, anak2 laki kecik 2 orang tu gi memancing. Ibu2, anak2 pompan ape lagi....... bersilang silang ambik port nak melelapkan mata, ewah.. Kelass kau maria.

Dah memancing biasek la uols, mesti lama. Mana ada orang memancing 10 menet ke setengah jam ke kan mesti berejam jam, makanya lambat la operasi mandi air sungai beb!
Dari chalet ke tempat mandi manda dalam 5 minit lebih2 sket la. Kami berenang kat depan Riverside Chalet, betul2 depan chalet dah ada sungai beb. Best giler!
Famili Abg Rahim dan Kak Ina. Mekaseh ye sebab sudi berjimba bersama kami. :)


Lihatlah Dunia. Hepi2 je femili Acik time neh, kuak lentang kuak rama2 sume ada. Si kecik Adik HAfiey tu takut air lagi, huwaaaaa... Jerit2 dia bila badan kena air. Psst..Psst tengok la jejaka2 yang tayang body kat belakang tu, bukan maen beb. Tapi tak gentaq la acik sebab tu sume orang2 "dulu", muda mudi ada 2 3 orang sajerk. Eceh! Eceh! Dorang lagi best, berkhemah beramai2 kat bawah pokok deriaan, idak ler dapat acik bayangkan kedebuk kedebak bunyik derian jatuh atas khemah malam2 kan. Hadoi :P


Hasya dan Ummi.

Acik nampak sipi2 aje. huhuhuhuhu. Adik Hafiey tetap takot. Muke kaber habis tetap nak posing tau hehehe



Hazique dan Hasya. Seronok aih dapat berendam. Tapi air laju benor, budak2 ni asik melekat je dengan org2 beso sebab takot nak lepas, kompem kena bawok dik air. Deras beb! GAmbo ni sebelum kejadian Si Hazique jadi Spiderman melekat kat batu yang die duduk tu. ahahahaaha

Adegan Buaya dan anak buaya. Takot lemas la tu habis Abah kena belasah dengan Dak Hazique.


Tak puas beb mandi manda, sebab pergi pun dah pukul 4 lebeh, dengan hujan rintik2 nye. Tergendala tapi tataaaappp nak mandi gak kan. Berendam sejap sebab sakit pala, dorang cakap nak datang lagi esok nye. Acik cepat2 tuko baju sebab tak menahan sakit pale nye kan. Sekali...... Idak ler deme pergi mandi sungai lagi. Adoi.. SAbo je Dik nun..... Kalau Acik tau, acik berendam tak kuor okeh! ahahahahha...


Insyaallah next time, akan dirancang lagi gempak kan. Kelas kau maria! Kali ni nak ajak ramai2 pasti best kan.. Mengeratkan Silaturahim kate nye.


PS : Lately amat2 le sakit pala. Help help help....

Janda Baik Part 1

Plan nak pergi bercuti ni plan last minit, mak cakap mane yeh nak pergi nanti cuti? ngeh3..
Awok mmg tak pernah pergi Janda Baik, cadangan ditutup la kan.
Gigih mencari chalet2 yang ada, pergh... menanah tinge acik bile theols cakap "maaf ye cik. Penuh la"
Kesemua yang di call mesti camtu, ada 1 tu lg best. "Enpon pakcik tinggal kat kampung ni ha...."
Yang ado... camno tu pakcik? ehehehehe...

Petang khamis Jumaat camtu mak cakap Kak Ina (Tudung Coklat) dah tolong booking kan, kebetulan tu 1 je ada kosong, orang yang sebelum tu booking saje, tak bayo. Pe lagik kan, laju2 la beliau gi bank in kan. Alhamdulillah. Dapat jugak acik sampai ke Janda Baik.
Pagi Ahad, bangun pagi2 masak2 apa yang patut dulu bawak bekal. Eceh! memang dekat tapi kan nak pergi mandi air terjun. HAruslah bawak bekal uols.. ahaahahahah
Tu diaaaa, dah sampai ...awal plak tuh. Rumah tu pun orang yang sewa tu tak kuar lagi, wah semangat korang ye.

Moh bergambo dulu..

Kami sume. Kecuali Alyn, si camerawomen. Gituk la.... :P

Sambil menunggu rumah dikemas, mari la kita melepak di tepi kolam pancing dulu. Tengok mereka memancing. Not Bad, ada gak ikan beso2 dalam kolam ni. Memancing free, dapat ikan baru timbang kira berape kena bayo.


Eh Eh, adik hafiey korek idong lak. ehehehe..

"Letih saya menunggu."

Mak acik weh..(Kiri) dan Maklong(Kanan)


Eceh! Acik disebalik rimbunan daun2 gituk.

Masa ni tengah menahan kesakitan kepalaan uols.

Sakit gile, berdenyut2..

Malam tu pas bermandi manda, hambek ko... Demam teros! ngeh3. Tapi semangat air terjun tu ade kan. Gituk la ahahahaha :)


ps : hamboi berpart2 lak cite ko acik! Bace la korang sampai muntah ahahaha

Sum Sum Valley, Janda Baik

Korang.
Cuti hari pekerja berjimba mane?
Meh nak share sikit tempat weols berjimba menikmati keindahan alam ni.

Sum Valley merupakan sebuah pusat rekreasi yang terletak di Kampung Janda Baik, Bentong, Pahang Darul makmur. Terletak kira-kira 30 Kilometer dari Bandaraya Kuala Lumpur.
Masa perjalanan dalam 45 minit, sekejap je. Dari umah Acik la, dari umah korang tak tau lak kan. ehehehe




Pemandangan dari atas, Tenang je kan. Pemandangan kampung la ni, Acik tak ada kampung jadi dapat mai sini pun dah merasai suasana pun okey la kan.



Diuruskan sepenuhnya oleh SSV Management & Services.

Mereka juga bersedia menyediakan
aktiviti–aktiviti berikut ;

* Perkhemahan
* Katering/ BBQ
* Hari Keluarga
* River/ Jungle Treking
* Majlis Keraian/ Perkahwinan
* Aktiviti Outdoor
* Lain-lain Aktiviti mengikut permintaan


Ini rumah Anggerik, RM20 seorang utk 1 malam. Murah kan? Ni kira kalau uols nak datang berkumpulan sini la boleh duduk.

Ini rumah Orkid, RM120 1 Malam, rumah ni ada tv, astro(boleh bawak kad sendiri) dapur, rice cooker dll, bilik ada 2. Sesuai untuk yang datang berkeluarga. Acik duduk rumah ni la, sejok weh memalam.

Ini rumah Anggerik. Berkembar, kalau ramai sangat ahli keluarga boleh la menginap di sini, ada 4 bilik dapur pn ada 2. Rm 160, 1 malam. Kalau ambik 2 sekali RM320 la kan, ala leh la bodek2 Mira dan Makcik mintak murah sket eheheheh..


Sum Sum Valley ni ada menyediakan pelbagai kemudahan seperti sewa tapak berkhemah, Karaoke, Dewan dan sebagainya. Nak tahu lebih lanjut? Meh sini ramai2 http://sumsumvalley.blogspot.com/


Apa fasiliti yang ada kat Sum Sum Valley ni? Klik sini---> http://sumsumvalley.blogspot.com/p/faciliti.html


Berapa Harga Sewa??? Klik sini ---->http://sumsumvalley.blogspot.com/p/rates-packeges.html


Mane Lokasi nye weh? Klik Sini ---->http://sumsumvalley.blogspot.com/p/location-map.html

Jangan tunggu lama lagi, tempah sekarang.. Hubungi Sum Sum Valley Klik Sini ---> http://sumsumvalley.blogspot.com/p/contact-us.html

Tension? Sedey? Ade masalah?Nak tenangkan fikiran? Sini la tempatnye..



P/s : Ehem, ehem tolong promote neh. Mira, leh ke kami dapat diskaun ehehehehhe :) Mekaseh mira dan famili atas layanan yang baik. Durian mereka sedap wehhhh (Walaupun acik makan seulas je. Darah tinggi weh miahahah!)

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini