Isnin, September 28, 2009

Mari Bercuti

Setiap tahun, aktiviti hari raya keluarga acik adalah sama..

1. Makan2 kat umah, bermaaf maafan bagai then kuar
2.Menziarahi Kubur di Hulu Kelang and
3.Melawat Pakcik Makcik sedare belah Pak Incek di sepanjang jalan (xdela sepanjang, adelah 2 3 kedai..haha) yg jual Lemang tuh...(Meh2 singgah ye, ke GEraI Lemang PAK DIN - Promote Uolss)
4.Terus Ke Umah Mak LOng ( Kakak Mak Incek) kat Setapak..

Tapi Uolss, dis year ada kelainan sikit..Org Sibuk duk balik kampung, Beraya Umah sedara Mara...
Kami ke PENANG...yehaaa
Yela Uolss, Nasib badan org da tak ada kampung..Makanya harusla bercuti :)
Thank bebnyak kepada Family Pn Shina dan Suami serta anak2 (ewahh, ko ziela...cam ucapan raya da..)
sbb sudi bercuti-cutian bersama kami sefamily.......


Penang......Kami Terjah :) ( Sat Lagi neh mesti ade org sound aku "HEBAT SGT KE PEGI PENANG" muahahahaa)


Kami menginap di Hotel Gurney...Cantek, besa dan mantopsss :)


Harusla muka acik enterprem dulu kan..kan......


Lihat itu, mereka2 yang sedang bersantai di bawah pohon nan merimbun :)


Lawatan sambil blaja ke Rumah Kelahiran P.Ramlee ( Blaja tau..hahhaa)


Ada Baguss!!!!kuikuiii


Itu dia...Pn Shina ( Baju Maroon)...Mintak mahap beribu ampun pd Suami beliau krn tdk ada gamba utk ditepek di sini....(ayat....ngehngeh)

So far, Penang bole dikatakan tempat yg best jugak untuk bercuti...Byk tempat bole pergi antara larat ngan tak je laaa....
Mcm2 Ada...Jeruk, Nasi Kandar..(Perghhh...Berlari2 anak DIET acik oii!!)

Udah berjimba di Penang 3 ari, haruslah pulang ke KL....Ingatkan udah abes berjalan..Ado Laie tompek ditujunya aiiii....
SEPPPPPIIIIII.......GOOOO!!!!!
Go to mane uolss??Cameron HIghland la puloksss... :)
Tak de gegedikk ameks gamba byk2.....ngehngehh

Tu blakang tu ladang teh acik laa...Rase2 nak minum teh...Datangla ye...kuikuiiii
Teh je leh sponsor, Laen bwk sendrik..lalalalalalallaaaaaa

Jumpa lagikk...Daaadaaaaaa :)

Selamat Ulangtahun Cik Tembam aka Alyn :)

Arini bersamaan 28 September 2009 adalah ulangtahun kelahiran adik acik yg ke-2 iaitu Noor Azlin bt Amiruddin (Siap nama bapak uolsss)


ahaksss....ni gamba time selim melim nehh...(ampunnn, maafan di hari raye..kuikuiii)

Smuge ko :
1. Murah Rezki, panjang Umo (bukan panjang kaki...ngedett je tau...lalalaal)
2. Naik Gaji, leh blanje aku...
3. Dapat pe yg ko nak....(ala2 Impian ko yg x tercapai la...hukhukk)

Pesan Daku :
1. Take Care, naik bas hati2( see uolsss, acik ni akak yg prihatin tau.kahkahak)
2. Dengar ckp Mak Bapak (Degil ni dak ni uolss...Slalu melawan....hahhaaa)
3. Jimat2 Duet Gaji......(Boros yg amat ni, make up je tau......matikkss laa aku)
4. Jgn Pakwe2..Mak mara...!!kuikuikuiii

Tu aje yg nak di ngarutkan tuk engko di hari lahirmu itu.....
E ehh..Jap....
Pagik tadi uolss, acik bangun cepat....Nak gi Toilet la...Sejuk Oh...
Pastu, alang2 da pukol 6, trus je gosok baju....Tetibe minah ni bangun letak baju kat sebelah acik, and die masuk toilet..
Ewah..dgn harapan acik nk gosok baju die la tuh...
Yela, acik ni kan kakak yg solehah dan penyayang, acik gosokkan la jugak....
Siap2 sume, die da kuar Gi keje...Sambil2 Mak Acik Bising :

" Ko ni Lyn, Bawak Kueh raye banyak giler...Smalam da bawak...Nnt org dtg umah xde Kueh da"...
Hasiyooo..uolss tgk..Die ni memang..hahaaa...
Sbb tu weolss nak pasang penggera yg kalu die kuar umah bawak brg2 umah nnt munyikk...Padan Muke..ahhaaaa

Acik pn Mesej La die .... :)
Acik : Slamat Ari Jadi Mock!!
Cik Bam : Tq "L"...Patut ko gosok baju aku td, ingt mimpi buang t*** tadik......(cilakak je ayat die kan.....kuangjaqqq nye pompuannn....hahahahhahhaa)

itu aje......Nak nunggu kek die?hampeh uolss....Mak acik da celebrate untuk Mereka ber 2 di Penang....(Cik Bam ngan Cik ketot...) kuikuiii

Lebaran yg Dinanti

Assalamualaikum....Selamat Sejahtera...
Ewah...tajuk, Lebaran yg Dinanti....huhuu...
Memang dinanti Uolss...Tapi malang sekalik Baju raya Daku TAK SIAP!!Huh....
Tapi x ape.. Dengan segera pantas acik berjimba mencari baju raye. lallalalaalla

Dipagi raya yang Indah itu, seperti biasa bangun pagik2..
e ehh..memang slalu tiap pagik raya ok Acik bangun paling awal..ewah, mane mak cik2 yg ada anak teruna ni :) kuikuii
siap2 mandi, kejutkan si cik tembam bangun nk gi samayang raya...liat oh... "setan dah kuar" - bak kata abg hariz...

Kasik layan gambar acik yg muka nak tido lagik tuh... :)

sesi bermaaf - maafan..ewah, x mantop betul si camerawoman neh.....kasik gegarr!!!hehe

Ni anak2 dara Pn Hasnah n En Amir ..E eh ada lagik sorang tertinggal, jap..jap..gambar next...huhuuhu
masa ni die cakap pe "ek elehh gamba aku gak yg takde..." kuikuii
ko kena jadik photographer machaaa :)

u see....aku letak gamba ko solo lagik tau...mane dapat org laen nak enteprem kat blog nih..hahahahaaa
duhaii bunda....duhaii ayahanda......dengarla rayuan anakanda yg jauh dimata....(jauh ke uolss??haahaa)
So far...Alhamdulillah syukur ke hadrat Illahi kerana sekali lagi tahun nu kami sefamily dapat beraya bersama...Doaku , agar saat2 manis bersama keluarga akan sentiasa berlaku dan dapat berkumpul bersama2 hingga ke akhir hayat..Amiin :)
Banyak kenangan pahit, manis berlaku tahun2 lepas masa bulan puasa..Nk berhari raya.....
Tapi, sume tu membuatkan acik sefamily lebih tabah dan sabar menghadapi dugaan...
Syukur Allah, berikan kami kehidupan semula dan kebahagiaan........
Aduh...Sedih2 plakk....
Gambo2 makan x sempat nak snap...Sebab terlalu pantas acik bersiap..Nak makan pn X sempat..
Nasib baik da curik2 makan rendang sebelum gi sembahyang Raya :) ngeeeee ........

Jumaat, September 25, 2009

Selamat....Selamat Sume

Assalamualaikum Uolss...
Pekaba sume?

Pergh...lama sgt2 dah x berblog2 bagai nih...Ampun Maaf Diminta....
Nak Ucap Selamat ape tah pn tak tau...
Yela, dah la ucapan berpose tak ada..tibe2 nk cakap selamat ari raye kan..Ape Bagus nye itu uolss??

Ok..ok....
tidak kisahlah Selamat ape pn Uolss, Acik masih ingin mengucapkan :

1. Slamat Berpose untuk thn 2009
2. Slamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin

sekiranya Acik yang tak bape nk vouge ni selalu la membuat sahabat handai berkecil hati, pening kepala, rasa nak tumbuk org, rase nak cili mulut Acik ni haa...Acik menyusun 60 Jari ( Siap Pinjam ahli Rumah acik punye Jari wokeh..)
memohon kemaafan dan keampunan di Dunia dan di Akhirat...Smuge Persahabatan kite tidak kira la di Alam maya ataupn Nyata kekal hingga ke Syurga..Tak gituk Uolss??hehee

Banyak sebenarnye yg nak dicelotehkan, tp ya udah...nnt disambungi lagi ya...Apakah bagus uolss tetibe nk tukor jadik??
Jumpe Laen Sesi Suai kenal ye....

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini