Sabtu, Januari 22, 2011

Mari Mandi Manda

Cuti Thaipussam ritu korang gi mane?
Mula pagi tu takda apa planning pun, bangun tido pn dah seploh uols ( piyed weh.. xleh solat. kui3)
Mak cakap mak itam ajak pergi mandi mandaa kat Kg Kemensah.
Dah lama weh tak pergi memandi kan diri, dah bape tahun lamanya tak jejak kan kaki ke kampungku?wah tetibe jd kampung..uhuk3..

So, bangun siap2.. Desuppppp jumpa disana.
Ingat nak pegi Jinbara punya tmpat mandi tu. Penoh, gile tak hengat.
Jalan2 sekitar jumpe la tepi ni. Not bad la weh..
Pangkin pun sewa rm20 je.
Eceh... Bajet hot je mamat ni. ahaha
Ni adik sepupu acik, Hariri namenye. Dah besaw weh..Adoi dah eh kawen ni tetiberssssss hahaha
Perkerja kontrak yg ktorang upah. ok x?
Mereka ni ralat duk tangkap ikan kecik2 tu pastu simpan dalam botol.
Dak Haikal tu la yang bela ikan2 tu skang. Gigih! ahahaha
Wah, nampak tak puteri gunung segantang ngah mandi manda tu?? ahahaha...
Sedap hoih kena pukul(wah...pukul!) dengan air terjun segan2 buah tu, laju weh.
Macam massage tak payah beli senaman yg gegar2 seluruh alam tu hooo....
Balik umah tak hengat punye kebas!
Hoih, sape yg amek gamba ni. Jangan scary uols, tu acik okeh.ahahaha
Sambil feeling2 fotoshoot majalah mangga aku duk bawah air terjun!
Dah balik tu, gi terjah abah memancing kat tempat mandi "Angah" ape ye namenye?Almaklumlah acik ni dah tuo uols. Mane nak ingat name2 itu..
Weh2... Owner nye adalah kenalan2 keluarga kami di hulu kelang.
Wahhhh..parking free la uols.
Tempat mandi pun not bad! nyesal sket la mandi kt bawah tu.
Kat Angah ni lg mantap weh. Siap ada chalet, leh sukati ko la nak tido bape lame.
Rate pun tak mahal sgt rm40 - rm70, mandi sahaja plak rm2 je kena bayar ok. Jimat kan?? Best pun best! Paling tak menahan sanubari acik, Karaoke adooooooo :P
Menggeletek acik donga dorang nyanyik2 kat situ. (Sambil kaber muke ala2 ct nurhaliza )
Next time kite gi sane ye familyy kuhhhh.. :)
Percutian, perjimbaan yang singkat dan menyeronokkan!
(Sambil kenyit2 mata kat makcik owner dan kaber ala2 menantu pilihan! lariksss)



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

cayang labuchee:)

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini