Isnin, September 06, 2010

Ayah dan Ibu...

Salam Uolss..Pekaba? Mesti kenyang kan , br lepas berbuka puasa kata kauuu... eheh
Alhamdulillah.. Dah hari ke berapa anak2 kite berpuasa?
Pandai... (sambil tepuk2 dahi....)
Wiken yang lepas, mak acik ada jemputan berbuka puasa dekat Restoran Warisan, Dataran Merdeka.

Rahsia...rahsiaaa...
Ape yg rahsia weh, Rahsia Alam la yg jemput untuk berbuka puasa ni..
Mereka antara salah sorang penyumbang derma la..
Alhamdulillah, muga Allah berkati pemberi2 sedekah pada hari tersebut...
Lantak kau, duk meja Vip kelasss acik sukee uolss..
Depan mata je pentas.
(Sambil bajet2 gamba ada dalam paper, tibi sumelaaa..ahahha)




Majlis tersebut dihadiri Anak anak Yatim rumah Lambaian Kasih, Sg Penchala dan Ibu tunggal..


Comel kan budak2 ni..Acik time neh airmata duk takung je tepi mata, dorang nyanyi lagu syahdu plak tu kan...


Pengacara time tuh Roslan Shah dgn Chef Yang Jamil (gambo takdo, solii aa chef)
Roslan Shah with Ibnor Riza.

Lawak betul, time die naik pentas ni kau tau ape alyn ckp : "asal aku nampak die dalam tibi cam putih jer..." haiyaaa... bang mintak mahap la ye.. adik sy ni blum beli insuran lagi ohek2..

Masa dah nak balik tu ada la ambil gamba dengan shidi dan ibnoriza, mak yang ambik kan sekali salah tekannn daa ngeh3... kelakaaa...

Paling tak boleh blah, Ibnoriza ckp ape tau " gelap nampak ke?sy dak kompem2 da tak nampak...." Alahaii... Hitam2 maniss i likeeee (gedikkss ) wakakaka


Nasier Wahab yang encem..
wahhh..gedik kau acikk tapi..................................
Die tak berapa nak huha huha sangat ler....


Malatopppp ..... Uncle Hail Amir (ehem..ehem, sy masih single...)
oit..oit..tuk anak die laa.. ahakss :P
Acik sukoo die ni haaa...
Sportingggg... "Pipi pau dilayangggg, aliss matanyaa lentikkk"
Acccikkk laa tuh wakakakaa (Sambil kembang kuncup bontot)


Sebak, time ni dia nyanyi lagu Ayah dan Ibu..
Sokmo nangis wokeehh.. :(
Sedeh, acik duk usha muka budak2 ni pun da sebak....

Kalau la acik anak hartawan...
Masyaallah....
Muga Allah berikan rezeki melimpah ruah pada mereka...
Belajar rajin2 ye syg... Nanti ada rezeki bantu semula rumah lambaian kasih k..
Sedehnye... Syukur Alhamdulillah..Acik masih ada ibu dan ayah..

Nota Lemaks : Teringin nak amek anak angkat....Ngeh3....

1 ulasan:

cayang labuchee:)

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini