Khamis, Januari 13, 2011

Acik kena Pawww??

Salam uols,
Balik dari Party Budiey tu acik naik train, gemok tak dapat ambik sebab beliau tak habis lagi maen futsal(tapi kalah!Padan Muke lu gomok.ahahaha). Ok, acik dengan gagah perkasa sensorang naek putra sampai terminal.Neena ambil hala ke times square, deting barangkali. ahahhaa

Weh, sangat letih. Ramai orang pastu kena berdiri sambil berdiri tu acik bole tido. Kompem ngantok!
Ade la sorang minah ni. Tersengih sane tersengih sini, acik rilek je la kan balas2 sengih. Sekali tgk beliau pun turun sama tempat kat terminal putra. Tak jadi masalah la kan. agagga

Menunggu bas, dari berdiri ke mencanggung (takde tempat duduk.Penoh!haiyooo..) mencanggung ke duduk atas tangga, idak ler bas tu datang. tak abes bas UIA. Memula acik bajet sopan santun je la kan sebab ade mamat ensem uols! ahaks :P

Lama kelamaan, panas gak hati kewanitaan yang lemah lembut dan penyayang ni kan.
Nampak la minah sengeh tadi tu then terus la pelawa....
"erm, adik duk mane ek?
"Duk kat pinggiran,dekat dengan klinik rassi"
"Owh ok.. Jom share naik teksi. Lama la bas ni.."
"Ok...Jom la sy pn nak naik teksi tapi takde kawan.takot."

Maka naikla kami teksi.
Dengar ceramah Pengerusi Persatuan Teksi Terminal Putra (Bangga siot!) miahahahaa..
Tak abes2.. Pakcik ni cakap2 pastu mesti last skali die cakap "Ha...begitu laaa ceritanyaa"
Aduh..Pakcik2..Nasib baik, saya ni penyayang. ececeeeehhh! Tapi pakcik gile terror la weh speaking..Acik pun gagap2 gituk!

Eh, berbalik si minah sengeh tu.Sebelum sampai umah acik mesti sampai umah die dulu.Acik bajet2 xpela turun kt sini je la.Kan kongsi baya. Acik baya dulu la kan.
Turun je,dengan selamba minah ni salam2 dulu pastu dia cakap :
"Thanks, nnt kalau kita naik teksi lagi.I'll pay ok!" dan berlalu pergi tanpa ada perasaan bersalah.

WHAT??!!!

Kau bukannya,kawan2 skola aku ke.Sanak saudara aku ke, Jiran tetangga aku ke yg tetibe next time nak naik teksi bersama weh!
Gua punya la tercengang, aikkk!! budak ni nampak nye mcm dah lama tak makan penyepak ni..Tapi disebabkan gua seorang yang lemah gemalai kan. Wat rilek je la.. :P
Ya Allah, kau berikanlah petunjuk pada gadis itu.. :)

Tetibe uols!
Harini lepas lunch sesaje la bersiar2 cuci mata kat kedai2 ni haa...
Sekali, Eh eh...... ni macam Minah sengal tu! Yes! Acik tak silap, memang dia. Cehhh, buat2 cam tak perasan pulak. Bukannya badan acik dah kurus pon nak buat tak kenal. Tapi acik wat selamba gadak je la.Nak biarkan die rasa bersalah sendiri. Dia tengah bodek2 cina kedai henset tu la, nak jual henset kot!
Aduhai... Mungkin beliau ada masalah kewangan barangkali. alallalalallalala

Fikir positif acik...
Mane la tau, ayah or mak die sakit dan memerlukan duit, kena balik awal aritu, duit ada singgit.nak beli ubat,tak mampu naik teksi kena naek bas. uhhhh, kesiannnn..... Okeh2, anggap sedekah saje la uols. Nak cerita jer. Motippp??ahahahahhahahhaa...

Nota Kapoww! : berhati2 la anda.Tak semua manusia bermuka baik ini sangat baik.pengajaran ler acik oi!pasni naek teksi sorang2.. Aduh lagi scary uols. agagagaga

2 ulasan:

  1. sapa pompuan tu..bengang je aku baca...kita cari dia nnti..aku mau ajar cukup2....

    BalasPadam
  2. huwaaaaaaa.....dak..
    budak tu lg besa dr ko..ahahahahhahaha

    BalasPadam

cayang labuchee:)

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini