Selasa, Julai 13, 2010

Cherating Part 1

Salam Uols....Meh Polok polok manja siket...
Tersebutlah kisah.aaaiiipppp ok tak..gurau manje je acik nan korang tuh.
Last Week, rancang nak wat trip, trip tergopoh gapah nama die...
Cik Lela ler punye idea, nak release tensi ke cherating katanya...
Nak tengok Pulau...
Nak tengok matahari terbenam...Kekdahnye kan
Nak tengok Jodoh..Agaggaa (Acik kalau mak kau bace matikssla kau acik oii..)

Bertolak dalam tengahari setelah selesai semuanya..
Lama kan weh, nasib baik lah tak menanah bontot acik sebab memendap je kt kusyen kereta kan kekdahnya,
Tak berhenti henti nak cepat sampai katanya En Pemandu, Yunus...hehe


Halamak kocik plaak haaaaa.....
Tak pe acik translatekan kt korang, Welcome to Kuantan..
Agaknye la kot..mato acik ni ha pn dah tuo2 ni pandangan agak kabur sikit...
Al maklumlah veteren kato eh.....
Larikssss.......

Semangat weh, gune GPS nk pergi sana kan dan kekdah nya mestilah bateri enset kau kehabisan kan..
Alhamdulillah, da nampak sign board cherating hati ni melonjak bagaikan kena sawan vavi je uolss...
batak tak pergi kot!Wah kauuu.......

Masing2 duk tanye, tah siapa nk tanya ntah siapa nak jawab...
"Weh..Nak duduk chalet mane ni"
Sunyi...Japgi tanye lagi..
Memang mintak pelempang ler masing masing kan....ahaha

Weolsss, yang hadap sangat nak gi cherating..
Patutnya ada lagi 1 keta dak Ain follow...
Tapi disebabkan masalah teknikal tidak dapat nak dielakkan, nak tak nak kena teruskan perjalanan lah ye dak...
Gile Kau nak patah balik, pastu nk cancel dan balik ke rumah dan menangis meraung kan...Yang aaddoo..ahakss
(eh..eh..........nampak macam tangan acik polok tangan itu abg kan..kan.....Ehhhh, jgn pikio laen deme2 sume...Lihat betol2 yeh..tu tangan die, berurat2 bagai..Tu tangan acik comel mulus tulus je kt tepi patung tu..ahahaha)

Hambek kau, dah macam tin sardin dah dalam keta tu..Seb baek la, acik yg paling somel kat belakang tu..Terhimpit tp gigih weh nak berjimba mandi laut kekdahnya kan. Susah sama susah, senang sama senang....Gitu ler

Penat berjalan, eh tak..Naek keta..Sian Cik Wira lela, lemah kot jantung beliau..Muatan melebihi Had.ekekekeDari satu ke satu chalet cari penginapan....
Boleh kau, cari punye cari.....
"weh, cari depan lagi..mesti ada lagi chalet..."
"aah, lagi depan..."
"Eh x nak la chalet ni scary jerk.."
"Ala...jalan je depan lagi mesti ade punye"

Sekali nampak la 1 lorong ni mcm menghala ke laut, dan semestinye dalam ati sume org yang ado ni haaaa anggap adola chalet dalam nu ha kannn....
Sekalik...Mak aiiiihhhh....
"Iniii..tanah perkuburaaaann...."
Al-Fatihah.........
Tergamam kau..ahaha
Dekat tepi tanah perkuburan tu ada la chalet kayu2 si en pemandu pun cakap "taknak aku, kang pagi besok bangun2 je kat atas tanah perkuburan..."
mulot ko mak hayaam......tak koser..


Selamat...selamatttttt, sampai ade orang takmo balik dah weh..ahaha


Yeh yeh...setelah keringat membasahi bumi, peluh petani pun tak banyak macam peluh weolss ni kot...
Ini la dia, chalet terbaeeeek yang kami jumpa..
Alhamdulillah masih ada kekosongan..
Allah....murah betul rezeki pengusaha2 chalet cherating musim misuim cuti ni...
Makhluk Allah punya la ramai...Sesak napas, arghh tipu..aman je...
Angin sepoi sepoi bahasa melempang pipi atenye kan..

Motel ke chalet?entah le...bantai sajer...huhuh
Riverside 3 point beach resort...
1 malam = rm150
lopeh acik kelip2 mata sikit kat adik tu dapatlah kurang rm120. wekkk, sape je nk ktergoda nan jelingan kau tu acik..ngeh3.....
No talipon tak ada uolss, malu kot nak kasi..
Dah sampai sana uolss terjah saja lah,
Untung nasib dapat la bilik kosong...
Rugi Nasib, bawak la khemah..Berkhemah le kamu di tepian pantai tak begitu..ehehhe

Tapi pasal chalet2 ni jangan merisau la, melambak je kot kan yang kosong, janji kau tebal muka.
Pandai bodek harga semuanya Selamat......Murah dan Terbaekk dari ladang gandum kan.....

Bersihkan diri, buat apa yang patut..
Perut pun dah krok krek bagai kan...
En Abg angkat pun bagi idea..
ting..ting...kite gi makan kat kemaman la...Dah tak jauh da katenye kan...
Jalan nak pergi tu bersimpang simpang.
Biase la orang dah lapo mana ingat nak snap pic ke hape kan.huhuhh

Nama gerai : Nasi Kukus Mak Mah (Betui kott, aku lupeee mahaapp)
Lokasi : Pasar pagi Kemaman (botul2 eh acik tak tau)
Buka kedai pd pukol : 5 ptg sampai makanan habis
Barang Jualan : Nasi Kukus Ayam berempah dan seangkatannya.
Harga : Sedang2 saje....Baik untuk yang masih baru mula bekerja..cheapp kan..kan..
Kesedapan : terbaek dari ladang...
Rate Star : 11 dr 10 bintang.....ohek2..


Tengoklah uolss...Jangan air liur kau urang bertankung kat keyboard suda..
Sedap weh, menangis makan..Pedassss!!!
Tapi sangat sedap dan sangat menjilat jari rakan sebelah..wah!!over theee tau..

Dah selesai part makan memakan, gelak menggelak..
Mesti org sekeliling tu cakap..
"mano datang ler budok2 hok tok supo manusio ni.."
"gelok ngalahkan beruk mak yeh"
(agak nya la...kalau salah berdoa la kau labuchee..fitnoh2...!)
Pas makan, gi mana yeh?
Ape lagi bile kaki karok bertemu tangan karok bertemu mulot karok..
Jawab poie karok ler...Sengal, dtg jauh2 gi karok...
Ni paling acik malas nak cerita, weh......
Sangat sadis...Kerusi beliau gune kerusi kenduri kawen....rasa nak berlari2 weh pergi alik kl karok kt wangsa walk..ahahhaaa..titik!


Dah selamat menggelitis balik chalet, tak habes lagi sebab hari tersebut adalah besday Lela, my beloved frenssssss.......
Slamat Ulangtahun Kelahiran my Fren....
Umo dah meningkat, semuge panjang Umo, Murah rezki dan cepat2 kahwen...Gitu la...

Nota LEmaks : Pejal, pstt..pstttt...nanti besday aku nak kek canni gak yeh...nak kek ceklat, wahh demandd kau..!aahahhaa

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

cayang labuchee:)

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini