Sabtu, Mei 09, 2009

Kunang-Kunang Ku Terkenang.. :)

seperti mane yang uolss tau yesterday kan my mum besday...huhuu... after keje mesej mak
"arini mak nak gi pasa malam x?"

huh...idak le dibalasnye...kihhkihk...so siap2 terus alik umah..idakle teman singgah memane sebab nye mesti la acik yg kena bwk mak gi pasa malam kan..abah x balik lagik..mungkin on da way..jadik nye dgn pasrah naik umah dulu nak salin baju sobab eh amat la awal nye br kul 6 mak alik umah ul 7.....

"long, mak suh siap nanti mak alik bawak mak gi pasa malam naek motor"jaja pink pinggiran bersore....(adek aii yg bongsu)
patot la mak x reply mesej , kan besday maxis bg sehari free call...huhu, sy sebagai penggun CELCOM amatla suke sebab call free selama SEMINGGU...heheheeee

"okies"
"wehh, aku nak tido jap..645 kejut aku keh"siyes punye mengantuk uolss......
ok..ok....jgn x caye mmg tepat kul 645 si jaja nih kejut aku...kejung sebenta besama kitkat...gituklaa...

alkisahnye, nunggu la sampai ke maghrib rupe2 ade accident mase mak nak on da way alik..
"ade accident, trellar.....mati budak tuh"my mum said
"mak nengok ke"
"a ahh la.."
"x jadik la gi pasa malam, ni da kul bape nak amik ika, abah ckp xpe lambat pon leh kuar makan.."

huaaaaaa.....turun awal ropenye x jadik gi pasa.....so gegas2 gi amek ika alik keje....
awal lagik, round2 la keliling kilang tuh...masyaallah anjing siot neh ade lagik..ok uolss klu nak tau satu ari tu kite anta ika gi keje....siot gile bole anjing tu kejar, da la naik bukit..seb baik pakai gear 2...aduhh, dan semenjak itu jugak la mmg aku anti gile bapak kat anjing tuh....

da settle amek ika, alik nengok abah da sampai umah...lapa banget dehhh....huhuuuu
dalam kul 1o cenggitu siap2 kuar la weolss sefamily nak cr pasal...huaa, cr makan laa...yehaa

abah : "makan katne?"
mak: "kat nak gi kunang2 kat highway"
kami adek badek : "yehaaaa!!!!!!!(dalam hati ok...hahaaa)


harus la gamba acik dolu kan yg menghiasi malam yg begitu vouge...x gituk??kawan2..heheee

ni mak n abah acik yg terchentaa...

acik n jaja pink pinggiran..(jgn mara wokehh)
haa..abaikan muke aku yg tembammm :) (sambil xleh trime hakikat..ngee)

ika n Lyn yg kusyuk makan...
KungFu Char.....masen sedikit....tetumpah garam barangkali.. :)


Laksa Kedah...Mangkuk yg amat punye beso....


da settle sume...erkkkk(dgn nada perlahan)..konyangg :)
gamba makanan laen2 amatla tidak sempat nak amek...yela uolss, gamaknye dah lapo kan....bole??hahaaaa....
so far...ok laaa laksa yg kite makan tu pon not bad...sedap....abah makan nasi lemak sotong..mungkin sedap sbb abes dan nampak menyelerakan....mak makan char kueyteow, aja makan mee hailam, ika mkn mee sizzling n Lyn mkn KungFu Char tu kan...sume nye ok xde pape masalah negara...
tempat die pon sgt la selesa...nyaman dan bahagie(bole??)ade band nyanyik2...siap tepok2 lagik tau..hahhaaa.....dan yg penting, MAK yg blanje wokehh....Ringgit Malaysia yg dikeluar kan smalm tidak sampai RM100...bERbaloi...tp xleh la nak serang selalu...x gituk??yeaaaa :)
THANKS MUM....nnt banje lagik tauu...(lempang diri sendrik..)


siap2 makan udah pukol 1130.....jum balikkk uolsss :))))HUARGGGGGHHHHHH:))

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

cayang labuchee:)

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini