Rabu, Ogos 19, 2009

Family Planning...

Nyahahaa..tajuk tak nak kalah uolss..
weekend aritu, weolss telah berjimba2 ke PD...
Yela, kan da nak dekat puasa, makanya baiklah kita mereleas tensionkan diri kita nie.... (apakah uolss??)


Teratak yang hampir dimamah usia...tapi best uolsss,besa n sume aircond....
walaupun ade beberapa masalah teknikal sket..tetap acik bersyukur okeh...hehe
Weolss disitu selama 3 ari 2 malam (ewahh..cam iklan)
bersama-sama family Kak Ina & Abg Rahim serta anak2...huhuuu


wah...gedikksss, ni kira nak menunjukkan keheppian la uolss...kuikuii



Nampak tak itu, ayah dan anak nya...."im sorry" gamba golapp....


pemandangan yang baik punye...huhu
best kan, bila da banyak problem....dengan tension segala, bile duk tepi pantai nie sambil dengar2 lagu feeling2 sikit...umphhh, harusss dibuai angin sepoi2 bahasa gituk :) hahaaa


Bersedia semuaaaa :)
Jum serang Nilaaai.......
For what uolssssss?
Gi Sedekahkan duet memasing kat Kedai2 yg patut... :)
Mereka ni mmg baik hati lagik penyayang.........


Umangaihh...Panas erh...amat2 panas....(Api Neraka lagik panas uolss..sambil genggam tangan macam nk nyayik lagu nasyid.....)Subhanallah........

Sebanyak sedikit dapatlah acik ni duk tenangkan fikiran yg makin kusut....
Melupakan apa yang patut...
Betulkan nawaitu......
Muhasabah dirik...

Alhamdulillah makin tenang dan tenteram.....Syukur

Dihari Jumaat yang Indah....ngeee :)

Kenduri + Tunang

Aduh....
Cito ni sebona ehh hampir2 kebasian...
Tapi halal la erh uolss...kuikuiii.....

Di kesempatan ini acik ingin mengucapkan selamat bertunang kpd Akak Siti dan tunangnye(tak tahu name weh.... :))

Cik siti Khadijah.....Kembar beliau(Ayit) dah kahwin...So, nexxxxx :)
Mase cik Siti ni bertunang, Acik tiada di tempat kejadian..Maka, gambar nye pun ala kadar je...huhuu....

Tak Mantop betol la Camerawoman yang acik tempah tuh..hahaaaa, ni mesti belum dapat sijil neh..ngeee :)
Gambo atas ni pulak kenduri Arwah seminggu sebelum majlis bertunang tu berlaku....
Ni team masak memasak Mak Cik Ani Deboom...hahaaa(Acik Ani yg Bertudung tu ye..Ngah potong apo ntah... )

-Sesiapa nak buat tempahan catering boleh call cik Ani .....Memang berbaloi baloiii...... :)
Dan jugakkk...........
Acik nak ucap Tahniah wat Dak Intan yang dah dapat Baby Boy...Muhammad Hakimi (ade lagik blakang tu namenye acik ni lupo sket..)
Cumell.....(tu yang kat pintu pegang baby tu...)
Smuge ang jadik seorang Isteri dan Ibu yang Terbaik ok.....

Dak Intan:) (Sila abaikan muke acik yg legam tatkala itu...huhuhh )
p/s : Mak teh, bile lagik nak wat kenduri?tempah catering plzzzzz :) (ayat nak ngelak dari wat keje masak memasak...Ampun Pakkkk :)

Apo Dio?

Salam uolss...
Lame tak update....Cuti Kawen(kahkahkahhh...)Im sorry.....
Takpe...Pasni acik update blog secara Marathon wokeh....huhuu


Budak Danial yang "bertuah punye budak" neh...(paham dak? :)

Dak kecik kat atas ni call my Mum.
(Cenggini la ye sesikit cite die....ala2 betul la die punye perbualan tuh..ngeee)

Daniel : Mak, Along Demam ni.....Along kena H1N1.....
Mak : oii..betul ke ni....(camtu kot mak acik cakap..hahaa)
Daniel : Boleh tak minggu depan Along nak gi umah Mak?
Mak :haa?X boleeeee......huhuuuu

Rupe- rupenye Budak kecik ni cuma "suspek" je,Kena kuarantin itu aje..yela nokss kat Putrajaya kan banyak kes tu...
Syukur, Alhamdulillah tak adalah melarat atau serius sangat kes nya... (Pehal tetibe kepala aku plak yg pening ni...hahaaa)

Nota Kening Cik Bedah : Bersama -sama lah kita menjaga kesihatan mental dan fizikal.. :)

daaa......

Khamis, Ogos 13, 2009

tulun la sayeee......

huwaa.....(tetibe nak nangess....hahaa)

uolss,
i need ur help......
Acik laa ni ade beberapa problem yg masih tak dapat nak diselesaikan dengan tenang dan senang..nyahaha

1. macam mane nak bagik tekak ni pulih seperti biasa..aduhai cik bedah punye suara dah kalah amy search uolsss....please kasik tipss sket...malu gilak nak cakap ramah tamah ngan org, keji ok....hahahaa....

"ni nape sore rock sgt neh"
"nape tak amik mc"
"dah gi klinik lum ni?"
"ayooo......tak dengar laaa....hahaa, sakit tekak ke"

gituk laaa.....segan gile babsss nak cakap ngan org dah nokk.......tulunnnn cik salmaah weehh :)
settle yg itu........

no 2 : eh uolss, kalu nak wat lesen P (lesen tau, bukan nk gi "ambik lesen P" ok.....berapa hengget uolss?untuk 2 years kan.....dengar2 rm40...dengar lagik skalik naik harga...weh cakap la bebetulll....acik ni dah lah comel lagik pemalu (matikss pujik diri sendirikk..kahkahhh...)

haaaa.......haiissyoo, apaakaah ini wehh??takot lor nak kuar gi jenjalan jauh jauh tu..
yela, acik ni dah la batuk2 pastu suara pulak serak2 ala ala ELLA..huhuuu
permata biru..berhati2 lah selalu...lalalallalaall..... (sambil lompat2 cam nyemot..hahaahha)

bye uolssss..... :)

Innalillahiwainnailaihirojiun................

Salam semuaa....

Sepertimana yg uolss tau ustaz Asri, penyanyi utama kumpulan Rabbani telah meninggal dunia pada jam 11 pagi tadi....
Acik mengucapkan salam takziah untuk keluarga allahyarham ustaz asri....
Semuga rohnya ditempatkan dikalangan hamba2 yang soleh..Amiin..........

Sesungguhnya ajal dan maut itu datang tidak mengira masa dan tempat...
Subhanallah....

Sabtu, Ogos 08, 2009

Suksesss!!Suksess!!

Salam uolss....
Syukur alhamdulillah, segalanya berjalan lancar....
Acik juga tergolong dalam salah seorang pemandu berhemah wokeyy...hahahaaaa
Boleh le kite berjimba jimba dengan lebih jauh lagi ye dak??


diriku di celah2 kabinet wohhhoooo... :)

Semalam pergi lagik klinik yg kerek gile babsss tu.....sebab sura xde, batuk2.....
Aduh, kono laie acik...

Acik : Kak, tumpang tanye bole?patient ramai x?
Pembantu (yg preggy tu) : nape??da x tak bole tunggu ker?
Acik : hurm....xdela tak boleh tunggu..masalahnye kalau ramai baik sy balik dulu..
xlaa org cakap sy ni x reti bersabar!!!!!
Pembantu : erm..jap erh.isi borang..

aduss...bengangnye acik aiiii.... gua tanye leklok, bleh plak die sound gua bertubi tubi cenggitu kan....tumbuk perut baru tau..ahaksss (tak baek la nokksss)
Its ok, nasib baik acik punye suare agak segan2 nak keluar, kalau elok...siap aku mengadu dengan doktor tu..hahahaaa.....
Ada ubi ada batas..Tak ada lori aku naik teksi...kuiikuiii....
Habessss........ending nya yg hampehh :)

Rabu, Ogos 05, 2009

Hatiku gundah :)

Ececehhh..tajuk nak ngetop jer kan....
sesaje je letak tajuk tu..bukan nak feelings sedeh dan bagi org maki2 acik ok...hehehe
Sebenarnye entry ni untuk fifi jer..

(Jangan rase acik ni gediks ok.... Acik punye blog, acik punye suka la nak letak entry banyak2 biar nampak panjang sket kan....sambil kembang dan kuncupkan idung..)

To Fifi,
Kite mintak maaf andainya setiap bait2 kata kite ade menyinggung peha erh bukan menyinggung hati dan perasaan kamu....Kite tak berniat....Kite suka kawan dengan kamu, kamu baik, sopan, tak suka cakap besar, suka gelak gelak, suke ym dengan kite ( jgn bgtau bos erhh...nnt bos mara ym mase keje..huhhuh), suka makan roti, suka datang kerja awal dan balik lambat....Semua kite suka....
Dah tu kalau kamu tak kawan ngan kite...Siapa nak cool down kan kite bile kite dilanda badai (ewahh ayat kau zielaaa....)
Dah erk.....Kite salam-salam semula ye....:)

p/s : Acik tak dapat bercakap secara terang terangan lagik bersuluh dengan fifi...so, dengan itu acik wat la entry utk fifi....fifi majuk, acik nak majuk jugek..zasss...
Jum balik......

Nota Kening : Ape erh mak acik suh beli tadik, kelapa?erh bukan.....oh, ikan kembung rebus lor, serai dengan sayur ape2 aje...ok...Acik berangkat dulu....Daaaaaa...Assalamualaikum.....

Itu Diaaa....

Esok, Khamis 06.08.2009
Acik ado test JPJ....
yang adoo...kena pergi sendirik ada ke patot??
patot x kawan2???tidakkkk :)

Tapi takpe uolss, tabah dan sabar je...Dah la takda peneman..Aduss, gementar sehh :)
Sape nak teman acik weh??
Pleasee teman kannn (sambil kelip2 mate...)


huh...kite kena gi dengan cheche( sebutan cici) je laaaa.....cici sape??tu..tu pic kat atas tu, heheheehee( cam hampeh uolsss, nak name cheche...cam nk kena lempang pakai lutut je kan...hahahaa)sabo..sabo....

Doakan shaye yeeeee :)
Aminn....

Acik pon bulehhh....

Semenjak menjak tengok kak peej panas2 tu da lost beberapa kg sebab diet..teruja uolsss, so teringin jugak nak sebegitu kan.....

Nan Ado, sambil berdiet...Sambil sedey, sambil menung2, sambil2 sakit hati, sambil feelings2....
Acik try2 berdiri di atas kaki sendirik di timbang...Yeahhh....im got it(sebut mcm Yus raja lawak....u got it, i got it....hahahaa)
lost 3 kg's tu yg acik timbang pagik tadik laa.....Seronok, hepi, suke....siap lompat2 pose gituk di atas timbang....

ok...ok....bab kurus mengurus ni bukannye sebab nak carik pakwe baru ke, takut org x nak ke ape ke kan...itu tak penting bg acik sekarang...dan yang penting nya acik mendapat kesihatan yang baik, cemerlang, gemilang dan terbilang...ok fine.....sori takde attach gambar....malas nak transfer..(bole??)

nanti arr..acik dah jadik kurus gegile(bkn cam org giler k) barula acik akan mempamerkan diriku yang still gedebak macam lori balak nih erk.....

to kak noorma : yg berada di kampung(kelantan..)
i miss u kakakk......kite xde tempat da nak ngomong2 tau...
seb baik fifi ada...die je la yang semakkan kepala die dengan cite2 tak berapa nak vouge neh....fifi, fifi......jgn gi keje kat tempat lain tau...hahaahhaaa(apo ayat aku ni....cam nak kena sepak dgn lutut jee...haha)

Daaaaa....Doakan acik bahagia erk...pastu, doakan ending Cerita NGARuT tu berakhir dgn BAIK...Aminn


me wit kak noorma..mish u kakak.... :)
i need to say something wit u kakak......alik laah kl...... :( sad

Tabah....

Salam uolsss...
Sori, lately entry cam hampeh sket.Asik layan sesedih kan...
Layankan aje la ye uolsss....hahahaaa
Selagi terdaya kan :)

Kenapa erh?
kenapa pompuan tuh suka mainkan ati org?
kenapa pompuan baget cantik padahal muka yang ado....
kenapa pompuan tuh suke perabis duet org?
kenapa pompuan tuh bagi harapan menggunung kat die?

and last...
kenapa pompuan tu leh cakap " i ngan u hanya teman tapi mesra"

laaaa...nape la bah*** sangat kamu ni minah??
ko da perabes duet die....
ko da cintan2 ngan die......
ko da tangkap muat leving2 ngan die....
ko dah berjimba2 nagn die ntah mane2 tah....

Ko leh cakap "persahabatan kita akan teros kekal kalu mcm ni"...Umangaihh :(
ok....tutuppp..naik bengang acik kalu nak fikir pasal sume ni....
ada jugak manusia yang x da hati dan perasaan....

"Ello girl, u ada hak untuk bahagia dan dia jugak ade hak utk itu..jadik kalu kamu da x suke die let her go from ur life...........aku bosan dgn cite ni sume :(
No waiting, no feelings and no more excuse......

Aku kena tabah dengan ni sume......
Ya Allah berikanlah aku kekuatan untuk menghadapi hari-harimu yg penuh dugaan dan cabaran.Sesungguhnya aku adalah insan yang x kuat dan lemah......
Aku perlukan hidup yg lebih tenang dan aman.....
Kau limpahkanla rezeki dan kesihatan yg baik padaku dan juga keluarga ku..Amiin......

p/s : Thanks fifi, sebab selalu baik dengan kite...selalu bg nasihat kat kite....selalu jd kawan kite...nnt kite belanja roti erh...... :)

Selasa, Ogos 04, 2009

bahagie...

Labuchee Sedey dalam kegembiraan :)
Semuga Kenyataan itu akan betul2 menjadi kenyataan :)
Hurm....Masih bersedih dan harapan akan bahagia akhirnya :(

Sambung nanti....................

Sabtu, Ogos 01, 2009

Shaye Sehat :)

Salam Uolss, Slamat pagik....
Alkisah nye, kan acik cakap yg acik risau bonar pasal gejala2 x sehat tu..
Selesema, Demam, Batuk, Sakit Tekak....Aduss Skang ni telinga pulak cam perit :)
Semalam, lepas ambil ika balik dari kerja terus menuju puncak, hahaa....
Mesti la menuju ke klinik panel iaitu Klinik Keluarga Dr S.....
Huh..punye la ramai orang.....
Uolss, tau la yg tak tahan sakit...yang bawak baby...Sume nye nak masuk jumpa doktor cepat. Dah tu yang Hingus meleleh tak boleh disekat2 ni macam mana pulak ye ??hahaaaa
Yang paling membuat kan acik bengang tahap dewa ni ape tau, pembantu klinik tu dah lah mengandung.Pastu dah la tak hormat orang.. Ok, ada satu pakcik tu tak tau la kaki die kejung ke ada bisul ke kan asik mengerang je.. X tahan sakit lah tu ye dak?
Boleh pulak ada satu hasben n wife bawak baby datang terus daftar dan masuk jumpa doktor..
Iye betul, baby kan...tp baby tu bukan sakit cume nak injection apa jadah nya ntah.
Acik kesian jugak...
Ingatkan pak cik tu kena sorang rupanya daku pun kena jugak..Selamba je yang baik2, borak2 dengan dia semua nye cepat..
Apo laa...
Acik : Erm..kak, tumpang tanya..Lame lagi ke ye?Saya dah tunggu lama da.Saya tengok yang datang selepas saya semuanya dah masuk
Pembantu kerek : Kitorang panggil sume ikut urutan..Sape daftar dulu die la yang masuk.
Acik : Dah tu saya ni tak DAFTAR ke?
Aduhai mentang2 la, aku guna panel tak keluarkan duit aku 1 sen pun. Punya lah kerek tahap dewa..Fine. Acik pun tunggu la kan..
Pembantu 1 : bla..bla...blaa(butir2 kat x dengar sangat...)
Pembantu 2(yg pregnant tu) : tu lah payah nya kalau org takde sikap sabar(sambil jeling2 acik)
Wahhh.....menanah telinga uolsss, Weh minah gaji ko pun bergantung pada patient tau x??
Huh....Bengang nye :(
Dah abis jumpa doktor, lega selega2 nya sebab doktor S tu cakap acik tak ada ape2 pun cume demam selesama yang biase.
TANDA2 H1N1 :
1. Demam mencecah 39 - 40
2. Sakit Kepala
3.Sengal2 Badan
4.Sukar untuk bernafas
itu je info sikit yang acik tau, selebihnya sila jumpa doktor ye rakan-rakan..
Kalu demam terlalu panas or ada simptom2 yang diperkatakan sila berjumpa dengan doktor anda ok...Scary kan :)
saya adalah sihat, Alhamdulillah............
p/s : Jagalah kesihatan anda sebelum anda tidak sihat :)
Motif??lalalalalalalaaaa

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini