Sabtu, Ogos 01, 2009

Shaye Sehat :)

Salam Uolss, Slamat pagik....
Alkisah nye, kan acik cakap yg acik risau bonar pasal gejala2 x sehat tu..
Selesema, Demam, Batuk, Sakit Tekak....Aduss Skang ni telinga pulak cam perit :)
Semalam, lepas ambil ika balik dari kerja terus menuju puncak, hahaa....
Mesti la menuju ke klinik panel iaitu Klinik Keluarga Dr S.....
Huh..punye la ramai orang.....
Uolss, tau la yg tak tahan sakit...yang bawak baby...Sume nye nak masuk jumpa doktor cepat. Dah tu yang Hingus meleleh tak boleh disekat2 ni macam mana pulak ye ??hahaaaa
Yang paling membuat kan acik bengang tahap dewa ni ape tau, pembantu klinik tu dah lah mengandung.Pastu dah la tak hormat orang.. Ok, ada satu pakcik tu tak tau la kaki die kejung ke ada bisul ke kan asik mengerang je.. X tahan sakit lah tu ye dak?
Boleh pulak ada satu hasben n wife bawak baby datang terus daftar dan masuk jumpa doktor..
Iye betul, baby kan...tp baby tu bukan sakit cume nak injection apa jadah nya ntah.
Acik kesian jugak...
Ingatkan pak cik tu kena sorang rupanya daku pun kena jugak..Selamba je yang baik2, borak2 dengan dia semua nye cepat..
Apo laa...
Acik : Erm..kak, tumpang tanya..Lame lagi ke ye?Saya dah tunggu lama da.Saya tengok yang datang selepas saya semuanya dah masuk
Pembantu kerek : Kitorang panggil sume ikut urutan..Sape daftar dulu die la yang masuk.
Acik : Dah tu saya ni tak DAFTAR ke?
Aduhai mentang2 la, aku guna panel tak keluarkan duit aku 1 sen pun. Punya lah kerek tahap dewa..Fine. Acik pun tunggu la kan..
Pembantu 1 : bla..bla...blaa(butir2 kat x dengar sangat...)
Pembantu 2(yg pregnant tu) : tu lah payah nya kalau org takde sikap sabar(sambil jeling2 acik)
Wahhh.....menanah telinga uolsss, Weh minah gaji ko pun bergantung pada patient tau x??
Huh....Bengang nye :(
Dah abis jumpa doktor, lega selega2 nya sebab doktor S tu cakap acik tak ada ape2 pun cume demam selesama yang biase.
TANDA2 H1N1 :
1. Demam mencecah 39 - 40
2. Sakit Kepala
3.Sengal2 Badan
4.Sukar untuk bernafas
itu je info sikit yang acik tau, selebihnya sila jumpa doktor ye rakan-rakan..
Kalu demam terlalu panas or ada simptom2 yang diperkatakan sila berjumpa dengan doktor anda ok...Scary kan :)
saya adalah sihat, Alhamdulillah............
p/s : Jagalah kesihatan anda sebelum anda tidak sihat :)
Motif??lalalalalalalaaaa

2 ulasan:

  1. heheheh biasa ler tu ..

    lain kali kalau sakit tu .. kul 6 pagi dh dok dpn klinik.. kalau dia bebel2 jgk .. kasi acummmm kat dia sekali .. wakaka

    ** jgn lupe VOTE tuk Akil.. kat blog akak

    BalasPadam
  2. hahahaaa..
    mmg sengal klinik tuh..
    baikkk..jum afundddi akillll

    BalasPadam

cayang labuchee:)

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini