Khamis, April 02, 2009

keboringan tahap cipan....

salam uolsss......cium pipi sket..muah...muahhhh......

sejap je da ari khamis...dan ari ni la ari paling boring..datang opis wat attandance pastu amek tenage...hehee...tuk ape uolss??tuk wat keje....no..no...no, amek tenage nak maen game ZUMA...nyahaaaa.....
klu bos aku tau wt naya je uolss...
hurm..keje pon xde..ade sket nak filing2..tp ai ase cam penyakit M menjelma uolss..lagi pon da beberape ari ni bengang btul ngan seseorang neh..ya udaahh kok nye die keje kat satu company yg amatt laaa glemer dan besar..tp yg adooo..contract je tp kan uolss x kesah la janji halal kan.....tp as human kenala ade sikap timbang rase kann.....pade yg berkenaan mesti tau kes neh.....contract sume staff sume tamat pd 31.03.2009 kan uolss..arini bape aribulan???2.4.2009...x ke naya uolss, acik nak angkat tipon ari2 nak jawab soklan yg sama..

"hello, cik zila nak tanye extension letter yg baru bile nak bagi ye??"

ya ampuunnn.....udah nye HR itu x bg lagik list sbenarnye camne la acik ni nak menaip lanjutan tu nyah2 oii....sebak otot2 aii ni tau.....sian dorang kena beratur nak masuk opis tauuu..x kuase nyahh...pape pon jgn salahkan acik ye sayang2 ku......salahkan ibu mengandung??pon hampeh uolsss...bukan..salahkan hamba Allah tu...ang da tau contract da nak abes..plzz la alert gi la jumpe bos ker....wat list tu awal2 ker...kan da senang..xde la aii ni da mcm polis pencen asek nak menanyaaa aje keje yeeee......yangg adooo.......

lemass..lemasss dlm keadaan mcm ni,,yela seperti mne yg u olss tau walaupon sebenarnye uolss x tau..hakkahaakkk..acik ni HR kat o pis ni sorang ajee...acik la yg kena wat ape2 aje yg berkaitan dengan contract staff P**R***S..tu kann...SORANG k.....seb baek gaji wat skalik ngan adha klu x..kurus laa nampak nye acik keje kat sini kan..huhuhu.....
bile da jadik mcm ni, x ke haru uolsss....sehari nak wat extension letter untuk lebeh kurang 60 org..x termasuk yg tukar agensi..bukan nk merungut..acik suke keje neh tp cume tension sket sebb kalu diberi awal..kan leh wat sket2..lame2 kan da siap..x gitu anak2 ku???huhuuuu...

x pela..mungkin ini la adat resam bekerja kan...jadik nyee layankan ajee..janji gaji masuk tetiap bulan...hihkhihkik...
sampaii laaaaa ni, x dak ape2 lagik berite pasal list tuh...lantak kan aje aku yg hampeh...cemane nak wat erhh???????

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

cayang labuchee:)

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini