Jumaat, Julai 31, 2009

Aku bukan sedara Bos.....

Salam Uolss...
Hahaa..tajuk tak nak kalah keh.....

Ya, Memang kamu saudara Bos.........
Kamu rapat dengan bos.......
Kamu dah lama kerja dengan Bos.......
Kamu gaji banyak, Bos kasik......
Kamu Boleh buat ape yg kamu suka dan Kamu leh tunjuk esyen kat kite.....

Tapi..........
Kakak Bos x Cakap ape pun.....
Kakak Bos x pernah nak cakap cenggitu kat kite.....
Kakak bos jugak menghargai keje yg kite buat dan bagi support......
Kakak BOs dan Juge Bos dan Juge Empunye Syarikat(Datuk) nie x pernah cakap cenggitu kat kite......

Please la, if u think u ade banyak kuasa nak down2 kan org....U leh jadik bos..Bukak Company sendiri... U leh cakap ngan pekerja u yg :

"Awak da Sign Kat Company nie, So awak kena buat apa je yg disuruh"
FINE.......mesti company U malatoppp punyeee......

Ok settle.....acik da luahkan segalanye....
Ampun Maaf dipinta............
Halalkan ape saje yg pernah ANDA berikan pada saya.......

p/s : Da tak do mood nak pi maen bowling with Elite Ventures Staff....... :(

Khamis, Julai 30, 2009

Responsible siket...

Fuh.....
Nooraziela anak Cik Amir, bawak2 bertenang ok....
Seperti mana yang uolss tau yang acik ni masih lagik pemegang Lesen Agung :)
Ade L wokeh....

Alkisah, patut nye test JPJ acik berlaku pada hari ini, Khamis 30 Julai 09.
Tapi disebabkan tak ada sikap bertangungjawab sesetengah pihak terpaksa lah ditunda pada tarikh yang tak tetap lagi...

Wah, ayat macam nak wat karangan BM cikgu Jenab....huhuuu :)
Weh, please la kalau korang x berangin ke??
ya yaaa yaaaaa, memang tak baek buat org macam tu..FULL ok aci bayar tanpa hutang 1 sen pun.....aduss Apakah ini uolss??

Apakah acik ni terlalu mementingkan diri? perlu membiarkan test itu ditunda dan ditunda sehingga acik beranak 2?? mesti la tak kan uolss?tapi please laaa........
Takkan la nak kenakan org camni....Dahla SEDARA wehh :(

Hurm...Tapi x baek kan nak marah2...tak elok, kan ko pose zila......Saba dan Saba yo :)

p/s : Doakan kejayaan Acik erh mase nak test JPJ sok..... :)

Huh....Sadis

Salam Sume...
Sebenar nye xde la sadis sgt..hehehee
Lately ni kan, rase badan tak berapa nak sihat je....
Petang2 Badan rase macam nak demam, tekak gatal2, batuk2..Apakah ini uolss?
Maybe sebab puasa kot..hurm, x logik jugak kan sebab selalunye biase je...

Ya Allah, DugaanMu.....

Yela Uolss, sekarang ni orang dok risau penyakit satu tu la...
takut jugak, sebab kite duk jumpa orang mane2 kan...
Aduss, risau lor.....
Ingat nak gi check darah ke............nak gi Klinik Panel, umangaihh dah la punya mahal tapi ubat ubatan dia x berkesan langsung :(
Takut bile sakit ni berlarutan, batuk2 la esok2 asthma acik tu datang balik... tu rupe dah payah tu, subhanallah.... Muge2 dijauhkan dari penyakit yang tidak2..Aminn :)

Tekak gatal, nak minum air..Arini puasa...SAbar je laaa....
Aduhh.........

Rabu, Julai 29, 2009

Aduhai Bos

Salam Uolss.....
Bos : Ziela....Zielaa
Chee : Ye, saye..
Bos : Ziela, nanti awak buat memo ye..
1. Memo penggunaan telefon, kan aritu bil melambung2 bagai dilambung..ahaksss
2.Memo pasal chit chat..hahahaaaaaa........
Chee : Baek BOSss.....(sambil mate kelip2..)

Apakah ini????

Ok...uolss, jangan nak kate acik yang empunya angkara wokeh, ada satu orang bikin panas line...huhuu...alkisahnya, bos acik tu x berapa nak kisah staff main internet or ape2 aje but if menganggu kerjaa dan menghanginkan suhu badan bos acik maka itu bos amat laa berangin......

Nak kate beliau mara, oh....
Beliau add facebook acik wokey :)
larikssssss.......................

Pada rakan2 sepejabat ku sekalian, maafkan daku jika Memo itu mengganggu emosi kalian....ahakksss :))
Nota jari kelingking : Jangan main Internet di opis....hahahahaaa

Khamis, Julai 23, 2009

Sale...Sale....Sale

Hamboi, tajuk cam sale gegile je...
Hari ni bersamaan 23 Julai 2009 adalah jatuhnya hari membeli belah untuk Jcard Member uolsss....Apo laie, jum gi serang le Jusco yang berdekatan...
Alkisahnya, insan-insan yang suka pada sale ini termasuklah Bonda Acik yg tersayang...huhu

Mak : (Cakap kat Abah Acik le) Esok Kalu Dorang tanye nape mak x datang keje cakap mak sakit kepala erh?
Abah : Yela..(Pasrahh..)

Huahuahuaaaa...tak aci laaaaa, org kena keje...Mak mane bole berjimba2 keseorangan..Nnt takde teman berbual (alasan....ngeeee)

SELAMAT MEMBELI BELAAAAHHH :)
sAMBIL jELes2.....

Inila Mummy ku yang sedang enak2 mencuci mata......hehe :)
Mak, nanti belikan orang sepasang sepatu ye, bilan depan kire (ewah, ayat....sopan lagi penyayang :) )

Bengang nye Haku :(

Salam uolss....
Pagi pagi lagi kepala otak acik ni...
Bole ke trime dek akal??waaaaaaa..........

Acik Ichaam : Esok kamu xyah puasa erh. kite belanje kamu breakfast..
Aku : Yeah...Ingat tau, kul 7.30pagi, kite tunggu kat opis
Acik Ichaam : ok..kite jumpe esok.
Aku : Confirm erh....
Acik Ichaam : Iye, confirm...daaaaa

So, dengan tak berape megah nye aku nunggu laa kat bawah opis aku ni ha, amik ko da kul 745 die still x sampai..aku nak kol handphone die hilang....

Aku : Salam, Angah..Sham tido lagik ye?
Angah : A, ah..Jauh la angah nk bagi tipon kat die...
Aku : Ok..Xpela..Trime kaseh

Adeh, teros asap kepanasan hati keluar berambu-rambu....ewah, gitu la nak menunjukan kemarahan kan....Terlepas 1 day ok, puasa....puasa... :)
Hurm, teros order kat pak cik tu "teh ais" 1....bole plak ais tak sampai lagi, hampeh uolss....

HOW DARE U ACHIK ICHAAAM......I H ATE U!!!hahahaa, tetibe emo kan....

asal tetibe mate aku nampak juling..arghh abaikan ok...teknik ambik gamba yg salah...ewahh :)

Selasa, Julai 21, 2009

BERCUTI SEMENTARAA :)

Salam Uolsss.....
Lame doh tak update2 neh...Jeles tau ngan mike2 yang selalu mengupdate blog...nyahaha
Buat mase beberapa saat ini saya isytiharkan saya akan berehat(wah..berangan macam blog ko ni ramai org tgk..)
sobab musabab eeh , biase la kan dah nak akhir-akhir bulan ini tigas sy bermula lagi "BUAT GAJI"

Maka nya sy amat lah sedih...x laa, da menjadi tangung jawab as pekerja kan..harus buat...
aduhaii...bilik aku ni da mcm tempat sampah sarap da.penuh ngan kertas..nape kamu malas AZIELA.....tulun, mahap pada semua yang berasa semak apabila masuk ke bilik saya..
Saya akan menyettelkan bilik ini seperti sedia kala apabila h ati saya udah tenang dan tenteram...
matiks laaaa kena kutuk ngan orang...haaaha

Sekian sahaja tazkirah dari Professor kellon LABUCHEE..
Wasaalam.
Jumpe nex time :)

Isnin, Julai 13, 2009

Single AJe.....

Sebenar nye gamba yang ni acik nak masukkan dalam entry bertunang nunang tadik...Lupo ar...
Tinggal Kami bertiga..huwaa.....mesti zured dulu, kan..kan...
aku chop last keh....
seha, me and zuraida

hehe.aku ke paling tinggi : )
dak fairus dah x leh join org2 single se malaysia wokeh....

motif letak gamba ni... " kami kawan forever"
~sekawan x sepakwe~
nota gigi : kalu mak acik baca ni abes..lalalalallallaaaaaaaaa

windu gilerz weh nak ke zaman sekolah dulu....
belajar rerajen, baik- baik ngan kawan(alala tok...), baik ngan cekgu....
mesti skang ni acik dah jadik angkasawan ( pe kes plak kan, duk kelas ekonomi tetibe nak jadi angkasawan..jgn sawan dah acik chee oiii)

kengkawan politeknik acik pulok..semesti nye single mingle lagik sebab mereka belajar lagik...huuu.....

lela, wani, ros, me, ena n ain....
cingleeee wehhh : )


aku cop last weh...korang janji 2010 kan...huhuuu
me, ros, wani n ain....dak wani adalah pelajar..makanya belajar ye syg weh....ngee :)
p/s : love u maa fren :)
u love me dak??kalu love blanje arr wehh....kahkahh

Keta Polis.....

Umangaihh walaupon cerita ni kira dah basi uolss...acik totap bersomangat nak masukkan gambar2 neh...hehe

Bukan la "batak" tap sebab kan dah ternampak kan..harus la kongsi kongsian dengan kengkawan ye dak??acik tak kedekut ilmu tau (kena mengena ke??nyahhaa)

Okies, ade la satu time neh weolss zoooomm ke kampung untuk menghadiri satu majlis perkhawinan saudara belah mak acik la kan...seharusnya bersemangat walauponnn....panas yg amat... neraka lagik panas woooo(tetibe...ngeee)


panten pompuan, laki x sompek....dak laki ni skalik majlis berkhatannye dengan majlis perkhawinan......sape bagik duet dapat beg ada kipas kayu tu kan..makanya sorang bg rm2..dan kami x panas lagik..yehaaaa!!!


haa......sebelum weolss sampai umah pengantin baru jam 11, awal kan...takkan nak serbu umah orang awal gile babsss kan.so, harus gi round2 dulu...dah dekat dengan bukit melawati jenjalan le kat situ...siap adda train dah nak bawak org round2 area tu(ke aku je yg baru tau,....hohoohohohh)

sedang enak dibuai angin (hahaa) nampak la ape la org tu duk amek gambar kereta tu kan....telek dekat jauh dekat jauh(yelaaa, acik ni kalu tengok jauh kan macam silau jerk....X TUA lagik wokehhh...)

see...itu dia ketaaa tersebot :)

nampak dak tulisan ape tuh??POLIS....iye POLIS.....
wahh sudah maju nampaknye POLIS laaa ni..suka sangat acik....(ke aku jer yg x tau da byk keta tu kat kolupo neh...wat ever.....hehehhehe)



ingat nak zoom lagik...da sehabiss zoom daa.....
ajak la ma dad pusing kat situ....so that acik dapatla ambil gambar keta tu dengan lebeh dekat kan....

alih- alih elok je sampai kat tempat tu polis tu da jalan daaa ketanyaa...may be org da x mau amek gambar nye kot... tu yg die rase2 "baek aku pi tempat lain" nyahahahaaa......
on da way nak alik Gombak pulak, tak ingat laa area mane weolss jumpek lagik polis...smart giler...pakai motor bosaaaa.... terujaa laa :)


nota idung : abg Polis, i single lagikkk......no tipon i 019-bla bla blaa....larikssssss


p/s : majulah Polis untuk Malaysia :)

Kalu Daa Jodoh :)

Assalamualaikum......atok...owhh atokk...
tetibe kan ape kena nya dengan atok pulak..heheee
Apekabar uolsss??sorilaaa acik skang ni banyak berdiam diri..(ayat mung ewaaahhh...)

Lately kan ramai orang kahwin, orang bertunang dan berkaitan.
So, dengan itu kawan-kawan acik juga tergolong dalam orang yg buat majlis tuh..ewahhh....
Firstly acik ni haaa nak mintak ampun maaf le pada rakan-rakan yg jemput ke majlis tunang ataupun perkhawinan yang tidak dapat acik hadiri... mungkin pada ari yg sama banyak hal yg perlu diselesaikan..ewahhh (betul ni wehh x tipuu tau.....)

Alhamdulillah, acik juga tumpang gembira bebenor sebab korang dah bertunang or kahwin....
Jgn duk tanye acik bilo yo???jika udah sampai tarikh nya yg telah ditetapkan oleh Allah S.w.t insyaallah ade la jemputannye yee....huwaaaa......stop


okies...ni Siti nur fairus n tunang nya Sham
Dorang bertunang pada 7.06.2009
dan insyaallah akan diijabkabulkan pada bulan Mei 2010...wahh suka acik neh :)) makan free yehaaa!!


yg atas ni plak Norhidayu dan tunangnye Epul
Tarikh tunang nya 13.06.2009 betolkan weh??ngeee....
Insyaallah akan bernikah pada hujung taun ini...wahhh, ni kalu salah abes aku...nyahahaaa

Dan gambar2 tersebut telah acik ciplak di frenster memasing..yehaaa....
Harapan acik ni haa cumo satu yoo.....Nanti dan dan nak kawen jangan lupo jomput kengkawan...
terutamo ehh acik laaaaaa....wiwiwiwiwiwiiiii... :))

-Smuge BerBahagia Hingga Ke Syurga-aminnn

Sabtu, Julai 04, 2009

Ade keje Ke Lepak Jer??

Salam uolss...
wah...udah lama x update blogg bukan maen pemalasan uolssss....
sobona ehh bukan malas weh...cume busy sket....(iyee...x tipuu tau)
cerita ni acik da peram seminggu makanya dah masak arr kan..kahkahh....
biase la bile da keje ari sabtu ni memang slau byk time jimba2 kan.....kebetulan sabtu nan indah itu hanya brp kerat je dtg opis
acik mmg teror men golf...hahahahaaa.....
pogang kayu golf pon x betoll...
ok...wanita itu menyorokkan identiti....kahkah...
takot bos cam, mano tompek dorang men golf ni.... :)
seumo idup ini la kali pertama pegang kayu golf...
nerbes uolsss...ase cam men golf bebetol..(hampehhssss....)
men gituk2 je pon da berpoloh2.....
basah ketiak..nyahahaaha
kalu bos tau habeeeeeesss :))

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini