Khamis, Mac 26, 2009

gaji oh gaji.......

salam sume.....muge2 sehat hendak nye...arini acik gamaknye petang br berkesempatan nak update blog ni haa...
yela this week kan acik bertungkus lumus wat gaji.....adess lenguh betis tau uolss..huaaa huaa....
and last arini siap segale2 nye termasuk la pay slip dorang sume acik da print n masukkan dlm envelope...jgn x cayee...kerajinan da meresapi dlm diri aii..kahkah....

wokehh...pic first neh..wat semangat skett....time kaseh bapak ku bersusah payah nak dapatkan bear neh..dan tima kaseh kat mak aii sebab sponsor men game ri tu..hhihhii...lap..lapp u mum(ri tu men game kat jusco nampak la mainan yg amek2 bear tu..pehh, payah uolss...rm30 br dpr 2 bijik patong tuh..hampas... :)


hee....tu gamba semangat gedikzz, ni acik nak tunjuk "semangat" kerajinan acik arini..lalallaala
bukan men semak lagik meja nehh....huuhu

dan lagik.....layanzzzzzz........


jgn kate aii malas kk...nampak x neh...(sambey kelip2 mate)


dan seterusnye dan terakhir kali, acik nak enterprem skett.....
da seapppp.....dgn sepantas kilat acik letak atas meja despatch..hahhaa....x saba nampaknyee..hihkikkk....


ok..itu la kisah arini ..hurm, ape nak masak ri ni yee??satu lauk da ade..hurm,,sodap ayam kari chhaaa,,,jgn jeles k uolsss..mak angkat aii aka mak "kawan"aii kirimkan..aduss..tq acik zainab..jasamu dikenang..gituk la uolss...
umagaihhh...camno leh lupo arini kan last SPA Q acik nk nengok le gamaknye ye...mintak2 pas ni xde sambungan lagik kan...wat bengkek ati acik je nengok org jahat2 byk bebenor...rase teraniaya gitu...wahh....
sebot pasal cerite2 ni kan uolss..teringat plak mse ari rabu tu pas alik keje acik tertengok la cite cak cak azwan ali tuh..hahahaaa..paling acik x leh tahan..camni la bunyik doktor tu cakap(mak hayam tergebuss kalu salah skrip ko jgn mara acik k nok...sesuaiii gituk laaa very thee.....)
"datin kena rest dan sokongan dr rakan2 cemolot die"hahahaaa.....x ke haru si akak azwana punye skrip...acik punyo golakk x hengattttt..klaka seyyy.......
wokeh la uolss...sebelum spa q jadik SEPAK AKU..bek acik berangkat la dulu yee....jumpe len kali.....
to: kengkawan seblog ku esp,dak ain,dak lela n din...kumen la nokk...x kuase mak nyah...huahauahauaa.......
jumpo laiee..daaaaaaa
assalamualaikumm...


















Rabu, Mac 25, 2009

sayangi diriku..pergghhh

adess, nape erh waktu yg tercatat di blog ku ini adalah semalam..huargghhh...camne nii...tulunn.....xpela,waktu itu x jejaskan mood acik nak update blog ni haa...huhuhuhh...

ok uolss..sbelum ni acik cakap pasal kengkawan opis laaaa nii acik nak cakap psl family plak k...kenal2 la sket....hihkikikk

gamba ni mse kak liyana kawen at ulu kelang.....
ni laa family aiii....

mcm2 alkisah dgn family i nii tau..ade sedeyy ade gembire...ade terover gediksss...hihkhik..ape2 pon,acik bahagie dan bersyukur mempunyai keluarge yg bahagie gituk....semuge Allah melimpahkan rezeki yg melimpah ruah pd kami..syukurr....
haaaa..yg baju ijau tu abah aii wokehh...

yang ni la mak ai....masam sket..sebab ala2 candid gituk..huaa...

hikik...dan yg pentingg..ai pon enterprem...jgn mare haa...
along n angah
yg ni da tentu2 gamba acik lagik huuhhhh...jgn nyentap k...

wit ika..wah enterprem tau buah2 an tuuhh(penaja lokasi, gerai buah acik lann...di taman melawati erh....kat parking keto tu...dtg ye blanje2...promot gitukk..
Tambah Imej
den laiee...wit aja adek bongsuku yg overr the...gitukkk
itula die serba sedikit about ma'family........
kekadang ai slalu terfikir..bile laaa agaknye ai dapat bahgie kan mak n abah..dapat belika kereta ke umah ke..hamboii tinggi naww angan2..xpo, at least aku ade angan2..nyahaha...Ya Allah kau makbulkan segala permintaanku..amin ya robbal alamin....
wahh...sensentap sejap....
lupe lak nak continue kesah smalam k..
alkisah, sebab kan ai tolong my ayah n mak angkat aka parents "kawan" ai tu bank in kan duet jgn x caye die kasi upah kat ai..brape agak2??50 sen..hampeh uolss...tp rm100.00...kihkih....jgn jeles k..mcm tau je acik da sengkek akhir2 bulan neh...alhamdulillah syukurr...
dan dan tu jugak timbul kisah minang meminang neh..ampun ya pakk..ngaakk sediaa..gituk laa hendak nye..pape pon uolss mmg dorang sabar dan sabar menanti...ate nak gile parent acik pon x kenal mengenal..kan....nnt x manis kate org..pahit je..huaa....insyaallah klu de jodoh x ke mane kan.....
alik je umah siap2 beli tomyam dan paprik..perggh sedap...x sompek amik gamba..excited nak makan..hehee...acik boli kat AKHFA TOMYAM, kat medan selera pinggiran...gi cepat, berbaloii(da mcm iklan kamdar plak..ngeeee...)
hehee..sian mak ai siap tanye " cukup duit long..?"
sian mak ai, byk berabes bula neh..buat ubat tuk ayah ai yg saket then peti ais n mesin basuh rosak..tp alhamdulillah dgn baik hati lgik mithali mak aii dgn rase kesian beli yg baru...thanks mak...i lap..lapp uu.....
sampai sini dulu erhh...mcm panjang jerkk..huhuu..daaaaaa

penat seyyy....

arini seperti biase meneruskan idup...alohaaa...leh plak acik mimpi pagik tadi...ali kisahnye gigi acik yg tajam menusuk tu bergoyangg...tp x tercabut...pe erhh maksud mimpi tuh??org kate klu mimpi gigi tercabut gamaknye ade org nak meninggal...tp...hurmm x leh nak fikirkan sgt sebbnye nnt jiwa kacau..hihkikk....Ya Allah, selamatkan keluarga dr sebabrang malapetaka...amiinn...
sedar2 dr mimpi...subhanaallah da pukul 745(ikot time umah den laaa) po laiee wat ilek jer kan gosok2 baju...heheee....dengan suka hati nyee acik mesej adha...titt..tittttt(camtu kot munyik enpon adha)
"ad, tolong punch card kite, br terjage ar...tq" nyahahaa....naseb la ade adha yg baik hati lg penyayang tu(dun kembang k...)
argghhh..tp jgn x caye k.acik siap2 teros pecut gi opis....kaki acik yg vouge ni jejak kat opis kul 823....jgn x caye k...at least acik x le merahhhh klu punch card sendrik....(klu bos aku bace ni habesss...)


acik still lagik x bercakap ngan sorang mamat kat opis neh..ntahle,aku ase mcm diperbodoh2 kan...juz sedar diri u sape kan..kite seopis ni kena la ade toleransi sket..br berkatt kann...x gituu...hehehee..ha, sebut psl opis neh tetibe ase nak upload sket picture dak2 opis nehh....layanzzz.....
wokehh..kasi gamba aii ngah cover cun(walauponn..yang adoo..



kiri tu adha dan kak noormaa...lagik satu acik laa haaa...huhuhu

haa....yang ni hamboiii...cover perott lagik...huaaaaa(amopun donggg...)
haa.. ni antaranye la yg ade kat opis nehh...yg laen bos ai hj abu bakar,kak rubi dan edy.
so far alhamdulillah aku senang je keje kat sini walaupon ade la sesikit lumrah kehidupan katenye yeee...heeheee....pape pon aku heppi.....
jumpe nex posting...daaaaaaa

Selasa, Mac 24, 2009

1/2 day wokehhh...

salam sumee...muah..muahh skett..(pompuan ajee..)huhuu....
ok uolsss....arini acik masuk senagh ari je keje nyee...kul 1208 menet tengahari br jejak opis ku yg terchentaaa nehh...
kes nye, adek aii ika demam panas.so, ai dengan baik hati lg penyayang bwk la die gi klinik..so far sume okies..cume klu lg 3 ari die x elok lagik kono la poie klinik tu laie...adehlaa...insyaallah xde menda..huargghhhh..ika siap pesan die teringin makan tom yam..hikhikkk....apokan dayo org ngah sakett...siann....heheee :)

arini jgak, aku ase tenang dan aman sebab sampai2 opis je aku dpt kol..."kawan" aku tu da di bebaskan dr kesalahan yg disabitkan ke atasnya bukan salah die..sian kan...sebulan tau nok enpon aku x berdering...hihhkihkhikk..alhamdulillah, Allah maha besar kan..maha mengetahui..klu kite di pihak yg benar..insyaallah Allah akan permudahkan segalenyee....amiinnn....so, im heppii...yaribbaa....hihihkihkk.......
huh..da ptg br acik teringat nak update blog nehh...so, esok kite sambung k nyahh....daaa...acik nak alik dulu sebab nak gi beli tom yamm..heheheehe

assalamualaikum....

Isnin, Mac 23, 2009

kawen..kawennn part 2

hehehee....berjumpe lagik dgn acik dlm rancangann...suko hati den laa....haaaa

berbalik pd cite perkhawinan tu...
lupe nak cakp erh..slamat pengantin baru wat abg ayet n kak ina(nme botul den x tau...nyahaha)
layan arr gamba kawen dorang errh..
mulenye belah perempuan di beruas,perak.

ngah mekap..mekap...byk tuh mak andam pak andam sume adoo..



alohaaaa...aii x dapek nak amek gamba byk sobab eh time ni jer bateri da kong giles2..lupo nak beli bateri...hampehh...

xpee..xpee seminggu lepaih tu, belah lelaki kannn......(umah family den laaa aihh)



okiesss...memulee layan pelaminn doluu....maroon k temanyee......

haaaa...time berarakk...adehh, panas bonar mase neh...aii ngelat japp...huhuuh

gambo..ala2 manje skett..heheheeee(x sabo acik nak amik gamba2 cenggini..)ngehngeehhhh.....


dan yg pentinggggg.......


mestilaaa gamba deennn ngan pengantinn..huhuhh


ni ha pulak...sobab ehh mse ari tu bz yg teramat adek beradek ku sume ntah ilang ke mane.....ni la akibatnyee, x dapek amek gambaaaa...huaaaa...sampai atii x ajak org..huhuhuh


hakahakakk....
okies..yg atas tu abah den,akim(anak b uah den aka anak kak ijan) n mak den la sapo laie...
yg bawaj tu pulak ehh,adek den no 2- alin,adek den bongsu-jaja(walawehh..),anak mak jang- shukri,intan dan hazika...moral nye gamba den ngan ika la yg xdo..huhuhhu..
pape pon, hari bersejarah tersebut amat2 laaaaa best n meriah..mano x ehh 11 khemah...x termasuk khemah pak cik goren ayam,pak cik wat air..hihkhikkkk....
thanks mak tehh atas sume nye yeerrr.....mantopp.....
k, sampai sini dulu ahh dong...continuee bebile k...(ayat dak x slalu update blog..)

kawen..kawennn

adehlaa..baru la ade sket time ai nak tempek2 ape yg patot kat blog neh huhuhu...

huuu...pengalaman yg boleh gk dikatakan best..(sobab eh den x ponah poie perak...)dan byk kisah dan pengajaran sepanjang perjalanan pergi tuh....pergghh...tepat kul 10 pagik bile sume da berkumpul kat umah mak teh, berbekalkan 2 bijik van dan 4 bijik keta kami mulekan perjalanan...dimulakan dgn bismillah.... :)


jalan punye jalan aku pon x pasti la sampai mne tp kwsn perak la, van yg pak cik aku aka babang bwk tu rosak...ape tah kebenda nye(aku bukan pandai pasal keto ni haa...bukti eeehh :



maka dgn itu kami pon berhimpit2 meneruskan perjalanannye...x sampai bape kilometer..cermin keta pak lang aku plak pecah.....bukti nye : xdo...tp aku letak gamba neh..layannn

sobab erhh...comin keto ni ha laaa yg pocah tuu..huhuuuh


gambo ni mse acik n keluarge ngah amek2 angin sepoi kat pantai ape ke namenye..ala kat lumut tu haaa....


yang ni plakk ai ngan family(omak den xdo mse ni,gi kedai mamak...)
ngah nunggu sedare laen..pergghh pecut laju giler....huhu


huhh...juling tangan ni menaipp....entry kawennn tp gambo nye laenn..xpoo...sat lagik acik wat entry laenn...botul2 kawen....hhuuhuuuu(org laen la kawen bukan acikk k....)

YANG ADOOO...........

assalamualaikum sume...
cehhh...da brape lame da aku x melawat blog aku neh...
dan tetibe aku terbce blog ain terase cam update blog huaaa......
ari isnin yg sedikit memalaskan..sebabnye br je cuti sehari kan....naik keje mesti la malas acik ni....
arghhh..pagik2 acik da berbulu ngan sorang mamat neh...tp apakn daye seopis..tabahkan hati dan ceria2 kan muke kan...walaupon yang ado!!!!
erm...acik rase takat ni dulu la acik membebel...nak buek gaji sat k...huaaa...poning palo den....

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini