Isnin, September 28, 2009

Mari Bercuti

Setiap tahun, aktiviti hari raya keluarga acik adalah sama..

1. Makan2 kat umah, bermaaf maafan bagai then kuar
2.Menziarahi Kubur di Hulu Kelang and
3.Melawat Pakcik Makcik sedare belah Pak Incek di sepanjang jalan (xdela sepanjang, adelah 2 3 kedai..haha) yg jual Lemang tuh...(Meh2 singgah ye, ke GEraI Lemang PAK DIN - Promote Uolss)
4.Terus Ke Umah Mak LOng ( Kakak Mak Incek) kat Setapak..

Tapi Uolss, dis year ada kelainan sikit..Org Sibuk duk balik kampung, Beraya Umah sedara Mara...
Kami ke PENANG...yehaaa
Yela Uolss, Nasib badan org da tak ada kampung..Makanya harusla bercuti :)
Thank bebnyak kepada Family Pn Shina dan Suami serta anak2 (ewahh, ko ziela...cam ucapan raya da..)
sbb sudi bercuti-cutian bersama kami sefamily.......


Penang......Kami Terjah :) ( Sat Lagi neh mesti ade org sound aku "HEBAT SGT KE PEGI PENANG" muahahahaa)


Kami menginap di Hotel Gurney...Cantek, besa dan mantopsss :)


Harusla muka acik enterprem dulu kan..kan......


Lihat itu, mereka2 yang sedang bersantai di bawah pohon nan merimbun :)


Lawatan sambil blaja ke Rumah Kelahiran P.Ramlee ( Blaja tau..hahhaa)


Ada Baguss!!!!kuikuiii


Itu dia...Pn Shina ( Baju Maroon)...Mintak mahap beribu ampun pd Suami beliau krn tdk ada gamba utk ditepek di sini....(ayat....ngehngeh)

So far, Penang bole dikatakan tempat yg best jugak untuk bercuti...Byk tempat bole pergi antara larat ngan tak je laaa....
Mcm2 Ada...Jeruk, Nasi Kandar..(Perghhh...Berlari2 anak DIET acik oii!!)

Udah berjimba di Penang 3 ari, haruslah pulang ke KL....Ingatkan udah abes berjalan..Ado Laie tompek ditujunya aiiii....
SEPPPPPIIIIII.......GOOOO!!!!!
Go to mane uolss??Cameron HIghland la puloksss... :)
Tak de gegedikk ameks gamba byk2.....ngehngehh

Tu blakang tu ladang teh acik laa...Rase2 nak minum teh...Datangla ye...kuikuiiii
Teh je leh sponsor, Laen bwk sendrik..lalalalalalallaaaaaa

Jumpa lagikk...Daaadaaaaaa :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

cayang labuchee:)

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini