Selasa, Oktober 12, 2010

Lagi......

Lagi gamba yang acik nak share...
Berdebar, takut,taubat,sedih,macam2 rasa hati ni...
Ya Allah, Lindungi lah kami sekeluarga... Amin....

Kebetulan ari sabtu acik balik dari Pilah terus pegi PD...
Syukur Alhamdulillah...
Ofismate acik si Daus, balik kampung Melaka hari Jumaat..
Kawan serumah nya suruh alik naik bas...
Daus naik motor balik melaka, kalau tidak..
Memang bas tu la die nak naik..
Bertolak dari melaka sentral pukul 6.

Alhamdulillah, wat sujud syukur k daus.. :)
Mati itu wajib kan,
tarikh kematian kita pun telah ditetapkan
Kite sebagai hambaNya hanya mampu berserah dan redha dengan setiap Ujian dr Nya..


Kesesakan lalu lintas..
Paling teruk acik rasa dalam 4 jam tak bergerak..
Acik baca paper tadi pn, ada salah seorang keluarga masa yg nak pergi ke tempat eksiden tu die tumpang motor..
Sedehnya......


Bas yang terpelanting..


Ya Allah, kau tempatkan la mereka di tempat hambaMu yang soleh...aminn


Tabahla wahai makhluk Allah....

Nota : Berhati2 di jalan raya..... Sesungguhnya pabila kite sama2 fikirkan keselamatan orang kuranglah kejadian seperti ini... Jika sudah ajal.... Allahuakbar.. AlFatihah

2 ulasan:

  1. ziela mmg lalu ke time excident tu ? ngeri nye

    BalasPadam
  2. awal sket kite lalu kak....
    alhamdulillah......

    BalasPadam

cayang labuchee:)

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini