Khamis, Mei 14, 2009

BUAH HATIII...

Dedulu...mase mak acik x berkoje selama beberape bulan mak acik mengambil keputusan utk menjage seorang baby yg duduk berhampiran dgn umah weolsss....
mase tu baby tu baru berumur 8 bulan cenggitu la...nauzubillah, mase first day die punye melalak yang amat...maka kelam kelibut la mak ngan jiran laen(nenek timah ngan arwah acik ani)...
sampaikan keluarkan buai anak nye mase kecik...sadis kan....dari kecik sampai le ke umor die cam 2-3 tahun da x ingt lee...tp dlm tu mak da keje so die duk ngan jiran laen...
hari ke hari, malam ke malam, hujan ke hujan(pe ku meraban nehh..) dak kecik amatlah rapat dgn family weolss....kadang2 sampai tido umah....mestilah weolss suke sebab nye kat umah tu abah je lelaki...yg laen sume perempuan, mmg amat dimanjakan.. x gitu?heheeee
itulah di MUHAMMAD DANIAL FIRDAUS BIN LEEHAN....
skang ni die da ade adek laa MUHAMMAD DANISH HAIKAL...but adek die tuh x bape rapat sebab weolls x jage tp nak jugakla tido kat umah...agak2 cuti skola jer mesti tipon munyik....sobab ehh "ALONG NAK TIDO UMAH MAK"huwaaaa..... cuti je kamu ingat erh...time skolaa nan ado...haipp, biase lagik..heheee

cumell...kiutt..bulu mata x hengatt....

oppssss...sori...sorii along terletak gamba adek xde gigi...ngeh..ngehh

besday DANIAL yg ke 7.....mcm sekejap je dorang ni membesar....
si adek tu muncung sobab eh jeles laaaa....
mase ni dorang kat umah weolss..so ingat nak wat suprise.....
gamaknye da sampai putrajaya(umah dorang) adek(DANISH) bole tunjukkan jalan....
"haa..haa...kiri...kirii"
"kanaan..kanan..."
bolee uolsss???
sabo jee laaa...

semangat..x dapek nak makan betul2 amek gamba pon jadik laa.....

MUHAMMAD DANIAL FIRDAUS
MUHAMMAD DANISH HAIKAL
huwaaa....ni da lame x jumpe dorangg...bile agak erh dorang nak mai yekk.....
jawapannye tunggu coti skolaa laa br ade mase panjang siket kan....
mishh..misshhh 2 budak kecik nehh.. :)))))
LAYAN VIDEO.....

video

Tapi sorila uolsss...xleh nak terbalikkan la video ni..gamaknye kena telengkan sket pale tu wokee....cayang uolss sampai kiamatt.. :)

2 ulasan:

  1. ambboi meriah nyeeee..

    * ziela.. makjun tu yg lum kawin pun leh makan .. sowe lmbt reply .. heheheh

    BalasPadam
  2. ohohoo..br nak replyyy....
    bole ker tuh???
    siyess??
    nak kuross..ahaksss

    BalasPadam

cayang labuchee:)

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini