Selasa, Mei 26, 2009

AL-FATIHAH

Salam sumee....
bagai kan terpaku sekejap bile bace kat shoutbox ain ckp "atok ros da meninggal".........
innalillahwainnailaihirojiunn....semuge Allah s.w.t melimpahkan rahmat ke atas roh atok dan menempatkan atok di kalangan org yg beriman....subhanallah....

tatkala berita itu aku terima fikiran aku mula terlayang, terbayang kenangan yg sedikit bersama atok ros...yela, org da x ade atok ataupon nenek kan....bile dapat jadik cucu sekejap je pon da bahagia rasanya kan.....

pertama kali menjejakkan kaki ke rumah atok di Sekinchan memberikan erti..sepasang suami isteri yg makin uzur tinggal di sebuah rumah yg dikelilingi sawah bendang bersama seorang anak lelaki yg masih belum berkhawin...arghh..alangkah aman dan tenang nye mendiami rumah tersebut.....

atok dan nenek memang pendiam, especially atok laa...nenek ade gakla nak berborak nye...heheeee.....thanks Ros, ko sanggup bawak kengkawan ko yg senget ni gi kampung ko....ahaksss.. :)

kehidupan yg simple...makanan yg simple dan menyelerakan.....keharmonian keluarga....sporting abesss....sampai aku dating pon family die ajak "kawan" aku tu masuk umah..oh..tidak!!!hhaahaa....

dr kiri :wani,ros,ziela dan lina
weh....siyes memang best..ngan bilik air kat luar pastu leh nampak kepala plak tuh..
kire mcm pengalaman yg susah kite nak dapat..yela kau xde kampung...sukoo acikkkk!!!
kebetulan masa tu family ros nak wat kenduri..kenduri arwah tuk pak cik ros....
teringat atok, nenek, mak n ayah ros, kimi(adik ros), pak uda, pak ndak, apit..siyes family ros ni cam happenig laa....sporting habess..huwaaaa...dengkiii!!!!hahahaa
insyaallah jika ade peluang lagik pasni akan ku pergi lagik..
gile kau....siap dorang mandi dalam parit depan umah tu tau..acik ni sobab erh x bawak baju lebehh..haduihhhaii...kehekehhh.. :))
ros ajak laaa hakuuu....
ain....naik keretamu...wokeehh??
ain dan ziela
gamba tu je yg dapat ku selamatkan...yg laen nan ado....sian seyyy ...........
gamba ni antara 2006 atau 2007 x hengat laa...sebb slalu je jimba2 ngan dorang ni..walauponn dok jauhhh wokehh...gile mungg, sabak bernam yg paling dalam dan dalam dan dalam....guane nak kuarrr...ahakkksssss :)))
uolsss...sedekahkan al-fatihah pd atok ye....dan pd semua keluarga kite yg telah meninggal duniaa......tuk atok n nenek aku, tok tan n tok na aku.....jgn lupe uolsssss.....
semuge mereka2 ditempatkan di kalangan org2 yg beriman ....aminnnnnn
pd sesiapa yg masih ade atok n nenek..sayangi la merekaaa....dan jgn lupee taat pd ibu bapa....
insyaallah.....aku juge masih mencuba dan akan taat pd ibu bapa aku..dan ape yg aku nak mereka tahu...AKU SAYANG KELUARGA AKU.....

2 ulasan:

  1. wei muka aku kelakar gler dlm ni siot...hahahhaha x leh blah btl....

    BalasPadam
  2. hahaa...yela weh kan kitee mude2 remaja gituk...hhahahahaa.....
    haha terase kesejukan men kat tali air tuh..kahkahhh :)

    BalasPadam

cayang labuchee:)

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini