Jumaat, Jun 25, 2010

Malam Jumaat...

Salam Jumaat Uolsss..
Wah..title nak gempak, laju je uolss nk tengok kan..hehe
Ayat cam nak kena pelempang jarakjauh lapanblas kali je kan.

Semalam balik kerja seperti biasa, hari mendung dah gelap macam nak hujan. Dalam hati duk doa ler jangan la hujan nak pergi beli lauk mau masak lagi kan.
Sampai kedai, pilih pilih lauk ambil sotong dan kangkung (ececeehh...dah boleh wat menantu nih, ehem..)

Alhamdulillah, da sampai rumah baru hujan lebat.. Masyaallah, lebat btol uolss...bak kate ada pakcik kedai lepakan(lepak makan2..hehe) "pakcik keluar rumah, nk angkt kain pelikat pn xleh..angin kuat.."
means die kuar pakai kain pelikat nak angkat pun tak boleh..ahahaa...
Pe jadah pakcik nak angkat kan..ahaha..Terbang pulak kain tak pasal..hehe

Hujan tak hujan, adik2 acik yg berdua(suri rumahtangga sepenuh mase..ahahaa) sibukla ajak mak abah pergi berjimaba.Ke mane uolss?Penatnya, dah la berat badan dah bertambah dan mengakibatkan pergeseran antara (argghh...dah3.....tak yah bayangkan uols...ngeh3...)

Ke tesco sajerk, cuci2 mata..Sedekah2 kan duit (duit mak ler..bukan duet acik..ahaha)
Yela..kan da akhir bulan, mmg la napas pun sesak2 ala2 kena parkinson kan...adess
Eh ehh....mak ayah ape yg sedang " REST n Go neh..."

Wah...Hebat tertido2 uolsss...tu br bape menet, kalu wat setengah jam maunye tidur kat situ saje.
hongeh acik oiii...
Tapi best kan, seharian bekerja alik dekat rumah ada kerusi ni kan..syurgaaaaa weh..
Ehem3...bolehkah saya meminta kerusi ini sebagai hantaran?matila takde orang nak masuk meminang acik woi..
Pape pun kerusi ni memang membuat org menabur bakti eh bukan menabur duit dengan rakus sebab mane cukup beb rm1 = 3 minit...kalau boleh nak 30 jam weh..ahaha


Tu diaaaa...Perempuan yang telah menambahkan berat badan dan lemak-lemak secara melulu dan tanpa usul periksa. Mencik woooo...mencikk (lari bawak diri...)

Hujan selebat lebatnya, belasah la...Sampai taman pinggiran pun hujan lagi. Maka, En Amiruddin dan isteri serta anak anak basah kuyup...huhuu...

Nota Lemaks : Terbayang2 udang besar yang tidak dapat dibeli, sob.sob...sedapnyaaa, udang sambal?udang masak lemak?udang goreng?huk huk........yummy (smbil air liur meleleh kt kertas...eiiii jijikkk..ahahahaa)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

cayang labuchee:)

Ingat Mengingati

Belog Labuchee adalah tempat acik mengadu domba segala kegiatan acik, sekadar menghiburkan hati sendiri dan menjadi tempat mengimbau kenangan silam.eceh!Maka dengan itu, segala apa yang tercatat di belog ini adalah dari lubuk hati acik. tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih berpijak di bumi yang nyata mahupun sudah tiada ya ya ya. Selain itu, entry2 yang ditulis kadangkala dikarang oleh acik pada waktu malam dan diauto publishkan ikut sesuka hati acik waktu dan tarikhnya. Ia adalah bukan pada waktu pejabat (ewah.....). Uols dibenarkan berkongsi entry jika berguna la ye, dan diharapkan dapatlah dikreditkan ke Labuchee. hehehe. Sebarang kecurian yang berlaku di belog ini, penulis tidak akan teragak2 untuk belasah korang! aci tak?Harap maklum. Bersamalah kita mengeratkan silaturrahim. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat ralat dalam alat ini